I samarbete med VätternKajak kan ni boka hyrkajaker i Vättern av oss. De finns på fem platser runt Vättern.

Det finns två alternativ att tänka på då det gäller kajakuthyrning genom oss:
1, Special deals – endast mellan 09.00-15.00
Under vissa dagar i sommar har vi Special deals på hyra av dubbelkajaker från Hästholmens Hamn. Det är endast vid några tillfällen under sommaren – och erbjudandet gäller endast när man hyr dem mellan kl.09.00-15.00. Ni bokar Special deals vi oss på Woods & Water.
2, Standarduthyrning heldag från 09.00-19.00. Gäller på fem olika uthyrningsbaser runt Vättern. För att boka dessa – besök våra kollegor på www.vatternkajak.com som är de som äger och driver de olika uthyrningsbaserna. Pris dubbelkajak: 690kr/st och enkelkajak 390kr/st. Ni bokar standarduthyrning direkt hos Vätternkajak (se länken ovan).

1, Special deals – kajakuthyrning till bättre pris!
Anledningen till det billigare priset beror på att i standard har man tillgång till kajakerna till kl. 19.00, men i Special deals ska kajakerna vara återlämnade senast 15.00. Kajakerna måste alltså vara återlämnade senast 15.00 – mycket viktigt. detta för att de under sen eftermiddag ska användas av oss för våra guidade kajakturer. Priset för detta är 499kr/dubbelkajak.

BOKNING:
Special deals gäller endast från Hästholmens Hamn.
Kontakta oss för bokning på 0730-289 290 eller hellre på info@woodsandwater.se

– – –

Mer info om kajakpaddling runt Vättern 

Uthyrningsbaser – 5 platser runt Vättern

Omberg/ Hästholmen – strax söder om Omberg i den charmiga, lilla fiskebyn Hästholmen. Härifrån paddlar man gärna upp till Omberg, förbi Ellen Keys Strand och vidare till grottorna (ca 25-45 min paddling). Berget stupar brant ner i Vättern och det finns inte många ställen att gå i land på längst vägen. Enklast är Älvarums Udde, som är ca 1,5-2h paddling norrut från Hästholmen.
Tänk på att vinden ofta kommer från sydväst och att det här inte finns några öar att söka skydd bakom, som paddlare är du exponerad för vädret. Vill du hellre hänga med på en av våra turer härifrån – klicka här!
Att paddla hela Omberg från söder till norr tar ca 3-4h för en mindre erfaren paddlare.

Omberg/ Borghamn – vid Ombergs norra fot ligger en annan charmig hamn. Här vid Borghamn Strand (café, hotell, camping) finns också en kajakuthyrning. Här i norr finns desto fler stränder att välja bland, i båda riktningar. Även härifrån är det ca 1,5-2h paddling ner till Älvarums udde.
Tänk på att vinden ofta kommer från sydväst och att det här inte finns några öar att söka skydd bakom, som paddlare är du exponerad för vädret. Vill du hellre hänga med på en av våra turer härifrån – klicka här!
Att paddla hela Omberg från norr till söder tar ca 3-4h för en mindre erfaren paddlare.

Medevi – Norr om Motala, vid Medevi Brygga 2km väster om Medevi Brunn ligger denna uthyrningsbas. Här startar man i en lugn och trygg vik, oftast skyddad från vind. Paddla till öar, stränder eller till de vrak som finns imrådet.

Norra Vätterns skärgård / Olshammar – En övärld med över 50 öar i kristallklart sötvatten. Hyr kajak för en dag eller två – men tänk på när ni övernattar här att det endast är tillåtet att campa på fem av dem, varav Grönön är en.

-Granvik – Fin paddling på västra sidan av Vättern. Paddla förbi Djäknesundet och bland de små öarna. Lämpligt för barnfamiljer då det sällan är hård vind här, och för att man snabbt kommer ut i övärlden från basen Granviks Herrgård.

Frågor och bokning?
Vill ni boka en kajak för en heldag fram till kl.19 – besök: www.vatternkajak.com.
Vill  i boka en kajak i Hästholmen mellan kl. 09.00-15.00, se lediga tider i onlinebokningen ovan. Om ni vill ha hjälp med intro, guidningar eller liknande under er tur, så kontakta oss på 0730-289 290 eller info@woodsandwater.se. Se också alla våra guidade kajakpaddlingar här!

kajakpaddling hästholmen omberg