En heldag (kl.09-16) vid berget med kajakpaddling och god picknick! En lite längre paddling för dig som testat kajak tidigare. Vi lastar kajakerna med god mat och fika från trakten och paddlar norrut från Hästholmen till det mytomspunna Omberg. Strandlinjen skiftar hela tiden och vi passerar stenstränder, klipphällar, branta stup och grottor. 

Vi startar vid kajakuthyrningen (VätternKajak) i Hästholmens hamn strax söder om Omberg och paddlar tillsammans norrut, förbi kobbar och skär, passerar ruiner av Alvastra Kloster och vidare förbi författarinnan Ellen Keys hem. Vi fortsätter till Rödgavels grotta, den största och mest kända grottan av dem alla längs med berget. Vädret och deltagarnas önskemål och förmåga får avgöra hur långt norrut vi paddlar. Under turen stannar vi till på en av stränderna för att njuta av god picknick och fika från Ombergs Turisthotell.

För vem?
Denna tur fungerar bra även för dig som har provat kajak tidigare, men utan att för den sakens skull vara van. Vi paddlar tillsammans i lugnt tempo. Deltagarna ska kunna simma 200 meter och det är inte lämpligt att ta med barn under 13 år på turen.

Fakta om turen:
Bekvämlighetsnivå: 3 av 5
Aktivitetsnivå
: Nivå 4 av 5. Vi paddlar i lugnt tempo, men turen pågår ändå några timmar.
Svårighetsgrad: 5 av 10 = Blå aktivitet vilket är vår "Medel"-kategori. (Vi paddlar inte när det blåser för mycket, därför är denna tur inte så utmanande)

Kommande paddlingar:
Turerna genomförs dagligen mellan 19 juni och 4 september (ej midsommar)
Varje tur tar ca 7 timmar.

Vi håller vi öppet året om för privata sällskap där deltagarna har tillgång till egna kajaker, torrdräkter samt behärskar kamrat- och självräddning - kontakta oss då för en privatguidad tur vid Omberg!

Pris
2299kr/person för en sju timmar lång guidad kajakpaddling med hyra av kajak, paddel, kapell och flytväst samt picknick och fika från Ombergs Turisthotell.

BOKA ONLINE HÄR
Bäst månadsvy får man om man tittar på en dator, söker ni via mobilen behöver man öppna upp en dag i taget...
Vitt = Inga turer planerade
Rött = Alla platser fullbokade
Grönt = Lediga platser finns!

Searching Availability...

START/AVSLUT Hästholmens hamn, 3km söder om Omberg (6km norr om Ödeshög)
SÄSONG Juni - September
DETTA INGÅR
Hyra av kajak, paddel, kapell och flytväst Lokal guide och kajakguide
Picknicklunch och fika
DETTA INGÅR EJ
Transport till/från Hästholmen

Medtag
Ett ombyte packat i en vattentät påse.

Bra att veta
Vindar
Vindarna, och därmed vågorna, kan komma snabbt på Vättern och vi kan behöva ställa in paddlingen med kort varsel. Vi går vanligtvis inte ut med grupper på den här typen av paddling om det blåser mer än 5-6m/s från sydväst. Om det är så att vi måste ställa in hela turen från start p.g.a. vindarna så får ni  pengarna tillbaka, men det beslutet fattar vi, utifrån vår säkerhetsplan. Lite vind och lite regn gör inget!  Då paddlar vi som planerat!
Vi kan inte garantera att ni kan paddla in i grottorna - det får vindarna och vågorna för stunden avgöra.

Dubbelkajaker och enkelkajaker
Vi använder i första hand dubbelkajaker - vi har ett fåtal enkelkajaker att tillgå på dessa turer och de används i första hand när vi är ojämnt antal deltagare i gruppen. Det gör att om ni är ett ojämnt antal personer, så kan ni få dela dubbelkajak med en annan deltagare. Vi kan därför inte kan garantera att ni som vill ha enkelkajaker får det. Dubbelkajaker är klart mer stabila än enkelkajaker och det är också därför fördelningen ser ut så här.
Omberg är utsatt för vind och vågor, det var ju så grottorna bildades en gång i tiden.

Minst/Max antal deltagare
Minst 4st - max 10st.
(Ex. kan ni boka 1-2 personer, men om det är så att vi inte kommer upp i minst 4st deltagare totalt så kan det vara så att turen ställs in och ni får tillbaka era pengar.)

Gruppbokning
För 4st eller fler betalande kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290 så pratar vi mer om det!

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online nedan, där kan du även betala direkt med kort.

Avbokningar
Avbokningar fram till 7 dygn innan starten av aktiviteten:  90% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar 2 - 7 dygn innan starten av aktiviteten:  50% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar mindre än 48 timmar innan aktivitetsstart - ingen återbetalning.
Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. ersättning.

Hitta hit!

Hästholmens hamn ligger ca 3km söder om Omberg.

Med kollektivtrafik
Ta tåget till Mjöby och därifrån buss till Hästholmen. Bussen stannar uppe vid väg 919, och sedan promenerar man ca 500m ner till hamnen. I hamnen möts vi upp vid de mindre röda båthusen som ligger ut i vattnet.

Med bil
Om du kommer på E4ans sväng av vid Ödeshög och åk norrut mot Vadstena. Efter ca 6km sväng vänster ner på Hästholmen, hamnen ligger vid vägs ände i Hästholmen. I hamnen möts vi upp vid de mindre röda båthusen som ligger ut i vattnet.

Vi tittar alltid på våra produkter och funderar kring hur vi kan göra dem mer klimatvänliga. Här beskriver vi hur vi tänkt kring denna aktivitet och vad vi hoppas kunna göra bättre i framtiden.

Vi hyr kajaker  och utrustning för den här paddlingen så den enda direkta klimatpåverkan som görs är våra bilresor till och från paddlingen.
Aktiviteten i sig har ingen som helst klimatpåverkan, istället är det bättre att uppleva Omberg från sjösidan med kajak och inte motorbåt - en annan fördel är att du kommer mycket närmare berget - och till och med in i de smalaste sprickorna. 🙂

Vad kan vi göra bättre?
Samåkning - samåk gärna hit med era vänner, då blir det också lättare med parkering. Om ni vill samåka med andra deltagare på turen, skicka oss ett mail i god tid och berätta varifrån så ska vi se om det kan gå att lösa.
Vi verkar för att busstrafiken ska utökas så att det ska bli lättare att resa hit kollektivt.

Har ni synpunkter på hur denna aktivitet kan göras mer klimatsmart?
Maila oss gärna dina synpunkter på info@woodsandwater.se

Lagom
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom