En guidad vandring på Omberg bjuder på storslagna vyer, sagolik barrskog och fascinerande bokskog. Varje kilometer bjuder på något nytt då landskapet och vyerna ständigt förändras. Under vandringen berättar vi om lite om bergets historia och dess mystiska väsen. Men framförallt njuter vi av utsikter och vackra vyer!

Omberg är värt ett besök året om - det finns alltid fina delar att upptäcka på berget oavsett säsong. Och ja, vi som bor här säger berget - även om de flesta inte vill likställa Omberg med ett berg - vi får ofta höra att det bara är en stor kulle. Oavsett, så är denna stora kulle tillräckligt stor för att det ska finnas rejält med uppförsbackar här och relativt tekniska stigar emellanåt.

När?
Vintervandringar i november-mars sker endast för privata, slutna sällskap med start kl.09.00. Dagligen.
Från april och framåt startar vi med de öppna turerna för allmänheten och då börjar vi kl.10.00 på dagarna. Tisdagar, onsdagar och söndagar.
Vi utgår från Borghamn Strand och med avslut vid Ombergs Turisthotell. (Vi kan ordna med transport till/från - läs mer längre ner).

Bokas senast 48h innan avgång.

Tillgänglighet och svårighet:
Under våra vandringar så blir det både uppför och nedför för att njuta vyer och utsikter. På dessa turer bör du kunna vandra obehindrat i promenadtempo.

Om du inte har möjlighet att röra dig obehindrat på stigarna så meddela oss innan, så ser vi till att ta fram en rutt som passar bra för just dig och ditt sällskap! Här på Omberg finns även en slinga i bokskogen speciellt framtagen för att enkelt kunna besökas med barnvagn eller rullstol, med ett rep som ledsagning för synskadade.

Priser: 
Vinter från november till mars: 799kr/p (inkl. picknicklunch med matig smörgås, dryck, snacks och bakverk).
Vårvandringar från april till juni: 799kr/p vardagar och 999kr/p söndagar.

Transport emellan
Denna vandring går ju från punkt A till punkt B - så hur kommer man tillbaka om man har bilen på startplatsen? Lugnt - det löser vi! Vi rekommenderar dock att ni bor över en natt på Ombergs Turisthotell och avslutar vandringen med en supémiddag här! Vi kan då mötas upp här vid 08.30 innan vandringen och så skjutsar vi er till starten i Borghamn, efter avslutad vandring har ni då bilen på plats vid er slutdestination.
Det går också bra att ställa bilen vid starten i Borghamn, och sedan åka med oss tillbaka dit efter avslutad vandring. Transporten ingår i priset oavsett vilken riktning ni väljer.

Min/max. antal deltagare:
Denna tur behöver minst 4st deltagare för att blir av, om det blir färre anmälda än så kan vi behöva ställa in - ni får då tillbaka alla pengar ni förskottsbetalat. Vi tar max 8st/tur, men oftast är vi 4-6 personer.

När?:
Vi har utannonserade vandringar löpande året om. Om ni inte ser några lämpliga tider här ovan, så kontakta oss med era önskemål på info@woodsandwater.se så försöker vi lösa något!

BOKA ONLINE HÄR
När vi har utannonserade vandringar så kan ni söka fram dem via datum här nedan. Finns inget? Kontakta oss så försöker vi lösa något!

Searching Availability...

SAMLING/AVSLUT Från Borghamn Strand till Ombergs Turisthotell
TIDER Kl. 10.00-16.30
DETTA INGÅR
Lokal Ombergsguide
Picknicklunch

Transport mellan vandringsmålen antingen innan eller efter vandringen.

DETTA INGÅR EJ
Transport till/från  Omberg

Bra att veta:
Tänk på att Omberg är en stor kulle... Det är stundtals uppför och mycket stenar och rötter på stigarna. Om ni önskar en vandring som inte är så teknisk så kontakta oss så ordnar vi detta för er!
Medtag kläder efter väder, och tag gärna med en dagryggsäck.

Frågor, bokning och betalning

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online ovan, där kan du även betala direkt med kort. Om inga turer finns lediga eller tillgängliga så är du välkommen att maila oss dina önskemål så försöker vi göra vad vi kan för att boka in er!

Avbokningar
Fram till 48h innan starten av aktiviteten kan man avboka sitt deltagande på aktiviteten och få tillbaka allt man betalat utom administrationsavgiften på 100kr/bokning där totalsumman understiger 999kr, eller 200kr/bokning där totalsumman är 1000kr eller mer.
Om avbokning sker senare än 48h innan start återbetalas 10% av bokningens totala värde. Vi rekommenderar att ni då istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. mer ersättning.

Vägbeskrivning
Vi samlas vid och utgår från Borghamn Strand som ligger vid vattnet i Borghamn söder om Vadstena, precis vid Ombergs norra fot.
Åk väg 919 mellan Ödeshög och Vadstena, sväng ner mot Borghamn och följ vägen tills den nästan tar slut. När ni passerat det lilla samhället Borghamn med en liten butik/kiosk på vänstersida, fortsätt köra ca 400m till, Borghamn Strand ligger på höger sida.
Det går bra att parkera precis utanför Borghamn Strand, och sedan gå de sista 200m genom hotellområdet. Vi möts upp på baksidan av hotellet, intill hamnen.

vintervandring på omberg
guidad vandring på omberg
vandring på omberg
vandring på omberg