Ute är inne! Fler och fler hittar ut till naturen och många vill lära sig mer om friluftslivet men har svårt att komma igång på egen hand. Många gånger hålls friluftsutövandet till att innebära korvgrillning vid närmsta vindskydd eller en kort promenad på en vältrafikerad vandringsled. Det finns ju så mycket mer - men det kräver kunskap och övning - det är här vår Outdoor Introduction kommer in!

Att snöra på sig kängorna och slänga ryggsäcken över ryggen för några dagars vandring kan låta enkelt, likaså att paddla kajak till en egen liten ö, eller att laga mat ute - korv har jag liksom alltid funkat bra. Många inspireras av friluftsmänniskor i sociala medier som spenderat mycket tid ute, och missar säkert vägen dit... här genomgår vi alla en kunskapsstege utan att man kanske tänker på det, alla kurser som gåtts, all kunskapsöverföring vid lägerelden och de många friluftstimmarna i fält - i alla väder.

Outdoor Introduction är en uppstart för dig som vill komma vidare med det friluftsliv på egen hand. Vi har under åren fått så många frågor om detta och anlitats för att hjälpa privata sällskap med det just de vill ha hjälp med. Alla behov ser olika ut och vi har därför tagit fram några olika produkter för de vanligaste intros vi genomför - men med det sagt kan vi alltid anpassa och erbjuda unika intros för just ert sällskap med det som just ni efterfrågar.

Våra vanligaste intros:

Kort vandring med lägereld - bästa grunden för friluftsliv! (3h)
Vi går en kortare vandring och pratar allemansrätt och friluftsliv i allmänhet, därefter hittar vi en lämplig plats för eld och gör upp en eld* från grunden (utan t-röd), där alla får testa att tända eld med tändstål.
Pris: 549kr/p

Första utenatten - i tält, vindskydd eller under bar himmel (16h)
Ta med egen utrustning eller hyr av oss! Förutom att sova ute så gör vi även upp en eld* och lagar mat över eller vid den. Även här blir det naturligt att prata mer om allemansrätt och friluftsliv i allmänhet - men också friluftsdrömmar och vägen dit!
Under höstlov och sportlov sover vi ute med kidsen!

Utomhusmatlagning (ca 4h)
Önskas något annat än korvgrillning, men tryter inspirationen och orken? Och hur äter man egentligen ute om man är exempelvis glutenfri vegan? No worries - vi hjälper er igång och vi lagar tillsammans en trerätters utemat ihop.
Pris: upp till 899kr/p inkl. mat

Första kajakturen (3h)
Vi har återkommande kajakintron under sommarmånderna då det är varmt i vattnet och lämpligt för nybörjare att komma igång - inte för att man välter med kajaken - utan för att vi vill träna på att komma i kajaken från vattnet... Ni kan läsa mer om detta under Prova-på kajak 
Pris: Nytt pris kommer 2021

Egna önskemål
Dessa turer har vuxit fram utifrån efterfrågan - om ni önskar ett eget upplägg kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda, antingen i vår egen regi eller i samarbete med andra aktörer.
Exempelvis Långfärdsskridskor - Bushcraft - Svampplockning - Turskidor - Långvandring

Priser:
...varierar beroende på om turen är utannonserad av oss - eller på beställning av er och också beroende på gruppens storlek. I de fall vi har utannonserade turer som vem som helst kan boka in sig på så syns de med respektive priser i onlinebokningen här nedan. Det är också lägre pris att besöka oss utanför högsäsongen (maj-augusti) och bäst pris får man under lågsäsongen (december-februari). I övrigt hänvisar vi till prisförfrågan via info@woodsandwater.se

ONLINEBOKNING

Searching Availability...

Hyra prylar
Vi har tält, sovsäckar, liggunderlag, ryggsäckar och friluftskök till uthyrning.

Minst/Max antal deltagare
Minst 4st - max 12st

Gruppbokning
För 4st eller fler betalande kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290 så pratar vi mer om det!

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online nedan, där kan du även betala direkt med kort.

Avbokningar
Fram till 48h innan starten av aktiviteten kan man avboka sitt deltagande på aktiviteten och få tillbaka allt man betalat utom administrationsavgiften på 100kr/bokning där totalsumman understiger 999kr, eller 200kr/bokning där totalsumman är 1000kr eller mer. (För weekendturer på två dagar eller mer behåller vi 700kr av pris per person - detta pga matinköp som då redan gjorts)
Om avbokning sker senare än 48h innan start återbetalas 10% av bokningens totala värde. Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. mer ersättning.

göra upp eld omberg
utehäng med kompisar i naturen. avkoppling i naturen
göra upp eld omberg
göra upp eld med tändstål
fika på omberg