En guidad vandring på Omberg bjuder på storslagna vyer, sagolik barrskog och fascinerande bokskog. Varje kilometer bjuder på något nytt då landskapet och vyerna ständigt förändras. Under vandringen berättar vi om lite om bergets historia och dess mytiska väsen.  Framförallt njuter vi av utsikten och vackra vyer - och av en god picknick och smarrig fikastund förstås!

Omberg är värt ett besök året om - det finns alltid fina delar att upptäcka på berget oavsett säsong. Och ja, vi som bor här säger berget - även om de flesta inte vill likställa Omberg med ett berg. Vi får ofta höra att det bara är en stor kulle. Oavsett, så är denna stora kulle tillräckligt stor för att det emellanåt ska finnas rejält med uppförsbackar och bitvis ojämna stigar.

Vi startar vid Ombergs Turisthotell i söder och avslutar på Borghamn Strand i norr.

När?
En vandring som vi endast genomför mellan september och maj. Under juni-augusti har vi inga schemalagda vandringar, men då går det bra att boka en privatguidning om så önskas.

Bokas senast 48h innan avgång.

Tillgänglighet och svårighet:
Under våra vandringar så blir det både uppför och nedför för att njuta vyer och utsikt. På dessa turer bör du kunna vandra obehindrat i promenadtempo.

Om du inte har möjlighet att röra dig obehindrat på stigarna så meddela oss innan, så ser vi till att ta fram en rutt som passar bra för just dig och ditt sällskap! Här på Omberg finns även en slinga i bokskogen speciellt framtagen för att enkelt kunna besökas med barnvagn eller rullstol och ett rep som ledsagning för synskadade.

Priser: 
1000kr/p. Ingår gör även ett picknickpaket med matig smörgås, dryck, snacks och bakverk.

Min/max. antal deltagare:
Denna tur kräver minst 4st deltagare. Vi tar max 12st per tur.

BOKA ONLINE HÄR
Bäst månadsöversikt får du om du tittar på en dator, från mobilen behöver man titta på en dag i taget. Utöver vad som finns här, så kan ni alltid kontakta oss med era egna önskemål.

Searching Availability...

SAMLING/AVSLUT Från Ombergs Turisthotell till Borghamn Strand
TIDER Kl. 13.00-19.00 (Ej under juni-augusti)
DETTA INGÅR
Lokal Ombergsguide
Picknicklunch

 

DETTA INGÅR EJ
Transport till/från Omberg

Bra att veta:
Tänk på att Omberg är en stor kulle... Det är stundtals uppför och mycket stenar och rötter på stigarna. Om ni önskar en vandring som inte är så teknisk så kontakta oss så ordnar vi detta för er!
Medtag kläder efter väder och gärna en dagryggsäck.

Bloggen
På bloggen kan ni läsa mer om Vandring över Omberg och tidigare minnesvärda vandringar vi gjort specifikt under våren. Läs blogginlägget här!

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online ovan, där kan du även betala direkt med kort. Om inga turer finns lediga eller tillgängliga så är du välkommen att maila oss dina önskemål så försöker vi göra vad vi kan för att boka in er!

Avbokningar
Avbokningar fram till 7 dygn innan starten av aktiviteten:  90% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar 2 - 7 dygn innan starten av aktiviteten:  50% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar mindre än 48 timmar innan aktivitetsstart - ingen återbetalning.
Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. ersättning.

  

Vindskyddet 200 m väster om Ombergs Turisthotell

vandring på omberg
guidad vandring på omberg
vandring på omberg
vintervandring på omberg