Vi erbjuder guidade turer med MTB för både nybörjare och erfarna cyklister!
Stigarna på Omberg varierar från lättrullade stigar till tuffa uppförsbackar, flowiga enduroslingor och tekniska utförsbackar. Problemet för många som besöker Omberg är att överhuvudtaget hitta, och att välja rätt rutt utifrån sina förutsättningar. Därför finns vi här!

Hos oss kan du hänga med på en guidad tur - antingen genom att boka in dig på någon av de turer vi har bokningsbara online här nedan. Eller så kontaktar ni oss för en privatguidning för dig, kompisgänget, familjen eller företaget! Vi har också cyklar för uthyrning.

Kommande turer (och bokas senast):
MTB Omberg - Enduro: Lördagar och söndagar (bokas 2 dagar innan), välj mellan:
Kl. 10.00 - Enduro Pathfinder - för dig som kört enduro tidigare, eller åtminstone en del XC, här börjar vi i de blå nedfarterna och jobbar oss upp till röda och ev svarta om någon vill testa det.
Kl. 15.00 kör vi Enduro-prova-på för er som vill lära er mer om utförskörning och kanske även små hopp. Här bör du sedan tidigare vara bekant med MTB på grundnivå - så att du kan hantera bakåttramp och handbroms. I övrigt krävs inga andra förkunskaper för att börja med enduro-MTB!

BOKA?
Vi har öppna grupper bokningsbara varje helg maj-juni, då kan ni boka in er och dela tiden med andra som gjort detsamma. Vill ni hellre ha en egen guide för er själva, jag då bokar ni en Privat MTB-guidning. Med eller utan cykel i båda fallen. Priser ser ni nedan, och boka kan ni göra längre ner på sidan.

PRISER
Guidade turer  - bokningsbara online

399kr/person exkl cykel och hjälm, 499kr/person inkl. hyra av cykel och hjälm

Privat MTB-guidning inkl MTB-hyra:
1-4 pers 1999 kr (ca. 2,5h) - men kolla med oss, vi kan ha bra erbjudanden med kort varsel då vi kan ge bättre pris. #coronatider
5-12 pers: 499kr/person (ca 2,5h)
Storleken på hojarna är (cyklistens längd): S 155-165cm, M 165-180cm, and L 176-188cm och XL 188-198cm.

Privat MTB-guidning exkl MTB-hyra
1-3 pers: 1 499kr (ca 2,5-3hr) - men kolla med oss, vi kan ha bra erbjudanden med kort varsel då vi kan ge bättre pris. #coronatider
4 pers eller fler: 399kr/person (ca 2,5-3h)

Öppna tider bokningsbara online - MTB-guidning 
499kr/person inkl hyra av MTB och hjälm.
399kr/person exkl. hyra av MTB - ni tar alltså med egna cyklar istället då.

Vill du endast hyra MTB - utan guide - klicka här!

BOKA ONLINE HÄR
När vi har utannonserade turer så kan ni söka fram dem via datum här nedan. Finns inget? Kontakta oss så försöker vi lösa något! Tänk på att meddela oss vid bokning hur lång du är, så vi kan välja ut en lämplig hoj till dig!

Searching Availability...

- - -

SAMLING/AVSLUT Stocklycke, Omberg
STARTTID Varierar - se resp. tillgänglig tur.
DETTA INGÅR
Lokal MTB-guide
DETTA INGÅR EJ
MTB och hjälm
Cykelkläder - kom i ex träningskläder, efter väder.

Åldersgräns
Ingen för privata grupper - men våra minsta cyklar för uthyrning är för personer på 155-165 cm.

Medtag
Kläder efter väder - träningskläder passar bra.

Minst/max antal
Minst 4st - max 10st för de öppna grupperna.
Om det blir 3st eller färre personer anmälda kan turen komma att ställas in, ni erbjuds då att boka ett nytt datum, eller få pengarna tillbaka.

Bra att veta
Omberg är kuperat och det kommer bli både uppför och nedför. Men vi anpassar tempot efter alla deltagare, så ingen ska känna nån press över att behöva hålla ett visst tempo.

Gruppbokning
Om nu vill boka för en egen guide för ert sällskap så går det bra! Maila oss då på info@woodsandwater.se så bestämmer vi nåt ihop!

Frågor, bokning och betalning

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online nedan, där kan du även betala direkt med kort. Datumen kan du se längre upp här på sidan.

Avbokningar
Aktuella avbokningsregler pga Coronaviruset: Alla kan avboka fram till starten av aktiviteten om någon i sällskapet känner sig påverkad av sjukdom som kan vara Corona/Covid19, och få alla pengar tillbaka med undantag av 100kr som vi behåller för administrativa kostnader i samband med bokning/avbokning. Om avbokning görs efter aktivitetens starttid kommer dock ingen återbetalning att ske.
(Dessa avbokningsregler är mycket utmanande för vår lilla verksamhet, men i det läge vi befinner oss i idag behöver vi alla göra vad vi kan, vi hoppas att ni respekterar detta genom att avboka er aktivitet så snart ni eventuellt känner att ni behöver göra det. Om vi får avbokningen i god tid kan vi ha chansen att hitta andra deltagare till turen. Tack!)
(Ordinarie avbokningsregler: Förbokad tur kan avbokas fram till en vecka före ankomst - ni får då tillbaka alla pengar med undantag för 200kr/bokning som vi behåller för administrativa kostnader. Avbokningar mindre än en vecka före start kommer inte att betalas tillbaka.)

 

Vi tittar alltid på våra produkter och funderar kring hur vi kan göra dem mer klimatvänliga. Här beskriver vi hur vi tänkt kring denna aktivitet och vad vi hoppas kunna göra bättre i framtiden.

Det våra resor med bil till och från de guidade turerna som ger den största klimatpåverkan. Vi har även cyklar till uthyrning, även om det är enklare hojar som inte lämpar sig för enduro och fartfylld stigcykling...

Vad kan vi göra bättre?
Vi vårdar cyklarna och har som målsättning att ha dem i uthyrningen i flera år, även om vi skulle spara mer på att sälja av och köpa nya mer regelbundet. Istället tar vi kostnaden för nedskrivningar och reparationer och behåller cyklarna så länge de fungerar för oss.

Har ni synpunkter på hur denna aktivitet kan göras mer klimatsmart?
Maila oss gärna dina synpunkter på info@woodsandwater.se Vi tar tacksamt emot tips på vad vi kan göra bättre!

Medelsvår
Medelsvår
Medelsvår
Medelsvår
Medelsvår
Medelsvår