Under vintern 2021 reste jag med en fotograf/filmare runt i Sverige för att möta olika företrädare för svensk turism och friluftsliv – i syfte att skapa dialoger för en mer hållbar utveckling av turism och friluftsliv. Allt dokumenteras i videoavsnitt som släpps löpande på initiativets egen webbplats www.letsmeetandtalk.se
Hur kommer man ens på idén, hur genomför man den helt utan finansiering och vad blev resultatet av den?

För vem
Detta är en föreläsning som inspirerar och skakar om synsätt. Det är berättelsen om Let’s Meet & Talk – mitt eget initiativ som bygger på ett starkt driv och engagemang för en mer hållbar utveckling av turism och friluftsliv, för långsiktiga planer och för handlingskraftiga beslut som inte bara gynnar oss idag utan framförallt kommande generationer. En resa som kommit att öppna både mina egna ögon och andras.
Det är dels en berättelse om hur jag kom på idén och med en stor portion drivkraft och stöd från omgivningen lyckades genomföra den helt utan egen finansiering, samt en berättelse om de drivna och engagerade människor jag mött under resan som kämpar för sina hjärtefrågor kring natur, klimat och landsbygd.

Tid
Upp till 2 timmar.

Var?
Online via Zoom eller på plats fysiskt hos er om restriktionerna tillåter det.

– – –

BOKA:
Maila mig er förfrågan och önskemål på på linda@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290.

Mer om mig
Jag har arbetat inom turistindustrin i över 25 år och har sedan 2009 arbetat som egenföretagare inom aktivitetsbranschen. Idag äger och driver jag guideföretaget Woods & Water of Sweden AB samt är delägare i kajakföretaget VätternKajak och aktivitetsföretaget Omberg Zipline. Jag har tidigare varit delägare i Orust Kajak på västkusten samt i det surfinspirerade aktivitetscentret Beach Crib.
Under 14 år var jag ordförande (och vice.ordf) för Friluftsfrämjandet Vadstena som driver en hel skidanläggning med 150 personer på ideell basis. Jag har också arbetat ett antal år med att utbilda blivande guider och naturguider på gymnasial och eftergymnasiala utbildningar.

Själv är jag utbildad friluftsguide, kajakguide, MTB-guide, historieguide, resesäljare samt projektledare inom konferens, kongress och event… och utbildad inom hållbar turismutveckling.