Skulle du vilja byta yrke och ge dig in i outdoorbranschen, kanske pÄ heltid eller som komplement till nÄgot annat? Kanske vill du jobba som guide eller driva ett pensionat? Om du Àr intresserad av att ta steget men kÀnner att du vill ha mer kunskap och idéer innan du drar igÄng - dÄ Àr du vÀlkommen till vÄr inspirationsweekend för och med outdoorföretagare!

För vem?

Den hÀr helgen vÀnder sig till dig som funderar pÄ att ge dig in i branschen, eller som kanske precis gjort det. Du vill ha nya idéer och tips kring hur du skulle kunna bedriva din verksamhet. Kursen genomförs av och med personer som sjÀlva driver egna outdoorföretag. Du behöver inte ha nÄgra erfarenheter sedan tidigare, och du behöver inte ens ha en affÀrsidé. Men det Àr bra om du har nÄgra lösa idéer som du Àr intresserad av att utveckla pÄ nÄgot sÀtt. Eller sÄ har du kommit igÄng med ett nystartat bolag, men söker inspiration och vill ha konkreta tips pÄ hur du kommer vidare.

NĂ€r?
Februari eller mars 2020 (datum kommer inom kort)

Plats:
Ombergs Turisthotell, Omberg, Östergötland.

- - -

InnehÄll
Att komma igÄng med eget företag
Att arbeta som guide
Att arbeta som aktivitetsguide
Att driva ett boende som pensionat/B&B/hotell
HÄllbar utveckling - ekonomiskt, socialt och miljömÀssigt
Marknadsföring
PrissÀttning
Produktutveckling
Samarbeten
Studiebesök och behind the scenes pÄ tvÄ olika boendeanlÀggningar
Studiebesök och behind the scenes pÄ tvÄ olika guide- och aktivitetsföretag
Zipline i Ombergs bokskog
...samt middagar och fikapauser dÀr vi utbyter erfarenheter och nÀtverkar!

Program
Fredag kl. 15.00-21.00
Lördag kl. 8.00-21.30
Söndag kl. 9.00-16.00

Boende & Mat
I priset ingÄr övernattning i pensionatsrum samt 2x lunch, 2x middag samt 3x fika och studiebesök.
Om ni behöver boka boende sÄ kolla in:
Det fina STF Stocklycke vandrarhem endast 2km bort (har öppet om de har grupper inbokade)
Ombergs Golf, ca 12 min bilresa söderut - mycket fin anlÀggning!
Eller vÄrt favorit-B&B inne i Vadstena, 25 min bilresa norrut: Dahlströmska GÄrden (kan ha öppet om de har grupper inbokade).

Detta ingÄr
Boende del i dubbelrum med helpension tvÄ dygn, alla aktiviteter, förelÀsningar och studiebesök. (OBS - alla bÀddplatser Àr nu fullbokade - sÄ boendet ingÄr inte i priset för er som bokar frÄn och med nu - dÀrför sÄ betalar ni ocksÄ mindre för kursen)

Detta ingÄr ej
Resan till och frÄn Ombergs Turisthotell. Vi kommer göra kortare resor i omrÄdet för studiebesök, men försöker dÄ att samÄka. Till all mat ingÄr vatten, om man önskar köpa till annan dryck som ex. vinpaket sÄ bekostar man det sjÀlv.

Antal deltagare:
Max 10st deltagare, och minst 6st. Om det blir fÀrre Àn 6st deltagare kan kursen komma att stÀllas in och ni fÄr dÄ tillbaka alla pengar ni förskottsbetalat.

Pris:
6999kr/person med boende och helpension pÄ Ombergs Turisthotell
3999kr/person om du ordnar boende och frukost pÄ egen hand.

- - -

Det Àr oss du trÀffar:

Linda Staaf , det Ă€r jag som driver projektet Outdoorföretagande och Ă€r den som hĂ„ller i de flesta förelĂ€sningarna. Jag Ă€ger och driver guideföretaget Woods & Water of Sweden, Ă€r delĂ€gare och driver kajakföretaget VĂ€tternKajak och aktivitetsföretaget Omberg Zipline. Jag har tidigare varit delĂ€gare i Orust Kajak pĂ„ vĂ€stkusten samt i surfhaket Beach Crib Varamobaden med cafĂ© och aktivitetscenter. Är dessutom ordförande för FriluftsfrĂ€mjandet Vadstena som driver en skidanlĂ€ggning och sĂ„ arbetar jag deltid pĂ„ en gymnasieskola dĂ€r jag utbildar blivande naturguider.
Jag Àr utbildad friluftsguide, kajakguide, historieguide, resesÀljare samt projektledare inom konferens, kongress och event...

Till min hjÀlp pÄ denna kurs har jag:

Pernilla Larsson, frÄn Ombergs Turisthotell. Pernilla har arbetat inom hotellbranschen i bÄde Sverige och utomlands och Àr delÀgare och driver Ombergs Turisthotell sedan 2007. Hon har ett brett tÀnk nÀr det gÀller företagande och utveckling, samt en förmÄga att se saker frÄn olika perspektiv, hon kommer bombardera er med bra tips!

Åse Wennerstam, driver Wetternsaga (tidigare Rökstenen), ett guideföretag som fokuserar pĂ„ historia och berĂ€ttande, samt olika aktiviteter för företag och grupper. Hon har dessutom drivit tvĂ„ besökscentrum med försĂ€ljning och cafĂ©verksamhet. Åse Ă€r Ă€ven projektledare och kombinerar sitt guideföretag med andra uppdrag inom branschen. Hon lĂ€mnade en fast tjĂ€nst som projektledare för att starta eget för tio Ă„r sedan.

Searching Availability...