Kajakretreat i skärgården

Sugen på att uppleva skärgården från kajaken - att kryssa mellan små öar, pittoreska skärgårdsbyar och grönskande hagmarker? Att rulla ut yogamatten på de rundade klipphällarna, äta god mat och att lyssna in naturen och vågskvalpen samtidigt som kvällssolen går ner. Kanske bland det bästa som finns - att paddla till en ö för att landa och lyssna in. Och du... du behöver ingen tidigare erfarenhet av kajakpaddling, yoga eller tältliv. Vi har all utrustning som behövs och maten har vi också fixat - men vi hjälps åt att laga den, tillsammans!

Vi som välkomnar er är Linda Staaf från Woods & Water och Ulrika Säljeby från Yogaro!

Upplägg:

Fyra dagar och tre nätter med tältliv, kajakpaddling, yoga och naturmeditation i Sankt Annas skärgård i Östergötland. Vi möts upp vid kajakbasen i närheten av Tyrislöt där vi hjälps åt att packa de stabila dubbelkajakerna med vår campingutrustning och all mat för våra dagar till sjöss. Efter en introduktion till kajakpaddling på land, paddlar vi i lugnt tempo ut i övärlden - vår skärgårdshelg är igång!
Dagarna varvas med paddling, yoga, naturmeditation, avkoppling och naturnärvaro. Det här är inte en helg där vi ska pressa oss och stressa fram, utan vi prioriterar att ta det lugnt och njuta av ö-livet och naturen.

Vi tillhandahåller camping- och kajakutrustning samt planerar och förbereder matinköpen - så ni behöver bara komma i kläder efter väder och personlig utrustning. Men väl på plats så hjälps vi alla åt med att laga maten och ta hand om disk. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av övernattningsturer, kajakpaddling, yoga eller meditation.

När?
Lördag 3 juni (kl.10.00) - Tisdag 6 juni 2023 (kl. 15.00)

Var?
I Sankt Annas skärgård i Östergötland. Vi startar och avslutar i närheten av Tyrislöt. Parkering finns mot avgift. Exakt plats kommer att meddelas er som bokar.

För vem?
Denna tur fungerar bra även för dig som inte paddlat kajak tidigare, du behöver heller inte ha erfarenhet av att ha sovit och lagat mat utomhus tidigare, och heller inte någon tidigare erfarenhet av yoga. Yogapassen anpassas efter deltagarnas förmågor. Det vi däremot vill är att ni ska kunna simma 200 meter (enligt krav från svenska kanotförbundet) och det är inte lämpligt att ta med barn under 15 år på turen.
Ta med en vän eller kom på egen hand!

PRIS
7 990kr inkl helpension, boende i tält tre nätter, introduktion till kajakpaddling, ledarledda yogapass och meditationer samt hyra av kajak, paddel, kapell, flytväst, sovsäck, liggunderlag och friluftskök.
EARLY BIRD 4 platser - de fyra första som bokar får -1000kr rabatt. Dock skall bokning då ske före den 31 mars.

BOKA ONLINE HÄR

Betala hela summan på en gång - eller betala endast anmälningsavgiften nu och resten på faktura senast 13 maj.
(Se avbokningsregler nedan)

Searching Availability...

START/AVSLUT Tyrislöt/Nedre Yxnö - vi återkommer om exakt plats
DATUM 3-6 juni 2023
DETTA INGÅR
Hyra av kajak, paddel, kapell och flytväst Medföljande kajakguide och yogainstruktör
Hyra av campingutrustning som tält, sovsäck och liggunderlag Alla måltider under turen
DETTA INGÅR EJ
 Transport till/från Sankt Anna (men vi kan ordna med pick-up från Norrköping)

Medtag
Inför turen får ni en packlista med vad vi rekommenderar att ni packar med, som exempelvis:
- Kläder efter väder (i snabbtorkande material som träningsplagg eller merinoull)
- Personliga hygienartiklar (tandborste, tandkräm, ev mediciner, deo)
- Solglasögon, solhatt/keps
- Solskyddsfaktor
- Skor för ö-liv (sandaler/joggingskor)

Max antal deltagare
Max 8st deltagare. Vi paddlar med små grupper för att upplevelsen ska bli större och tryggare.

Bra att veta
Dubbelkajaker och enkelkajaker
Vi använder i första hand dubbelkajaker - vi har en fåtal enkelkajaker att tillgå på dessa turer och de används i första hand när vi är ojämnt antal deltagare i gruppen. Vi kan därför inte garantera att ni som vill ha enkelkajaker får det. Dubbelkajaker är klart mer stabil än enkelkajaker och det är också därför fördelningen ser ut så här. All utrustning som behövs för kajakpaddlingen ingår.

Tältlivet
Du behöver ingen tidigare erfarenhet, se det istället som en utmärkt tillfälle att lära dig mer om att övernatta ute i tält eller kanske under stjärnorna. Alla deltagare sover i varsitt tält som vi tillhandahåller, men om du reser tillsammans med en vän och vill ha ett tält för två så ordnar vi det. Utöver tält ingår även lånet av luftmadrasser, sovsäckar och kudde - samt tallrikar, muggar, bestick termosar och all köksutrustning vi använder tillsammans i vår matlagning.

Maten
Helpension ingår med frukost, lunch och middag samt snacks (men tag gärna med ditt eget favoritsnacks också). Vi äter vegetariskt och i största mån glutenfritt. Meddela oss om du önskar specialkost eller har några allergier.

Yoga
Yogan genomförs utomhus på yogamattor. Det går bra att låna yogamattor av oss om du inte tar med dig din egen. Ingen tidigare erfarenhet behövs och vi anpassar yogan efter era önskemål och förmågor, en yogaövning kan göras på olika sätt för olika personer.

Om Linda & Ulrika
Linda Staaf  är utbildad kajakguide och driver Woods & Water - ett företag som skapar naturupplevelser till fots och kajak. Hon har ett stort intresse för människor genom närvaro (inte bara i, utan) med naturen också kommer mer i kontakt med vårt inre och vår intuition. För Linda är tältlivet en del av vardagen och hon sover ofta ute - gärna på marken och under bar himmel.

Ulrika Säljeby är en licensierad och erfaren yogainstruktör. Hon driver Säljeby Behandlingar och Yogaro, och har en stark passion för människokroppens självläkningsförmåga. Hennes yogaklasser hjälper dig att se yogan som ett verktyg för att lyssna in din egen kropp. När kroppen känner sig trygg med de olika yogapositionerna så händer det grejer.

Gruppbokning - egen guide till är om ni är 5st eller fler!
För 5st eller fler betalande kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290 så pratar vi mer om det!

---

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online nedan, där kan du även betala direkt med kort. Sista anmälningsdag är 3 maj.

Avbokningar 
Avbokningar fram till 21 dygn innan start av aktiviteten: 90% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar 7 dygn innan start av aktiviteten: 50% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar mindre än 48 timmar innan aktivitetsstart - ingen återbetalning.
Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. ersättning.

 

Vill ni se fler kajakupplevelser från Woods & Water - se hela vårt kajakutbud här!
För att se mer av Sankt Anna och företaget vi samarbetar med där - spana in www.dothenorth.com

linda
linda