Vi har arbetat med aktiviteter och upplevelser på Omberg sedan 2009!

Vad vi gör!

Vi vill att framtida generationer ska ha samma tillgång till natur och friluftsliv som vi har idag. Vårt mission och vårt driv är att introducera och inspirera till ett liv närmare naturen, och för en hållbar utveckling av turism och friluftsliv.

Hur vi gör det!

Detta gör vi dels genom de naturupplevelser vi erbjuder er att ta del av tillsammans med oss – till fots, i kajaken eller på mountainbiken.

Vi uppmuntrar till en hållbar turismutveckling genom att engagera oss i framförallt sociala och miljömässiga turismutvecklingsfrågor både lokalt och nationellt. Självklart värnar vi vår natur och allemansrätt.

Dessutom föreläser Linda ofta om hållbar utveckling av turism och friluftsliv, och om att leva ett enklare liv, till naturens rytmer.

guidad vandring på omberg

Leva livet!

Så kan man sammanfatta det! Vi vill boosta de ekologiska och sociala ekosystemen – och allas vår leva livet-feeling!
Så vi värnar smultronställen, lokalsamhällets livskvalitet och tycker att turism borde mätas med kvalitativa mål istället för kvantitativa. Vi tycker heller inte att naturens resurser ska förbrukas och strävar efter att gör så lite klimatpåverkan vi bara kan. Exempelvis genom att vi inte har företagsbil utan cyklar eller reser kollektivt (med få undantag). Vi serverar vegansk kost i första hand med tillval för kött från vilt eller naturbetande djur.

Vi vill i allt vi gör försöka göra det så hållbart som möjligt, både på våra turer och i vårt arbete mellan turerna. Dessutom så föreläser Linda om hållbar turism och deltar i nätverk och mötesplatser där frågorna diskuteras – läs mer om vår hållbarhetspolicy här! 

W&W drivs av Linda Staaf

Lite om mig, Linda. Jag ligger nog bakom det mesta när det gäller friluftsliv och aktiviteter på Omberg de senaste tio åren – då inte bara här på W&W (Woods & Water) utan även som medgrundare till Omberg Zipline, delägare på VätternKajak och tidigare ordförande för skidanläggningen Ombergsliden.

Från uppväxten i myllan på en lantgård, via drömmen om stora vida världen, är jag nu rotad vid slätten, berget och Vättern. Gillar att glo på naturen, vaknar till liv av vatten och lyssnar till skogen. Att jorden inte tillhör oss människor som lever här nu förstod jag innan jag ens börjat skolan, men även jag rycktes med i tillväxtsnacket som eskalerade som samhällsnorm i början av 2000-talet och det var först i mitten av 2010-talet som jag på nytt kunde börja se och relatera till vad det gör med oss och vår omgivning

Mitt varför
Att leva för livet är mitt mantra och mission – den här jorden ska tas om hand och delas med de som lever här nu och som kommer efter oss. Därför vill jag fylla livet med så mycket liv som möjligt. När jag välkomnar besökare till min del av världen vill jag berätta om de som levt på den här platsen före oss, jag vill visa att mitt hjärta slår för den här platsen och att vi verkar här nu för att stärka livskraften för de som kommer hit efter oss.

Jag har inte bara hängt i naturen, jag har dragit på mig en del utbildningar och andra yrkeserfarenheter genom åren också… hade arbetat nästan 15 år inom mötesindustrin och besöksnäringen innan jag startade eget 2009. Parallellt med företagandet har jag under åren också arbetat för Friluftsfrämjandet och som yrkeslärare inom Hotell & Turism.
Är utbildad kajakguide, MTB-guide, eventarrangör, reseagent, historieguide och har skolats av GSTC (Global Sustainable Tourism Council).

På mitt Instagram @lindastaaf lyfter jag gärna turismfilosofiska frågor och delar med mig av mina tankar kring att flippa spelplaner och leva “Pura Vida”

Let’s Meet & Talk
Linda med Woods & Water är också initiativtagare till Let’s Meet & Talk som syftar till att skapa dialoger för en mer hållbar utveckling av turism och friluftsliv i Sverige. Under 2021 intervjuade Linda företrädare för turism och friluftsliv på lokal, regional och nationell nivå om utmaningar och kreativa lösningar inom branschen. Något som resulterade i en serie videoavsnitt som släpptes under hösten 2021. Ta del av det arbetet via Let’s Meet & Talks egna kanaler på:

Hemsida: www.letsmeetandtalk.se
Instagram@letsmeetandtalk.se
Facebook@letsmeetandtalkframtid
YouTube@https://www.youtube.com/channel/UCE5RMmsYsFu8pjptviA0UCA

Guider som du kan stöta på hos W&W!

Linda (grundare)

linda staaf egen företagare inom naturturism

Alex

Elna (Cykellycka.se)

Martin

Maria

skrattande glad kollega. vi som jobbar

Jonny

Följ oss på

INSTAGRAM