Aktiviteter & Upplevelser med

KAJAK!

Kajakpaddling till Ombergs norra stränder

En paddling till norra Ombergs stränder, tillsammans med våra lokala kajakguider. Se solen gå ner över Vätternhavet och besök platser du annars inte kan nå från land. Borghamn ligger oss extra varmt om hjärtat och är en av de lite mer dolda pärlorna vid Omberg. Paddlingen här är mer grönskande, stenstränderna är fler och gemytligare och även här finns det en grottöppning att paddla in i. Onsdagar under juli-augusti.
per person

Kvällspaddling - Ombergs grottor

Vi drar igång igen 3 juni 2022! Häng med oss på en kvällspaddling och se Ombergs grottor i solnedgången! Vättern är som lugnast på kvällarna och berget som vackrast då. Vi paddlar från mysiga Hästholmens Hamn upp mot Omberg med sikte på grottorna. Under turen gör vi ett stopp på en av stränderna eller klipporna för att njuta kvällssol, Vätternvy och matsäck.
per person

Kajakcamping i Norra Vätterns skärgård

2-4 september! Vi paddlar kajak och njuter ö-liv i skärgården en helg! Under helgen bor vi i tält och lagar mat ute. Det går bra att hyra utrustning av oss om du inte har egen. Norra Vätterns skärgård är ett naturreservat som består av ett 50-tal öar omgivna av Vätterns klara vatten. Här finns flera vikar och laguner med turkosfärgat vatten, släta klippor och skärgårdsskog.

Privat guide - paddling till Ombergs grottor

Vill ni ha en unik paddling för endast ert sällskap - boka in er, familjen eller kompisarna på en privat tur med guide! Upplev Vätterns klara vatten och Ombergs dramatiska klippor och mytomspunna grottor tillsammans med en av våra guider. Valmöjligheterna blir fler när sällskapet är ert eget, turerna anpassas efter era önskemål och ert tempo. 
per person

Kajakuthyrning

Boka hyrkajaker genom oss! Vi erbjuder kajakuthyrning på fem platser runt Vättern. Här kan ni läsa mer om de olika uthyrningsbaserna samt boka en kajak för en dag eller flera! Enkelkajak: 499kr/dag och dubbelkajak: 799kr/dag
per person

Women's Wilderness Adventure (Do The North)

A week in the Saint Anna archipelago in collaboration with Do The North.  22-26 aug 2022. (In english)
per person

Här paddlar vi

Vi är verksamma kring Vättern och Omberg. De flesta av våra kajakpaddlingar utgår från Hästholmens Hamn söder om Omberg, men också från Borghamn, Medevi och Granvik. Vi har även paddlingar i Norra Vätterns skärgård och gör gästspel i den östgötska skärgården Sankt Anna.

All kajakutrustning ingår på våra turer – som kajak, paddel, kapell och flytväst.

Vi som guidar

Kajak-teamet

Linda

Alex

Maria

Jonny