En guidad vandring på Omberg bjuder på storslagna vyer, sagolik barrskog och fascinerande bokskog. Varje kilometer bjuder på något nytt då landskapet och vyerna ständigt förändras. Under vandringen berättar vi om lite om bergets historia och dess mystiska väsen. Men framförallt njuter vi av utsikter och vackra vyer!

Omberg är värt ett besök året om - det finns alltid fina delar att upptäcka på berget oavsett säsong. Och ja, vi som bor här säger berget - även om de flesta inte vill likställa Omberg med ett berg - vi får ofta höra att det bara är en stor kulle. Oavsett, så är denna stora kulle tillräckligt stor för att det ska finnas rejält med uppförsbackar här och relativt tekniska stigar emellanåt.

Vi startar vid Ombergs Turisthotell i söder och avslutar på Borghamn Strand i norr.

När?
Onsdag-fredag samt söndagar från april till juni, samt i september. Under juli-augusti har vi inga schemalagda vandringar, men då går det bra att boka en privatguidning om så önskas.

Bokas senast 48h innan avgång.

Tillgänglighet och svårighet:
Under våra vandringar så blir det både uppför och nedför för att njuta vyer och utsikter. På dessa turer bör du kunna vandra obehindrat i promenadtempo.

Om du inte har möjlighet att röra dig obehindrat på stigarna så meddela oss innan, så ser vi till att ta fram en rutt som passar bra för just dig och ditt sällskap! Här på Omberg finns även en slinga i bokskogen speciellt framtagen för att enkelt kunna besökas med barnvagn eller rullstol, med ett rep som ledsagning för synskadade.

Priser: 
799kr/p vardagar och 999kr/p söndagar. Ingår gör även ett picknicklunch med matig smörgås, dryck, snacks och bakverk)

Min/max. antal deltagare:
Denna tur behöver minst 4st deltagare för att blir av, om det blir färre anmälda än så kan vi behöva ställa in - ni får då tillbaka alla pengar ni förskottsbetalat. Vi tar max 8st/tur, men oftast är vi 4-6 personer.

BOKA ONLINE HÄR
Bäst månadsöversikt får du om du tittar på en dator, från mobilen behöver man titta på en dag i taget. Utöver vad som finns här, så kan ni alltid kontakta oss med era egna önskemål.

Searching Availability...

SAMLING/AVSLUT Från Ombergs Turisthotell till Borghamn Strand
TIDER Kl. 13.00-19.00
DETTA INGÅR
Lokal Ombergsguide
Picknicklunch

Transport mellan vandringsmålen antingen innan eller efter vandringen.

DETTA INGÅR EJ
Transport till/från Omberg

Bra att veta:
Tänk på att Omberg är en stor kulle... Det är stundtals uppför och mycket stenar och rötter på stigarna. Om ni önskar en vandring som inte är så teknisk så kontakta oss så ordnar vi detta för er!
Medtag kläder efter väder, och tag gärna med en dagryggsäck.

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online ovan, där kan du även betala direkt med kort. Om inga turer finns lediga eller tillgängliga så är du välkommen att maila oss dina önskemål så försöker vi göra vad vi kan för att boka in er!

Avbokningar
Fram till 48h innan starten av aktiviteten kan man avboka sitt deltagande på aktiviteten och få tillbaka allt man betalat utom administrationsavgiften på 100kr/bokning där totalsumman understiger 999kr, eller 200kr/bokning där totalsumman är 1000kr eller mer.
Om avbokning sker senare än 48h innan start återbetalas 10% av bokningens totala värde. Vi rekommenderar att ni då istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. mer ersättning.

  

vandring på omberg
guidad vandring på omberg
vandring på omberg
vintervandring på omberg