Urkrafter & Drivkrafter

"Urkrafter & drivkrafter" är en plattform för oss som vill  stärka våra inre krafter. Det består av ett årshjul som bygger på urgammal visdom och är kopplat till naturens rytmer. Det startar 1 februari och pågår året ut.
Syftet är att fler människor ska få möjlighet att stärka sig själva och sin förmåga att leva i större närvaro och kontakt med naturen som vägvisare.

Känner du också att du bär på en enorm urkraft inom dig som inte funnit sin plats i världen än? Känner du dig lockad till att fördjupa din närvaro och kontakt med naturen, att återupptäcka hur det är att lyssna till vattnet och vinden? Välkommen till ett spännande år där du får möjlighet att se och uppleva nya sidor av naturen och dig själv.

Vill du stärka urkraften? 🔥

Årets tema för 2024 är ”Urkrafter & Drivkrafter”, vilket också är namnet på det årshjul, ett program, som rullas ut och pågår i Woods & Waters regi detta år.

🔥Vad är urkraft?

Här menas med urkraft människans inre glöd, den som ger bränsle till vår drivkraft så vi åstadkommer förändring i vårt liv och vår omvärld. Kraften som väcker vårt engagemang och vår förmåga och vilja att samarbeta. Den är en helt naturlig livskraft och finns redan djupt rotad inom oss, men dold av lager på lager av slöjor i form av rädslor och kulturella begräsningar.

🔥Vad hindrar urkraften?

Utöver våra rädslor så hindras den av våra egna fördomar och de kulturella begräsningar vi kommit att se som sanning, de normer vi utan reflektion valt att leva efter. Urkraften dövas av stress och ständiga distraktioner, den kan inte ta plats i en värld där vi jagar makt, lycka eller ens harmoni.

🔥Hur finner man den?
Den kan inte sökas, inte greppas. Den uppstår av sig själv när den tillåts ta plats, när vi skapar en tomhet för den att fylla. Den reagerar kraftfullt på disharmoni och den växer sig starkare när den stöter på begräsningar och motstånd.
Att vara i urkraften är harmoniskt, men det är inte urkraften i sig som är resultatet av harmoni, den är istället orsaken till harmoni – det är noga vilken ände man börjar i.
Så hur väcker vi urkrafterna i människan?
Vilka ord ska vi använda, vilka ord fångar en lyssnare eller en läsare?
Hur kan man med ord beskriva att tomheten är betydelsefull, att säkerhet är en osäkerhet och att naturens odefinierbara värde är det absolut mest betydelsefulla vi har?
•Det är svårt att beskriva. Det är lättare att visa.
•Det är lättare att ta människor till en plats som kan tala till dem.
•Det är lättare att ställa de rätta frågorna och ge varandra tid och möjlighet att besvara dem.
•Det är lättare att väcka krafterna, samverka och fatta rätt beslut när människor möts i naturen, i det verkliga livet.

Om Urkrafter & Drivkrafter
Urkrafter & Drivkrafter är en inre resa som i sju steg hjälper oss finna vår urkraft samt stärka vår intuition och drivkraft. Det bygger på urgammal visdom om människans kropp och själ och genomförs i ett anpassat flöde baserat på naturens rytmer. De sju stegen stärker vår urkraft från grunden för att slutligen ta oss till en sinnesnärvaro där vi står i närmare kontakt med vårt inre - och naturen.

Man kan delta passivt eller aktivt, så här ser årshjulet ut för Urkrafter & Drivkrafter:

 • Aktivt deltagande i Årshjulet 11 månader - ett årsprogram där vi tillsammans går igenom de sju stegen. Ni är med från steg 1 (start feb-apr) till steg 7 i december. Detta ingår:
  • Bli en del av en liten grupp som går igenom samma process, men möjlighet att dela och samtala med andra som befinner sig i samma tankar och transformation.
  • Månadsbrev på aktuellt tema, innehållande månadens övningar och reflektioner.
  • Videohälsning/ljudfil med presentation av kommande månads tema - släpps den 1:a i varje månad.
  • Tips till månadens bok med möjlighet att diskutera innehållet i vår digitala bokklubbstråd på Facebook.
  • Communityträff på Zoom en gång i månaden där vi delar våra tankar från månaden och temat som gått.
 • Passivt deltagande i Årshjulet 11 månader - ett årsprogram där du på egen hand går igenom de sju stegen. Ni kan ansluta när ni vill under året, som avslutas i december 2024. Detta ingår:
  • Månadsbrev på aktuellt tema, innehållande månadens övningar och reflektioner.
  • Videohälsning/ljudfil med presentation av kommande månads tema - släpps den 1:a i varje månad.
  • Tips till månadens bok
  • (Skillnaden mot passivt är att man inte deltar aktivt i facebookgruppen eller under de månatliga Zoomträffarna utan reflekterar på egen hand)
 • Retreat - under året kommer ett antal retreats genomföras som följer årshjulets cykel. De har samma innehåll som årshjulet, men är inte en del av det. Retreaten är helt fristående och öppna för alla.
  • Kommande retreats publiceras löpande här på sidan.

