Det här är Woods & Waters klassiska vandring med guidningen "Omberg genom tiderna" som bjuder på storslagna vyer, sagolik barrskog och fascinerande bokskog. Varje kilometer bjuder på något nytt då landskapet och vyerna ständigt förändras. Under vandringen berättar vi om Omberg genom tiderna, om dess mytiska väsen och människorna som levt och lever här.  Framförallt njuter vi av utsikten och vackra vyer - och av en god picknick och smarrig fikastund förstås!

Denna tur är endast bokas för privata sällskap - dra ihop ett gäng så ni kan dela på den fasta kostnaden!

Omberg är värt ett besök året om - det finns alltid fina delar att upptäcka på berget oavsett säsong. Och ja, vi som bor här säger "berget" - även om de icke-bofasta inte vill likställa Omberg med ett berg. Vi får ofta höra att det bara är en stor kulle. Oavsett, så är denna stora kulle en betydelsefull plats för oss som lever här idag, och att döma av dess historia och de myter och sägner som levt fram till våra dagar - så har berget haft en alldeles särskild kraft och dragningskraft för människor i alla tider.
"Berget" är också tillräckligt stor för att vi emellanåt kommer till rejäla uppförsbackar och bitvis ojämna stigar.

När?
Om ni inte har andra önskemål så startar vi klockan 10.00 - önskas annan tid, kontakta oss för manuell bokning via telefon eller mail.
Eftersom detta är en vandring som man bokar privat så kan ni själva vara med och styra hur långt eller hur länge ni vill gå. När ni bokar väljer ni en tid på mellan 2 timmar och 7 timmar. Guidade vandringar genomförs oftast och bäst under vecka 14-44 med undantag för juli månad då vi oftast paddlar kajak istället och gärna undviker de många mygg och knott som då härjar runt i skogarna.

Tillgänglighet och svårighet:
Under våra vandringar så blir det både uppför och nedför för att njuta vyer och utsikt.

Om du inte har möjlighet att röra dig obehindrat på stigarna så meddela oss innan, så ser vi till att ta fram en rutt som passar bra för just dig och ditt sällskap! Här på Omberg finns även en slinga i bokskogen speciellt framtagen för att enkelt kunna besökas med barnvagn eller rullstol och ett rep som ledsagning för synskadade.

Priser för upp till 8 personer: 
1-2 timmar: 3000kr (+ ev picknickpaket 275kr/person)
3-4 timmar: 4500kr (+ ev picknickpaket 275kr/person)
5-7* timmar: 6000kr (+ ev picknickpaket 275kr/person)

*Att vandra över Omberg norr-söder eller tvärtom tar ca 6-7 timmar inkl. pauser. Tänk bara på att kunna transportera er själva tillbaka till startplatsen efter avslutad vandring.

PICKNICKPAKET
Om ni inte vill ta med er eget picknickpaket så kan ni boka ett genom oss. Det innehåller en matig smörgås, kall dryck, kaffe/te, smarrigt bakverk samt frukt. Priset är 275kr/person.

BOKA ONLINE
Boka en vandring för ert gäng (upp till 8 pers) online här - eller kontakta Woods & Water om ni vill se möjligheter till att boka en annan tid eller dag. Ni får här välja datum - startplats samt om ni vill köpa till picknickpaket eller ej.

Bäst månadsöversikt får du om du tittar på en dator, från mobilen behöver man titta på en dag i taget. Utöver vad som finns här, så kan ni alltid kontakta oss med era egna önskemål.

Searching Availability...

SAMLING/AVSLUT Enligt överenskommelse - förslagsvis Stocklycke, Borghamn eller Ombergs Turisthotell
TIDER Enligt överenskommelse
DETTA INGÅR
Lokal Ombergsguide

 

DETTA INGÅR EJ
Transport till/från Omberg
Picknickpaket kan köpas till för 275kr/person

Bra att veta:
Tänk på att Omberg är en stor kulle... Det är stundtals uppför och mycket stenar och rötter på stigarna. Om ni önskar en vandring som inte är så teknisk så kontakta oss så ordnar vi detta för er!

Medtag
- Kläder efter väder
- Vattenflaska med
- Packa gärna i en dagryggsäck.
- Picknickpaket - om ni INTE köper till det picknickpaket som finns som tillägg att bokas genom oss för 275kr.

Bloggen
På bloggen kan ni läsa mer om Vandring över Omberg och tidigare minnesvärda vandringar vi gjort specifikt under våren. Läs blogginlägget här!

Avbokningar
Avbokningar fram till 7 dygn innan starten av aktiviteten:  90% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar 2 - 7 dygn innan starten av aktiviteten:  50% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar mindre än 48 timmar innan aktivitetsstart - ingen återbetalning.
Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. ersättning.

  

Om du inte är intresserad av våra guidningar - kolla gärna in vår fina bergskollega Åse på www.wettersaga.se som också guidar i området.

vintervandring på omberg
vintervandring på omberg
vandring på omberg
vandring på omberg
guidad vandring på omberg