Mountainbike, kajakpaddling, vandring och zipline – på Omberg kan du lätt hålla dig sysselsatt om du är ute efter en aktiv semester i sommar! Här finns sjö, “berg”, klippor, grottor, vyer, skog och ängar. Inte konstigt att Omberg kommit att bli motionärernas berg! Detta paket kan bokas för juli-augusti.
I grundpaketet ingår fyra aktiviteter, sedan väljer ni själva vilket boende ni önskar – vandrarhem, hotell, tält eller exklusiva trädkojor!

Detta ingår i grundpaketet:
Mountainbike – en heldags hyra av MTB och hjälm så att du ensam kan ge dig i jakt på bergets stigar. Minsta cykeln passar cyklister från 155cm. Ett mycket populärt tillval är också de guidade turerna – då följer ni med en guide som tar er med runt till de mest lämpade stigarna för era önskemål och förmågor. Alla dagar i veckan.
Kajakpaddling med guide till Ombergs grottor. En kvällstur där vi utgår från Hästholmens Hamn strax söder om Omberg och paddlar upp till dess mytomspunna grottor och dramatiska klippor. Åldersgräns finns ej – men du ska kunna simma 200 meter. Guidad kajakpaddling tisdagar och torsdagar. Under helger ingår endast kajakhyra på egen hand. OBS. Dessa turer är mycket väderkänsliga och kan komma att ställas in – om så blir fallet får ni tillbaka pengarna för den här delen av paketet (699kr/p)
Zipline – och höghöjdsbanor i Ombergs bokskog. Fina banor i trolsk barrskog och skogens egen pelarsal. Här finns två höghöjdsbanor och ett flertal ziplines. Man går hela tiden med en guide, och all utrustning ingår. Ca 3 timmar. Åldersgräns minst 7 år, max 130kg kroppsvikt. Genomförs onsdag, fredag, lördag och söndag.
Vandring med picknick – en vandring på egen hand med ett picknickpaket som ni hämtar upp hos en av våra leverantörer på Omberg. Ni får även med en karta och tips på vart ni kan bege er för en hel- eller halvdag. Alla dagar i veckan.

Pris grundpaket: 
1799kr

Tillval
Lägg till guidad MTB
Om ni hellre följer med en guide som ger er tips kring cykling och hittar de bästa lederna för just er – då bokar ni in guidad MTB-tur med oss!
Pris: 1-3 personer: 999kr eller 4-10 personer: 299kr/p

Val av boende – priser gäller två nätter, del i dubbelrum*:
Unikt boende i platsbyggda kojor i urskogsmiljö – hos UrNatur bor du från 3000kr**.
En 100-årig pensionatspärla inkl. 4-rätters supéer – på Ombergs Turisthotell bor du från 2800kr***.
Välskött och mysigt vandrarhem på Omberg – på STF Stocklycke bor du från 950kr inkl frukost.
Hyr ett tält av oss – inkl, sovsäckar och liggunderlag – pris 749kr.
Eller så ordnar du kanske med eget boende hos en vän eller på ett annat ställe? 0kr. 

* Om du vill boka vårt aktivitetspaket så bokar ni även boendet hos oss. När du kontaktar oss med dina önskemål om boendeform så återkommer vi med exakt pris och tillgänglighet innan vi tillsammans bekräftar bokningen.
** UrNatur – här ingår maten till middagen, som du själv tillagar i “uteköket”. Inga hus har rinnande vatten, istället finns fina solcellsduschar och separetter. Frukostbuffé ingår.
*** Ombergs Turisthotell försöker återskapa pensionatsmiljön i det hundra år gamla huset – därför har man valt att ha gemensamma utrymmen för WC/dusch. Däremot finns handfat och morgonrock på alla rum.

Datum
Tillgängligt Juli – Augusti

BOENDE Ombergs Turisthotell, UrNatur, STF Stocklycke eller tält
DATUM Juli – Augusti
DETTA INGÅR
Hyra av MTB en dag. Inkl. hjälm Guidad kajakpaddling
Picknickpaket för vandring Guidad tur i Omberg Zipline & höghöjdsbanor
KÖP TILL
Boende på hotell, vandrarhem eller unika skogskojor.
MTB-guide

Länkar:
Läs mer om MTB med Woods & Water
Läs mer om Ombergs Turisthotell på deras webbsida
Läs mer om UrNatur 
Läs mer om STF Stocklycke
Läs mer om Omberg Zipline
Läs mer om Omberg på Upplev Vadstena eller Omberg.info


Frågor, bokning och betalning

Detta paket kan inte bokas online, utan det bokar du genom att maila oss på info@woodsandwater.se och invänta vårt svar/bekräftelse – vi svarar samma dag, eller senast dagen därpå.

Avbokningar
Aktuella avbokningsregler pga Coronaviruset: Alla kan avboka fram till starten av aktiviteten om någon i sällskapet känner sig påverkad av sjukdom som kan vara Corona/Covid19, och få alla pengar tillbaka med undantag av 200kr som vi behåller för administrativa kostnader i samband med bokning/avbokning. Om avbokning görs efter aktivitetens starttid kommer dock ingen återbetalning att ske.
(Dessa avbokningsregler är mycket utmanande för vår lilla verksamhet, men i det läge vi befinner oss i idag behöver vi alla göra vad vi kan, vi hoppas att ni respekterar detta genom att avboka er aktivitet så snart ni eventuellt känner att ni behöver göra det. Om vi får avbokningen i god tid kan vi ha chansen att hitta andra deltagare till turen. Tack!)
(Ordinarie avbokningsregler: Förbokad tur kan avbokas fram till en vecka före ankomst – ni får då tillbaka alla pengar med undantag för 200kr/bokning som vi behåller för administrativa kostnader. Avbokningar mindre än en vecka före start kommer inte att betalas tillbaka.)

 

Programmet varierar beroende på vilka dagar ni är här – vi kommer med förslag till er beroende på tillgänglighet hos de olika aktörerna. När vi enats om ett program så bekräftar vi tillsammans bokningen.

Men så här kan det t.ex. se ut en måndag-onsdag:

Måndag:
MTB!
Ankomst till Omberg och hämtar ut era hyrcyklar för dagen! Spendera dagen på bergets stigar och under eftermiddagen checkar ni in på ert boende.

Tisdag:
Vandring på Omberg med picknicklunch. Ni hämtar ut matpaket och karta hos en av våra leverantörer på berget och beger er ut på berget för en hel- eller halvdag till fots. Det kan vara skönt att röra på benen i egen takt efter några aktiva dagar på berget.
Kajak Kl. 17.00 ses vi i Hästholmens Hamn strax söder om Omberg för gemensam kajakpaddling till Ombergs grottor. Åter i hamnen ca 20.30-21.00. Medtag matsäck/fika. Vi kan ordna detta till er för 199kr.

Onsdag:
Utcheckning från ert boende på morgonen så ses vi 10.00 vid Omberg Zipline, en guidad tur bland trädtopparna väntar, som avslutas kl. 13.00 då ni kanske intar er lunch på Stocklycke Vandrarhem – eller om ni i god tid förbokat en lunch på Ombergs Turisthotell?
Gör gärna ett besök vid Naturum Tåkern några minters bilresa från Omberg innan ni far vidare härifrån.

omberg zipline instruktör
höghöjdsbana omberg zipline
omberg zipline frifallet
rödgavelsgrotta och kajak omberg