Har du kanske aldrig paddlat kajak men gärna skulle testa på under kontrollerade former? Boka en prova-på med oss så går vi igenom allt det grundläggande så att du ska känna dig trygg att följa med oss på en lite längre paddling eller hyra kajak på egen hand.

Fler och fler vill ha en introduktion till kajakpaddling innan man ger sig ut på egen hand, eller kanske följer med på en guidad paddling. Eller så har du nyligen köpt en egen kajak men vill träna mer på att välta med kajaken och komma i den igen? Behoven kan se olika ut - men vi hjälper er med det ni vill träna på!

Platsen för detta är huvudsakligen Medevi, någon mil norr om Motala. Här är vi skyddade i den stora viken, och har dessutom en fin sandstrand under oss så det är lätt att gå i och upp med kajaken. Om ni under en privat prova-på har andra önskemål om plats så löser vi det också. Vi håller på ca 2,5 timmar.

Våra olika prova-på:
Grundläggande:
Hantera kajaken på land, vad packar man med, hur lägger man i kajaken, hur kommer man i och ur kajaken. Hur sitter man i kajaken, hur paddlar man framåt, bakåt och i sidled. Den här kursen kan kombineras med "Blöta övningar" nedan.
Blöta övningar:
Om ni vill träna på att välta med kajaken så gör vi det. Man kan till en början sitta ovanpå kajaken och tippa med den så blir man knappt ens blöt i håret. Vi tränar också olika sätt att komma tillbaka in i kajaken - på egen hand eller med hjälp av en kompis.
Teknikträning:
Är du igång med din paddling med vill utveckla tekniker som högt och lågt stöd eller roll så hjälper vi till med det också!

Pris:
699kr/person inkl. kajakhyra för 2,5h

Fakta om turen:
Bekvämlighetsnivå: 4 av 5
Aktivitetsnivå
: 5 av 5.
Svårighetsgrad: Grundläggande: 3 av 10 = Grön aktivitet vilket är "Lätt", Blöta övningar : 5 av 10 = Blå aktivitet - "Lagom" samt Teknikträning: 8 av 10 = Röd aktivitet vilket är "Medelsvår"

Kommande paddlingar (och bokas senast):
Under juli-augusti har vi prova-på paddlingar dagligen med tema Grundläggande samt den frivilliga delen Blöta övningar. Dessa bokas minst 48 innan start.
Vill ni istället boka en alldeles privat paddling med guide, eller om ni vill ha en fortsättningskurs med teknikträning som roll och stöd - maila oss då på info@woodsandwater.se

BOKA ONLINE HÄR
När vi har utannonserade paddlingar så kan ni söka fram dem via datum här nedan, datumen ser ni lättast längre upp här på sidan.
Vitt = Inga turer planerade (...men är ni minst 8st betalande? - Kontakta oss så kör vi!)
Rött = Alla platser fullbokade
Grönt = Lediga platser finns!

Searching Availability...

Privatkurs
Ibland vill man har en privatkurs, med eller utan egen kajak. Det löser vi!
En privat kajakkurs på 2-3 timmar för 1-2 personer kostar 1499kr exkl. kajaker. Vill man hyra kajak är priset +400kr/kajak.

Medtag
Ombyte - du kommer säkert bli blöt... och törstig, så tag med lite vatten och kanske lite snacks också.

Bra att veta
Vindar
Om det skulle blåsa alldeles för mycket så behöver vi flytta på oss eller ställa in. Ni erbjuds då ett nytt datum eller får tillbaka pengarna om ni hellre vill det. Vi tar beslut om detta 1-2 dagar innan, då vi ser hur vädret blir.

Minst/Max antal deltagare
Minst 3st - max 8st

Gruppbokning
För 4st eller fler betalande kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290 så pratar vi mer om det!

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online nedan, där kan du även betala direkt med kort.

Avbokningar
Aktuella avbokningsregler pga Coronaviruset: Woods & Water of Sweden erbjuder möjligheten att avboka allt fram till starten för aktiviteten, och att kunden då får tillbaka hela summan med undantag av administrationsavgiften (som ligger på 100kr för bokningssummor under 999kr, och på 200kr för bokningssummor över 1000kr samt på 700kr för weekendturer på två dagar eller mer där övernattning ingår). Om kunden däremot inte dyker upp på bokad aktivitet utan att avboka i tid så kommer denne inte att återbetalas.
(Dessa avbokningsregler är mycket utmanande för vår lilla verksamhet, men i det läge vi befinner oss i idag behöver vi alla göra vad vi kan, vi hoppas att ni respekterar detta genom att avboka er aktivitet så snart ni eventuellt känner att ni behöver göra det. Om vi får avbokningen i god tid kan vi ha chansen att hitta andra deltagare till turen. Tack!)
(Ordinarie avbokningsregler: Förbokad tur kan avbokas fram till en vecka före ankomst - ni får då tillbaka alla pengar med undantag för 200kr/bokning som vi behåller för administrativa kostnader. Avbokningar mindre än en vecka före start kommer inte att betalas tillbaka.)

 

Vi tittar alltid på våra produkter och funderar kring hur vi kan göra dem mer klimatvänliga. Här beskriver vi hur vi tänkt kring denna aktivitet och vad vi hoppas kunna göra bättre i framtiden.

Vi hyr kajaker  och utrustning för den här paddlingen så den enda direkta klimatpåverkan som görs är våra bilresor till och från paddlingen.

Vad kan vi göra bättre?
Samåkning - samåk gärna hit med era vänner, då blir det också lättare med parkering. Om ni vill samåka med andra deltagare på turen, skicka oss ett mail i god tid och berätta varifrån så ska vi se om det kan gå att lösa.
Vi verkar för att busstrafiken ska utökas så att det ska bli lättare att resa hit kollektivt.

Har ni synpunkter på hur denna aktivitet kan göras mer klimatsmart?
Maila oss gärna dina synpunkter på info@woodsandwater.se

Lätt!
Lätt!
kajakpaddling medevi
Lätt!
Lätt!
Lätt!
Lätt!
Lätt!