Vårens vibbar i Vadstena

Årets andra retreat handlar om förberedelse och fokusskifte. En plats att landa på, där reflektioner välkomnas och där vi i samma sekund kan uppleva tidens gång och nuet. Där syster- och brödraskap har en lång historia och där naturen ständigt påminner oss om vart krafterna vilar. Välkommen till Vadstena och Vättern.
Det här är en del av årets tema på Woods & Water som är Urkrafter & Drivkrafter.

 

Om retreatet:

9 mars är det äntligen dags för mars månads retreat heter "Vårens vibbar i Vadstena". Det är ett dagsretreat, med  möjlighet till förlängning, och pågår mellan kl.09.00-17.00.
Under februari bekantade vi oss med dimslöjorna och stärkte vår förmåga att se det som är  dolt för oss. (Om du missade februari finns det fortfarande en chans att komma ikapp eller hoppa in nu.) Nu går vi vidare och fördjupar oss i tiden och vad den gör med oss. Och om hur vårt behov av samhörighet och gemenskap påverkar oss både positivt och negativt.
När vi lämnar Vadstena efter vårens retreat här ska vi känna att tiden är på vår sida, att det inte finns någon stress. Men också att vi ser vårt värde tydligare, vilken roll vi spelar och med en vetskap om att vi har en plats att vara.

Februari handlade om att grunda och mars handlar om att förbereda. Vi står inför ett skifte, på så många olika sätt just nu. Vårens vibbar, handlar om att känna in förändringar som kommer och att se över vad inom oss som vi behöver stärka för att vi ska stå stadigare när sommaren och höstens vindar kommer.

Både Vättern och Vadstena har kraftig symbolik till mycket av det som Vårens vibbar handlar om, och är därför en utmärkt plats för detta efterlängtade retreat.


Var?

Vi kommer att börja och avsluta dagen i kupolen på Stora Torget i Vadstena, lunch äter vi tillsammans på en av stadens restauranger och vårt program kommer genomföras både inom- och utomhus. Till stor del kommer vi befinna oss i de gamla delarna av staden och klosterområdet där Vadstena Klosterhotel och Munkrestaurangen finns.

När?
9 mars kl.09-00-17.00.
Jag finns på plats på Vadstena Klosterhotell från kl.16.00 redan fredagen den 8 mars, för er som vill komma en dag innan och tjuvstarta helgen med gemensam middag.
Eller boka in er natten efter retreatet för att varva ner och landa i alla intryck, för att sedan resa vidare efter frukosten på söndagen.

Varför just "vibbar"- och varför just i mars?
Temat för året på Woods & Water är Urkrafter & Drivkrafter. Det är vad vi vill skicka med och bjuda in fler till att ta del av. Därför har vi speciellt för 2024 tagit fram ett årshjul av aktiviteter både digitalt och i form av mötesplatser i verkliga livet för alla som vill stärka sina egna inre krafter.
Årshjulet pågår under 11 månader, från februari till december och består av sju steg.

Det första steget varar i tre månader, från februari till april, och består i sin tur av tre fördjupningar där den första var bekantskapen med dimslöjorna. Den andra fördjupningen handlar om att känna in vibbarna av den plats och de gemenskaper man tillhör och om tidens och förändringens påverkan på oss.

Att känna att vi har den tid vi behöver och att vi befinner oss på rätt plats i rätt tid. Samt att det finns ett nätverk omkring oss som vi påverkar och som påverkar oss, men att vi här kan se vår roll och vår betydelse.
Även detta är en viktig nyckel för att komma vidare med de andra stegen i årshjulet. Det är grunden för att kunna se med större klarhet, för att kunna öppna sig själv och göra sig redo för att möta sidor hos sig själv och sin omvärld som man inte varit bekant med tidigare. Med sin urkraft.

Att detta också sker just i mars är för att naturen nu påminner oss om att det är nya tider på gång, det är dags att göra sig redo, det är dags att vakna till en förändring, och att vi gör det tillsammans med så många andra livsformer samtidigt.

För vem

Det här är för dig som är intresserad av att lära dig mer om dig själv och den plats du lever på. För dig som vill fortsätta utforska din samhörighet med naturen. För dig som vill lära känna fler sidor av dig själv tillsammans med andra, för dig som vill stärka din inre urkraft och kicka igång din inre drivkraft för att ta dig dit din intuition leder dig. För dig som vill fortsätta utforska din samhörighet med naturen. För dig som vill leva livet – och vara medveten om att du gör det.

