Vi erbjuder flera olika aktiviteter för dig som är intresserad av kajak!
Här finns dagsturer, kvällsturer, och weekendpaddlingar. Vi har prova-på för nybörjare där du som känner dig osäker kan lära dig grunderna.
Nedan har vi samlat alla våra upplevelser med kajak!

Aktiviteter & Upplevelser med

KAJAK!

Kajakuthyrning

Vi erbjuder kajakuthyrning på fem platser runt Vättern. Här kan ni läsa mer om de olika uthyrningsbaserna samt boka en kajak för en deg eller flera! Enkelkajak: 499kr/dag och dubbelkajak: 799kr/dag
per person

Guidad kajaktur - förmiddagspaddling till Omberg

Utforska Ombergs dramatiska klippor från sjösidan! Följ med oss på en paddling från mysiga Hästholmen till mytomspunna Omberg.
per person

Kvällspaddling - Ombergs grottor

En kvällspaddling till Ombergs grottor i solnedgång. Efter en kajakintroduktion paddlar vi norrut från mysiga Hästholmens Hamn med sikte på Ombergs grottor. På vägen tillbaka stannar vi till på någon av stränderna för egen medhavd picknick/matsäck.
per person

Prova-på kajak

Har du kanske aldrig paddlat kajak men gärna skulle testa på under kontrollerade former? Boka en prova-på med oss så går vi igenom allt det grundläggande så att du ska känna dig trygg att följa med oss på en lite längre paddling eller hyra kajak på egen hand.
per person

Privat guide - paddling till Ombergs grottor

Vill ni ha en unik paddling för endast ert sällskap - boka in er, familjen eller kompisarna på en privat tur med guide! Upplev Vätterns klara vatten och Ombergs dramatiska klippor och mytomspunna grottor tillsammans med en av våra guider. Valmöjligheterna blir fler när sällskapet är ert eget, turerna anpassas efter era önskemål och ert tempo.
per person

Heldagspaddling till Omberg

En heldag vid berget med kajakpaddling och god picknick! En lite längre paddling för dig som testat kajak tidigare. Vi lastar kajakerna med god mat och fika från trakten och paddlar norrut från Hästholmen till det mytomspunna Omberg. Strandlinjen skiftar hela tiden och vi passerar stenstränder, klipphällar, branta stup och grottor. Vädret och deltagarnas önskemål och förmåga får avgöra hur långt norrut vi paddlar. Under turen stannar vi till på en av stränderna för att njuta av god picknick och fika från Ombergs Turisthotell.  
per person

Här paddlar vi

Vi är verksamma kring Vättern och Omberg. De flesta av våra kajakpaddlingar utgår från Hästholmens Hamn söder om Omberg, men också från Borghamn, Medevi och Granvik. Vi har även paddlingar i Norra Vätterns skärgård och gör gästspel i den östgötska skärgården Sankt Anna.

All kajakutrustning ingår på våra turer – som kajak, paddel, kapell och flytväst.

Vi som guidar

Kajak-teamet

Linda

Jonny

Maria