Läs mer om respektive del i flikarna (flikarna syns ovan på dator och nedan på mobil).


BOKA ONLINE:

ÅRSHJULET - 11 MÅNADER
Årshjulet pågår i 11 månader och består av sju steg. Varje månad har ett särskilt tema. De första tre månaderna (februari-april) ägnas åt steg 1, med olika fördjupningar varje månad. I årshjulet är vår kontakt digital, via videos/ljudfiler. Om du väljer att vara aktiv deltagare får du även ingå i en liten grupp som har löpande kontakt i en privat Facebookgrupp och träffas på våra månatliga Zoomträffar. Om du väljer att vara passiv får du tillgång till samma information som alla andra, men du reflekterar på egen hand. Jag kan varmast rekommendera att vara aktiv och dela din inre resa med andra - det är stärker att uttrycka sig och det ger inspiration när man lyssna på andra som går igenom samma utveckling. Priset är detsamma.

Searching Availability...

 

Min resa med Urkrafter & Drivkrafter

Jag har så länge jag kan minnas spenderat mycket tid i naturen, men på helt olika sätt. Under en lång tid såg jag naturen som en arena för rekreation, friluftsliv och roliga aktiviteter. Men den värld jag levde i och den livsstil jag hade skakades om rejält mellan 2018-2019 och fick mig att börja se på mig själv och omvärlden med nya ögon. Här blev det tydligt för mig att naturen var så mycket mer än något vi kan vistas i och ta del av.

Det visade sig att naturen är en plats full av budskap, bara vi är villiga att lyssna. Den ÄR urkraft och den stärker vår egen urkraft bara vi har möjligheten att släppa vår sköld och låta den komma in. Urkraften i sig är en livskraft som skapar drivkrafter inom oss. Den inre styrkan, drivet till livet och passionen för nuet är något som många av oss vill utveckla. Men för att göra det behöver vi släppa sköldarna, våra illusioner, våra dimslöjor. Ju mer vi kan se med klarhet, ju tydligare kan vi ta del av naturens budskap och stärka vår egen urkraft.

De senaste fyra åren har jag jobbat hårt på att stärka min inre urkraft tillsammans med naturen och i community med andra människor. Jag som tidigare sökte livet på bredden i form av resor, aktiviteter och materiella ting upptäckte hur mycket mer spännande och häftigt det var att istället söka livet på djupet.

Under det gångna året har jag gått på djupet i sju steg. Sju steg som jag sammanställt själv efter källor baserade på urgammal visdom och som är synkat med hur jag kommit att läsa naturens rytmer. Att jag skulle fortsätta med detta ett år till blev snabbt en självklarhet för mig. Men den här gången känner jag att det är dags att bjuda in andra att ta del av det. Den här gången är det dags att låta fler ta del av Urkrafter & Drivkrafter!


Det här är min roll i Urkrafter & Drivkrafter:

Jag, Linda, kommer att skapa och hålla plattformen, som sker digitalt på webben med övningar, videos och Zoomträffar. Jag kommer även bjuda in till ett dagsretreat i månaden. De övningar jag delar med mig av är övningar jag fått till mig genom åren eller, upptäckt själv och som jag uppskattar mycket att själv genomföra. Jag är inte ute efter att försöka ta någon slags roll som lärare, det är en omöjlighet. Det är naturen som är läraren och det enda som ska följas är era egna hjärtan. Däremot skapar jag en plats för att vi tillsammans ska stärka varandra på den inre resan. Den enda roll jag kan ta på mig förutom samordningen, är att hålla space för möten, tipsa om övningar, att röra om i grytor och sticka hål på bubblor, metaforiskt talat.

 

 

Investering och anmälan
Priset är 3 289kr kronor vilket motsvarar 10kr/dag.

Ni kan välja att betala allt på en gång, eller kvartalsvis.
Om ni börjar betala kvartalsvis via onlinebokningen är första kvartalsbetalningen 598kr (feb+mar), medan resterande fakturor, som ni kommer erhålla på mail, är på 897kr samt en faktureringsavgift på 149kr.

BOKNING:
Ni kan boka och betala online här:

Searching Availability...

Efter anmälan och betalning bjuds ni in till den digitala medlemsportalen som öppnar 1 februari, samt det första Zoom-hänget vi kommer ha den 4 februari.