Åldersgräns: 18 år

 

PRIS

Dagsretreat kl.09.00-17.00 inklusive för- och eftermiddagsfika samt lunch: 1440kr/person

Boende?
Boendet ingår inte, men det kan ni boka till på egen hand. Vi rekommenderar Vadstena Klosterhotell eller Hotell Starby för boende inne i Vadstena, båda är familjeägda hotell med starka band till bygden och invånarna. Undersök gärna möjligheten att bo i klostret hos Birgittasystrarna, men då krävs att man bokar fler nätter, bokas genom Vadstena Klosterhotell.

Program:
09.00 Samling i kupolen på Stora Torget i Vadstena.
09.00-12.00 Förmiddagen spenderas både inom- och utomhus, vi låter vädret avgöra exakt hur det kommer se ut på plats. Övningar och reflektioner på egen hand och tillsammans.
12.30-13.30 Lunch på en av stadens restauranger
13.30-17.00 Efter lunch tar vi en gemensam rundtur med lättsam guidning av Vadstena, dess historiska och nutida betydelse. Eftermiddagsfika samt övningar och reflektioner tillsammans. Dagen summeras och vi tar avstamp vidare in i våren med tacksamhet!

BOKA:

Searching Availability...


TA DEL AV HELA ÅRSPROGRAMMET
Den här är bara en del av det program som varje månad kommer rullas ut på Woods & Water. Om du vill genomföra hela och vara en del av ett community - läs mer om Urkrafter och Drivkrafter här!

FRÅGOR
Kontakta oss gärna på info@woodsandwater.se eller 0730-289 290.
Du ser våra kontaktuppgifter här!


Min resa med Urkrafter & Drivkrafter
Jag har så länge jag kan minnas spenderat mycket tid i naturen. Under en lång tid såg jag naturen som en arena för rekreation, friluftsliv och roliga aktiviteter. Men den värld jag levde i och den livsstil jag hade skakades om rejält mellan 2018-2019 och fick mig att börja se på mig själv och omvärlden med nya ögon. Här blev det tydligt för mig att naturen var så mycket mer än något vi kan vistas i och ta del av.

Det visade sig att naturen är en plats full av budskap, bara vi är villiga att lyssna. Den ÄR urkraft och den stärker vår egen urkraft bara vi har möjligheten att släppa vår sköld och låta den komma in. Urkraften i sig är en livskraft som skapar drivkrafter inom oss. Den inre styrkan, drivet till livet och passionen för nuet är något som många av oss vill utveckla. Men för att göra det behöver vi släppa sköldarna, våra illusioner, våra dimslöjor. Ju mer vi kan se med klarhet, ju tydligare kan vi ta del av naturens budskap och stärka vår egen urkraft.

De senaste fyra åren har jag jobbat hårt på att stärka min inre urkraft tillsammans med naturen och i community med andra människor. Jag som tidigare sökte livet på bredden i form av resor, aktiviteter och materiella ting upptäckte hur mycket mer spännande och häftigt det var att istället söka livet på djupet.

Under det gångna året har jag gått på djupet i sju steg. Sju steg som jag sammanställt själv efter källor baserade på urgammal visdom och som är synkat med hur jag kommit att läsa naturens rytmer. Att jag skulle fortsätta med detta ett år till blev snabbt en självklarhet för mig. Men den här gången känner jag att det är dags att bjuda in andra att ta del av det. Den här gången är det dags att låta fler ta del av Urkrafter & Drivkrafter!


Det här är min roll i Urkrafter & Drivkrafter:

Jag kommer att skapa och hålla plattformen, som sker digitalt på webben med övningar, videos och Zoomträffar. Jag kommer även bjuda in till ett dagsretreat i månaden. De övningar jag delar med mig av är övningar jag fått till mig genom åren eller, upptäckt själv och som jag uppskattar mycket att själv genomföra. Jag är inte ute efter att försöka ta någon slags roll som lärare, det är en omöjlighet. Det är naturen som är läraren och det enda som ska följas är era egna hjärtan. Däremot skapar jag en plats för att vi tillsammans ska stärka varandra på den inre resan. Den enda roll jag kan ta på mig förutom samordningen, är att hålla space för möten, tipsa om övningar, att röra om i grytor och sticka hål på bubblor, metaforiskt talat.

Linda

Searching Availability...