I samarbete med VätternKajak kan ni boka hyrkajaker i Vättern av oss. De finns på fem platser runt Vättern. En enkelkajak kostar 390kr/dag och en dubbelkajak 690kr/dag.

Klicka här för att komma till bokningen för kajakuthyrning!

 

Uthyrningsbaser – 5 platser runt Vättern

Omberg/ Hästholmen – strax söder om Omberg i den charmiga, lilla fiskebyn Hästholmen. Härifrån paddlar man gärna upp till Omberg, förbi Ellen Keys Strand och vidare till grottorna (ca 25-45 min paddling). Berget stupar brant ner i Vättern och det finns inte många ställen att gå i land på längst vägen. Enklast är Älvarums Udde, som är ca 1,5-2h paddling norrut från Hästholmen.
Tänk på att vinden ofta kommer från sydväst och att det här inte finns några öar att söka skydd bakom, som paddlare är du exponerad för vädret. Vill du hellre hänga med på en av våra turer härifrån – klicka här!
Att paddla hela Omberg från söder till norr tar ca 3-4h för en mindre erfaren paddlare.

Omberg/ Borghamn – vid Ombergs norra fot ligger en annan charmig hamn. Här vid Borghamn Strand (café, hotell, camping) finns också en kajakuthyrning. Här i norr finns desto fler stränder att välja bland, i båda riktningar. Även härifrån är det ca 1,5-2h paddling ner till Älvarums udde.
Tänk på att vinden ofta kommer från sydväst och att det här inte finns några öar att söka skydd bakom, som paddlare är du exponerad för vädret. Vill du hellre hänga med på en av våra turer härifrån – klicka här!
Att paddla hela Omberg från norr till söder tar ca 3-4h för en mindre erfaren paddlare.

Medevi – Norr om Motala, vid Medevi Brygga 2km väster om Medevi Brunn ligger denna uthyrningsbas. Här startar man i en lugn och trygg vik, oftast skyddad från vind. Paddla till öar, stränder eller till de vrak som finns imrådet.

Norra Vätterns skärgård / Olshammar – En övärld med över 50 öar i kristallklart sötvatten. Hyr kajak för en dag eller två – men tänk på när ni övernattar här att det endast är tillåtet att campa på fem av dem, varav Grönön är en.

-Granvik – Fin paddling på västra sidan av Vättern. Paddla förbi Djäknesundet och bland de små öarna. Lämpligt för barnfamiljer då det sällan är hård vind här, och för att man snabbt kommer ut i övärlden från basen Granviks Herrgård.

Frågor och bokning?
Ni kan boka er hyrkajak själva på www.vatternkajak.com.
Om ni vill ha hjälp med intro, guidningar eller liknande under er tur, så kontakta oss på 0730-289 290 eller info@woodsandwater.se. Se också alla våra guidade kajakpaddlingar här!

kajakpaddling hästholmen omberg