Skulle du vilja byta yrke och ge dig in i outdoorbranschen, kanske på heltid eller som komplement till något annat? Kanske vill du jobba som guide eller driva ett pensionat? Om du är intresserad av att ta steget men känner att du vill ha mer kunskap och idéer innan du drar igång - då är du välkommen till vår inspirationsweekend för och med outdoorföretagare!

För vem?

Den här helgen vänder sig till dig som funderar på att ge dig in i branschen, eller som kanske precis gjort det. Du vill ha nya idéer och tips kring hur du skulle kunna bedriva din verksamhet. Kursen genomförs av och med personer som själva driver egna outdoorföretag. Du behöver inte ha några erfarenheter sedan tidigare, och du behöver inte ens ha en affärsidé. Men det är bra om du har några lösa idéer som du är intresserad av att utveckla på något sätt. Eller så har du kommit igång med ett nystartat bolag, men söker inspiration och vill ha konkreta tips på hur du kommer vidare.

När?
29-31 januari 2021

Plats:
Ombergs Turisthotell, Omberg, Östergötland.

- - -

Innehåll
Att komma igång med eget företag
Att arbeta som guide
Att arbeta som aktivitetsguide
Att driva ett boende som pensionat/B&B/hotell
Hållbar utveckling - ekonomiskt, socialt och miljömässigt
Marknadsföring
Prissättning
Produktutveckling
Samarbeten
Studiebesök och behind the scenes på två olika boendeanläggningar
Studiebesök och behind the scenes på två olika guide- och aktivitetsföretag
Zipline i Ombergs bokskog
...samt middagar och fikapauser där vi utbyter erfarenheter och nätverkar!

Program
Fredag kl. 15.00-21.00
Lördag kl. 8.00-21.30
Söndag kl. 9.00-16.00

Boende & Mat
I priset ingår övernattning i pensionatsrum samt 2x lunch, 2x middag samt 3x fika och studiebesök.

Detta ingår
Boende del i dubbelrum med helpension två dygn, alla aktiviteter, föreläsningar och studiebesök. 2st enkelrum finns - först till kvarn gäller där, övriga enkelrum betalar+1000kr i tillägg.

Detta ingår ej
Resan till och från Ombergs Turisthotell. Vi kommer göra kortare resor i området för studiebesök, men försöker då att samåka. Till all mat ingår vatten, om man önskar köpa till annan dryck som ex. vinpaket så bekostar man det själv.

Antal deltagare:
Max 10st deltagare, och minst 6st. Om det blir färre än 6st deltagare kan kursen komma att ställas in och ni får då tillbaka alla pengar ni förskottsbetalat.

Pris:
6999kr/person med boende och helpension på Ombergs Turisthotell
3999kr/person om du ordnar boende och frukost på egen hand.

- - -

Det är oss du träffar:

Linda Staaf , det är jag som driver projektet Outdoorföretagande och är den som håller i de flesta föreläsningarna. Jag äger och driver guideföretaget Woods & Water of Sweden, är delägare och driver kajakföretaget VätternKajak och aktivitetsföretaget Omberg Zipline. Jag har tidigare varit delägare i Orust Kajak på västkusten samt i surfhaket Beach Crib Varamobaden med café och aktivitetscenter. Är dessutom ordförande för Friluftsfrämjandet Vadstena som driver en skidanläggning och så arbetar jag deltid på en gymnasieskola där jag utbildar blivande naturguider.
Jag är utbildad friluftsguide, kajakguide, historieguide, resesäljare samt projektledare inom konferens, kongress och event...

Till min hjälp på denna kurs har jag:

Pernilla Larsson, från Ombergs Turisthotell. Pernilla har arbetat inom hotellbranschen i både Sverige och utomlands och är delägare och driver Ombergs Turisthotell sedan 2007. Hon har ett brett tänk när det gäller företagande och utveckling, samt en förmåga att se saker från olika perspektiv, hon kommer bombardera er med bra tips!

Åse Wennerstam, driver Wetternsaga (tidigare Rökstenen), ett guideföretag som fokuserar på historia och berättande, samt olika aktiviteter för företag och grupper. Hon har dessutom drivit två besökscentrum med försäljning och caféverksamhet. Åse är även projektledare och kombinerar sitt guideföretag med andra uppdrag inom branschen. Hon lämnade en fast tjänst som projektledare för att starta eget för tio år sedan.

Searching Availability...

linda staaf tåkern outdoorföretagande