Pura Vida - retreat på UrNatur

- inspirationsdagar för en mer hållbar livsstil

Vill du leva ett mer hållbart liv? Funderar du på att lämna (delar av) ekorrhjulet? Vill du hitta inspiration för en livsstilsomställning och vill du sträva efter holistisk hälsa? Kanske har du redan påbörjat din resa, eller så söker du inspiration för att komma igång?
Då är dessa dagar för dig -  inspiration till att starta ett en ny naturlig livsstil närmare naturen - oavsett om du bor i staden eller på landet!

Vad är Pura Vida?
Pura Vida är spanska och betyder översatt till svenska "rent liv", eller kanske mer med innebörden "enkelt liv". Det används flitigt i Costa Rica, för mycket, men kan ses lite som "sånt är livet" eller "livet, helt enkelt".

Om Pura Vida på UrNatur
Under tre dagar med två nätters övernattning kommer du att träffa likasinnade som alla planerar och drömmer om ett enklare, mer naturligt och ärligt liv i samklang med naturens rytmer. Vi varvar roddturer över sjön med bastubad, skogsvandringar och lägereld med gemensam matlagning vid eller över öppen eld. Platsen vi befinner oss på är den mest genuina boendeanläggning vi kunde finna - UrNatur som är beläget strax söder om Ödeshög i Östergötland, endast 20 minuters bilresa från vårt älskade Omberg. Här har Ulrika och Håkan byggt stugor i skogen av eget virke, i grönsakslandet odlas maten för hela familjen och alla besökare och i hagarna runt om gården betar får och hästar. Både Håkan och Ulrika är oerhört kunniga i konsten att odla och bygga för bevarandet och utökandet av biologisk mångfald, med minimalt slitage på miljön.


DATUM 2023:
26-28/4 ons-fre
28-30/4 fre-söm
3-5/5 ons-fre
5-7/5 fre-sön

Värd för retreatet
...är Linda Staaf som är grundare av Woods & Water of Sweden och som själv började använda begreppet Pura Vida som en påminnelse och glädje i sin egen strävan att leva livet mer enkelt, naturligt och ärligt. Det kom att få lite spin-off och blev ett begrepp som fler kände sig hemma att använda i samma syfte. De senaste åren har Linda själv ifrågasatt och förändrat mycket i sin livsstil och kommit att lämna det ekorrhjul hon tidigare levde i. Efter att ha sålt bil och hus och ifrågasatt och förändrat mycket kring sitt yrke och företagande har hon kommit en bit på väg på sin resa - och delar den gärna med andra.

Detta ingår
- Helpension från eftermiddag dag 1 till frukost dag 3: 2 frukost, 1 x lunch, 2 x middag, 2x eftermiddagsfika.
- Övernattning två nätter på UrNatur - del i stuga (önskas egen stuga som enkelrum tillkommer 2000kr/person)
- Sängkläder och handduk finns.
- Inspirationsföreläsningar och samtal vid elden, på bryggan eller i skogsdungen

Detta ingår inte
- Resan till och från UrNatur. Om du reser kollektivt - kom med buss till Ödeshög så löser vi transport åt dig mellan UrNatur och Ödeshög.

PRIS:
6990kr/person

Packa med
- Kläder efter väder. Vi kommer vara utomhus mycket och även laga maten i utomhuskök under tak.
- Gärna en extra handduk för bastubad och dopp i sjön

Om UrNatur
UrNatur kallar sitt område för skogseremitage, här finns ett 10-tal vackra stugor tillverkade av virke från den egna gården. Stugorna har bäddade sängar och vedeldade kaminer men inget rinnande vatten eller elektricitet. Istället finns det gemensamma utedass och duschkabiner. Läs och se mer här: www.urnatur.se

Åldersgräns
Från 18 år och uppåt.

Avbokningar
Depositionsavgiften på på 1500kr återbetalas ej om avbokning sker då minst två veckor återstår till starten av aktiviteten. Efter att full slutbetalning gjorts gäller:
Avbokningar 2 - 14 dygn innan starten av aktiviteten:  25% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar mindre än 48 timmar innan aktivitetsstart - ingen återbetalning.
Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. ersättning.

För frågor - kontakta oss:
Vi finns på info@woodsandwater.se eller plinga 0730-289 290. Här kan du se alla våra kontaktuppgifter.

ONLINE BOKNING
Boka din plats nedan, du betalar enkelt depositionsavgiften med kort vid bokningstillfället. Därefter skickar vi er en faktura på mellanskillnaden som ska betalas senast två veckor före ankomst.

Searching Availability...

Hitta till UrNatur

Koordinater

N 58.19599’
E 14.68537

Med tåg
Mjölby tågstation, därefter med buss.

Var finns vi?
Urnatur ligger i Holavedskogarna utanför Ödeshög i södra Östergötland, ca 6 mil från Jönköping i söder och Linköping i norr. Det tar 2-3 timmar att köra bil från Göteborg, Stockholm eller Malmö.

Res hit med kollektivtrafik
Bussen är bästa sättet att komma hit om man inte kommer med egen bil. Du kan åka ifrån Malmö, Göteborg och Stockholm med flixbus. Stannar i Ödeshög / Rasta. Från busshållplatsen är det ca 6km till Urnatur. Det går att gå (om man inte har för mycket packning), ta taxi eller så kan vi ev. försöka hämta dig/er om möjligt. http://www.flixbus.se

→ boka resa med Omio

om du kommer med egen bil – eller går

Vägbeskrivning från Ödeshög (om du kommer med bil):
Kör in från E4:an eller väg 50 mot Ödeshög och kör halvvägs igenom (förbi kyrkan och sedan ytterligare ca 300m). Sväng sedan in vänster mot Tranås, följ Tranåsvägen ca 2-3 km. Sväng vänster vid skylten Visjö/ Sjögetorp. Följ sedan vägen tills den delar sig och kör då rakt fram mot ”Sjögetorp”. Följ denna lilla grusväg 1,5 km. När du ser gärdesgårdar och omålade hus med blåa fönster har du kommit fram.

Med buss

Hållplats Ödeshög Torget.

Sök busstider hos Östgötatrafiken!

Ni kan åka sista biten från Ödeshög med Östgötatrafikens anropsstyrda närtrafik. Det är en tjänst där du ringer max två veckor minst två timmar innan.

En taxi eller mindre buss tar er till oss från Ödeshög.
Ring Östgötatrafikens beställningscentral på telefonnummer:
0771-71 10 20

Tjänsten fungerar vardagar kl. 09.00-12.30, 17.00-22.00 samt lördagar och söndagar kl. 09.00-17.00.

El-bil
Vi har inte elbilsladdstolpar här hos oss! Närmsta laddstolpar finns hos Ombergs Golf Resort 7 km härifrån, samt Dinners i Ödeshög 2 km härifrån.

linda staaf omberg