I samarbete med Elna Dahlstrand på Cykellycka erbjuder vi även MTB i Grännaskogarna och på Grännaberget! Elna brinner för att lära ut MTB – både för nybörjare och för de redan frälsta cyklister som vill slipa tekniken.

Gränna är beläget bara några mil söder om Omberg, och de båda platserna är sammanlänkade med “Turistvägen”, en fin sträcka som tar ca 30min med bil. Att stanna fler dagar i området och spendera en dag i de trolska skogarna vid Gränna med en dag i bokskogarna på Omberg är som gjort för en lyckad MTB-semester…. eller LVG, eller Gravel. För ja, det erbjuder vi här också.

Välj bland följande cykelprodukter i Gränna:

1, UTVECKLA DIN STIGCYKLING

Det går snabbare än du tror att bli bättre på att cykla stig. Boka in dig på stigclinic – ensam eller med kompisgänget – så åker vi ut på fina stigar kring Gränna eller Huskvarna och du får tillfälle att verkligen analysera, fundera över vägval, testa olika sätt att köra samma stig och få med dig ett tänk som gör att du blir ännu bättre på att hantera din cykel i skarpt läge.

En stigclinic passar perfekt både för dig som är nybörjare och för dig som kört ett tag och vill utmana dig ytterligare. Att utveckla dina stigcyklarskills gör dig till en bättre cyklist, du blir snabbare och spar energi på långloppen och du kanske tar steget och vågar testa att tävla på XCO?

Pris, grupp: 695:-/person inklusive fika. En clinic är ungefär 2,5 timme lång, för grupper om 3-8 personer. Pris, individuell stigclinic: 995:- inklusive fika

 – – –
2, HÖJDMETERUTMANING
Upplev ett vackert men utmanande långpass på MTB.

Vi kör långpass i skogarna kring Gränna och Grännaberget och klättar mellan 600-900 höjdmeter beroende på rutt. Du får se de allra vackraste utsikterna, de finaste stigarna genom bauerskog och du får cykla längs med Grännabergets kant med staden rakt nedanför dig.

Vi avslutar med gofika, lunch eller middag beroende på vilken dag och vilket datum som bokas och startpunkt anpassas efter matdestination.

Pris: från 1195:-/person

– – –

3, GRÄNNA GRAVEL: TUSEN HÖJDMETER

Tusen höjdmeter gravelbike i krokarna kring Gränna? Här finns backar åt båda hållen och vackra vägar som går genom djupa skogar såväl som utmed vatten eller med milsvid utsikt.

Dra ihop kompisgänget så kör vi grusvägar du kanske missat annars och om ni vill stannar vi och fyller på med energi och instagram-moments på några av de allra vackraste platserna.

Efter passet kan vi ordna fika, lunch eller middag – du bestämmer, vi fixar. Vill du ha hjälp att hitta boende löser vi det åt dig.

Pris: från 1195:-/person

– – –

4, LANDSVÄG: BACKAR, SJÖAR & VYER

Vill du cykla landsvägscykel i Östra Vätterbranterna? Boka en upplevelse på smala hjul i vacker miljö och med magisk fika. Eller middag. Eller lunch – vi syr ihop en magisk hel eller halvdag och bara fantasin sätter gränser för vad vi kan göra.

  • Klungkörning för nybörjare
  • Höjdmeterutmaning på landsvägscykel
  • Fikarunda i Jönköpings Toscana
  • Långpass – genomkörare inför Vätternrundan eller annat lopp
  • Etappfika – långpass med fikastopp på flera vackra gårdscaféer

– – –

5, PPRIVATGUIDAD CYKLING

Vill du boka en helt privatguidning för dig själv, du och en vän, eller för kompisgänget så går det också bra såklart – kontakta oss med dina önskemål, berätta hur många ni är och om någon behöver hyra cykel – så återkommer vi till er med förslag på upplägg och pris!

– – –

Bra att veta om MTB-guidningarna
I grunden förutsätts att ni har egna cyklar med er, men det går också bra att hyra cyklar.
Du som kommer med egen cykel, tänk på att din cykel ska vara hel, ren och välservad, du ska ha med dig slang och verktyg för att fixa eventuella punkteringar och enkla haverier. Hjälm är obligatoriskt och det är bra om du har med dig vätska och någonting att äta under passet – lite godis, en bar eller en banan är alltid smart att ha i bakfickan.

För nybörjare får det bra att hyra cyklar genom Woods & Water (bokas här) – eller genom Elna och hennes kontakter med Sportson.

Frågor och bokning
Kontakta oss på info@woodsandwater.se eller 0730-289 290 om du vill veta mer eller boka.

Avbokningar
Avbokningar kan ske fram till en vecka före ankomst – ni får då tillbaka 90% av värdet på bokningen. Då en vecka återstår utgår ingen återbetalning – vi hänvisar då till att ni kontaktar ert försäkringsbolag för ersättning vid ex sjukdom.