Rockpaddling

Rock & rocks från en kajakpaddlares synvinkel. Jag gillar både musikgenren och klippor och hällar av alla slag - särskilt de som har schysta formationer och känns laddade liksom. Det här är en kajakpaddling som tar oss till några av bergets fränaste klippor och grottor, helt i rockens anda. För mig är rock grundande och laddat på samma gång - precis som de platser vi besöker under turen. Och såklart blir det musik, sköna intron och kanske musikquiz under turen också!

Vi startar vid kajakbasen i Hästholmens hamn strax söder om Omberg och paddlar tillsammans norrut, förbi mindre hällar och stenstränder vidare till de mer ruffa klipporna vid Omberg. Här reser sig de mäktiga Rödgavelsbergen sig från Vättern och här finner vi också den första och största grottan av dem alla. Om det även är ingången till Bergakungens sal väntar jag med att berätta till vi kommer dit. Men saker och ting har hänt i de där grottorna...
Vädret får avgöra hur långt norrut vi paddlar och hur många grottor vi besöker.

På vägen tillbaka stannar vi till på en av stränderna där vi njuter kvällssol, rock n roll och något gott (var och en tar med sig eget).


För vem?

Denna tur fungerar bra även för dig som inte paddlat kajak tidigare. Vi paddlar tillsammans i lugnt tempo till Omberg. Deltagarna ska kunna simma 200 meter och det är inte lämpligt att ta med barn under 10 år på turen.
Det är en fördel om du gillar rock! Mest för din egen skull, haha... du kommer gilla det ändå såklart 🙂 Alla är välkomna - oavsett musiksmak!

DATUM
Fredagskvällar under vecka 27-32 kl.17.15 - 21.00
Är ni ett eget gäng rockers som vill ut vid annat tillfälle så slå en signal, maila eller texta på Instagram så försöker vi hitta en tid för en egen tur för er! (Minsta debitering är motsvarande 5 pers.)

PRIS
TIPS: Köp ett presentkort för Kvällspaddling till Ombergs grottor för endast 999kr - giltigt hela 2023! Köp nu - boka din kajakupplevelse längre fram i sommar - begränsat antal platser!
1250kr är ordinarie pris som gäller fram till bokning minst 48 timmar före start.
1450kr är priset som gäller för sena bokningar med mindre än 48 timmar före start.

BOKA ONLINE HÄR
Bäst månadsvy får man om man tittar på en dator, söker ni via mobilen behöver man öppna upp en dag i taget... För förköp - välj fliken "presentkort" i onlinerutan här nedan.
Vitt = Inga planerade
Rött = Alla platser fullbokade
Grönt = Lediga platser finns!

Searching Availability...

START/AVSLUT Hästholmens hamn, 3km söder om Omberg (6km norr om Ödeshög)
SÄSONG Juli - Augusti
DETTA INGÅR
Hyra av kajak, paddel, kapell och flytväst Lokal kajakguide
Introduktion till kajakpaddling
DETTA INGÅR EJ
Kvällsfika - medtag eget
Transport till/från Hästholmen

Medtag
- Picknick/snacks - vi kommer att stanna till att äta en egen medhavd fika/kvällsfika.
- Ett ombyte packat i en vattentät påse.

 

Bra att veta
Vindar
Vindarna, och därmed vågorna, kan komma snabbt på Vättern och vi kan behöva ställa in paddlingen med kort varsel. Vi går från allmänt inte ut med grupper på den här typen av paddling om det blåser mer än 5-6m/sydväst. Om det är så att vi måste ställa in hela turen från start pga vindarna så får ni pengarna tillbaka, men det beslutet fattar vi, utifrån vår säkerhetsplan. Lite vind och lite regn gör inget! Då paddlar vi som planerat! Vi kan inte garantera att ni kan paddla in i grottorna - det får vindarna och vågorna för stunden avgöra.

Dubbelkajaker och enkelkajaker
Vi använder i första hand dubbelkajaker - vi har en fåtal enkelkajaker att tillgå på dessa turer och de används i första hand när vi är ojämnt antal deltagare i gruppen. Det gör att om ni är ett ojämnt antal personer så kan ni få dela dubbelkajak med en annan deltagare. Vi kan därför inte garantera att ni som vill ha enkelkajaker får det. Dubbelkajaker är klart mer stabil än enkelkajaker och det är också därför fördelningen ser ut så här.
Omberg är utsatt för vind och vågor, det var ju så grottorna bildades en gång i tiden.

Max antal deltagare
Max 8st deltagare per tur på de öppna turerna, för slutna sällskap kan vi vara flera. Vi paddlar med små grupper för att upplevelsen ska bli större och tryggare.

Gruppbokning - egen guide till är om ni är 5st eller fler!
För 5st eller fler betalande kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290 så pratar vi mer om det!

Guide på turen
Denna tur leds av Woods & Waters grundare Linda Staaf som lett kajakpaddlingar här sedan 2010, och inte tröttnat än! Linda har bott i området nästan hela livet och är väl bekant med dess natur, väsen och historia. Anledningen till att företaget finns, guidningarna görs och att Linda leder dem är för att hon vill bidra till positiva och balanserande möten mellan lokalsamhälle/natur och besökare. Alla ska vinna på att mötas och dela en plats. Och för att uppleva området bortom det ögat kan det behövas en lokal guide som känner för, och känner till, platsen.

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online nedan, där kan du även betala direkt med kort.

Avbokningar 
Avbokningar fram till 7 dygn innan start av aktiviteten: 90% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar 2 - 7 dygn innan start av aktiviteten: 50% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar mindre än 48 timmar innan aktivitetsstart - ingen återbetalning.
Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. ersättning.

Resa hit!
Turens start- och sluttid är anpassade efter den buss som trafikerar Hästholmen-Mjölby Central för att ni ska kunna resa hit kollektivt med buss och tåg. Se aktuella tider på www.ostgotatrafiken.se
Det går också att cykla hit, vandra eller åka bil - läs mer under fliken "Vägbeskrivning" här på sidan.

Vill ni se fler kajakupplevelser från Woods & Water - se hela vårt kajakutbud här!
För att läsa mer om ett besök i området Omberg/Vadstena - besök gärna www.upplevvadstena.se

 

 

Hitta hit!

Hästholmens hamn ligger ca 3km söder om Omberg.

Med kollektivtrafik
Ta tåget till MjöLby och därifrån buss till Hästholmen. Bussen stannar uppe vid väg 919, och sedan promenerar man ca 500m ner till hamnen. I hamnen möts vi upp vid de mindre röda båthusen som ligger ut i vattnet.

Med bil
Om du kommer på E4ans sväng av vid Ödeshög och åk norrut mot Vadstena. Efter ca 6km sväng vänster ner på Hästholmen, hamnen ligger vid vägs ände i Hästholmen. I hamnen möts vi upp vid de mindre röda båthusen som ligger ut i vattnet.