Gruppaktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter för både större och mindre sällskap – för både företag och privata sällskap. Så här i Coronatider har vi vridit och vänt på våra aktiviteter och anpassat dem för att de ska vara så säkra som möjligt.

Nedan är några fler förslag till er nästa konferens, kick-off, svensexa, möhippa, kompisträff eller släktkalas:

– Kajakpaddling
– Guidning & Vandring
– Mountainbike

– Fiske prova-på
Friluftsturen – lägereld & vandring
– After Work på berget

– Guidning Alvastra Klosterruin
– Stadsguidning Vadstena
– Zipline & höghöjdsbanor

Läs mer om aktiviteterna här:

KAJAKPADDLING TILL GROTTORNA
Att paddla kajak till Ombergs grottor med en guide är en dröm för många! När vattnet är stilla är det magiskt att paddla längs med de dramatiska klipporna och att paddla in i några av Ombergs många grottor. Grottorna är nästan finast när man tittar inifrån och ut! Och enda sättet att nå dem är med kajak, skridskor eller på en simtur.
Tid: En tur som denna tar 3h, eller 4h om man lägger till ett fikastopp. Dessa turer genomförs från mitten av juni till mitten av oktober.
Antal personer: Upp till 12st (20st – se nedan)
Prisexempel: 10st: 999kr/person (Det kostar mer per person att vara fler än 10 st för att vi då behöver lägga en dag på att transportera fler kajaker fram och tillbaka då det bara finns 12 kajaker på denna bas i vanliga fall…).
Att tänka på: Det är Vättern vi paddlar i – eller “Vilda Vättern”. Det blåste ofta här så pass mycket att turerna ibland behöver ställas in. Ni behöver inte betala något alls vid de tillfällen vi avbokar allt pga hård vind. Men det kan för er planering vara bra att ha en back-up plan om paddlingen måste ställas in – att antingen boka till en annan dag, eller att genomföra en annan aktivitet i närheten – ex Omberg Zipline eller en vandring – båda alternativen kan bokas genom oss.

GUIDAD MTB
På breda skogsstigar eller i tekniska nedfarter – ni bestämmer! Här finns det mesta för de som vill testa på eller kanske redan är inbitna MTB:are! Det är svårt att hitta runt på Omberg om man inte är bekant med området – så att hyra en guide, och kanske även några MTB-cyklar är absolut en rolig aktivitet!
Vi anpassar turen helt efter era önskemål, vilket kan innebära en cykling på grusvägar till ett vindskydd där vi dricker kaffe. Att cykla på Omberg är ett bra sätt att komma ut och röra sig och på kort tid hinna se stora delar av berget.
Tid: 3h
Antal personer: 4-12st
Prisexempel: 1199kr/person inkl hyra av cykel.
Tänk på: Klä er efter väder!

GUIDNING & VANDRING “OMBERG GENOM TIDERNA”
Vårt berg är perfekt för vandring! Naturen skiftar hela tiden och man kommer ständigt till nya miljöer – vi kan vandra genom bokskog, genom trolsk barrskog, över ängar och på spångar över kärr, njuta av storslagna vyer över Vättern eller spana ut mot fågelsjön Tåkern.
Under vandringen får ni höra berättelser från förr – om livet på Omberg före vår tid.
Tid: 1,5h – 4h beroende på önskemål. Fungerar året om!
Antal personer: Upp till 15 personer är en bra storlek på vandringsgrupp, då vi inte vill frånta känslan av att vistas i naturen ostört. Vi kan ta större grupper, men jobbar då oftast med flera guider.
Prisexempel: 499kr/person upp till 6 pers, 7-12 pers: 399kr/p
Att tänka på: Omberg är kuperat och stigarna är tekniska. Men vi kan anpassa turen efter era önskemål och välja en rutt som passar alla i sällskapet.

vandring på omberg
linda staaf naturguide

FISKE PROVA-PÅ
Men man behöver inte vara fiskeproffs för att prova på och njuta av en spännande stund vid vattnet. Vi packar fikakorgen, sittunderlagen och fiskespön och möter upp er för en för- eller eftermiddag vid vattnet där ni får prova på att fiska från land.
Tid: 3 timmar
Antal personer: 3-8st
Prisexempel: 999kr/person inkl flytoverall, delad fiskeutrustning på två personer, fiskeguide och en god, matig picknick.
Tänk på: Ni kan behöva tillgång till bil för att vi ska flytta oss mellan fiskeplatserna kring Omberg, om ett ställe är “fullt” får vi åka vidare till nästa.


Friluftsturen – för mer friluftsliv i vardagen

Vi är många som vill spendera mer tid i naturen. Den här vandringen ger grundläggande kunskap kring friluftslivet och lägereldens betydelse. Deltagarna lär sig göra upp eld med tändstål och när lägerelden är igång samlas vi runt den för att berätta om några av Ombergs sagor och sägner.

Tid: 2 timmar
Antal personer: Upp till 25st
Prisexempel: Upp till 9 personer: 549kr/p, 11-15 pers: 449kr/person.
Tänk på att: Vi är ute hela tiden, klä er i kläder efter väder och be deltagarna ta med skor att promenera i.

 

göra upp eld med tändstål

GUIDNING AV ALVASTRA KLOSTERRUIN
Klostret blomstrade i 400 år, men i samband med reformationen lämnade munkarna Omberg, och klosterområdet förvandlades långsamt till den vackra ruinpark det är idag. Men hur såg livet ut här när munkarna levde här – och varför valde man att etablera sig just här – och inte minst… vart är klosterskatten egentligen gömd?
Tid: 45 min till guidningen – men kan gärna kombineras med en vandring på Omberg alldeles intill, eller kombinera med ett besök inne på författarhemmet Ellen Keys Strand bara några minuter från ruinerna.
Antal personer: Max 50st
Prisexempel: 10 pers 45 min kostar 150kr/person. 20 pers 2h (inkl vandring): 180kr/person
Tänk på: Allt är utomhus, så kom i kläder efter väder! Det är inte särskilt kuperat här, vi går på gräsmattor och gamla stensättningar

STADSGUIDNING VADSTENA
Vadstena har en spännande historia, och mycket är bevarat fram till idag. Följ med oss på en guidning över kullersten och genom gränder, in på klosterområdet och vidare till slottet. Om ni vill kombinera stadsguidningen (som ju görs utomhus) med entré och guidad visning av slottet så kan det gå bra – kolla med oss så försöker vi lösa det!
Tid: 1,5-2,5h beroende på om slottsentré ingår eller ej
Antal personer: Upp till 20st.
Prisexempel: 299kr/ person utan entré slottet (minipris 2400kr), 549kr/p med entré slottet (minimipris 4500kr).
Tänk på att: Klä er efter väder då stora delar av guidningen görs utomhus. Vi startar vid Rödtornet om inget annat överenskommes.

ZIPLINE & HÖGHÖJDSBANOR
Genom oss kan ni boka ett besök hos våra kollegor på Omberg Zipline. Här finns två höghöjdsbanor samt ett antal ziplines där du svävar fram genom barrskog och otroligt fin bokskog!

Tid: 3h
Antal personer: 8-30st
Prisexempel: 499kr/ person för 3h med både höghöjd & zipline, 399kr/person för 2h endast zipline.
Tänk på att: Klä er efter väder, kom i något stadigt på fötterna som kängor eller gympaskor.

omberg zipline instruktör