Norra Vätterns skärgård är ett naturreservat som består av ett 50-tal öar omgivna av Vätterns klara vatten. Här finns flera vikar och laguner med turkosfärgat vatten, släta klippor och skärgårdsskog.
Woods & Water arbetar utifrån hållbarhetsperspektiv och är ett av få företag med tillstånd att bedriva guidade kajakpaddlingar i det här fantastiska området!

Under dagen kommer vi utforska delar av denna sötvattensskärgård och stanna för utelunch på en av öarna. Med på turen är kajakledare och i priset ingår all utrustning som paddel, kapell, flytväst och såklart kajak. Vi har både dubbelkajaker och enkelkajaker.

För vem?
Den här turen är framtagen för dig som är nybörjare på kajakpaddling men som har testat kajak vid något tillfälle förut. Vi tar det lugnt och anpassar turen till alla deltagare i gruppen.
Turen lämpar sig för vuxna och tonåringar - barn under 13 år kan tyvärr inte medverka på denna tur - kontakta oss istället om ni är intresserade av våra familjepaddlingar.
Du ska vara fullt frisk - eller meddela oss om det finns en sjukdomsbild som vi bör känna till - detta kan göras vid onlinebokningen nedan eller genom att maila oss.

Fakta om turen:
Bekvämlighetsnivå: 3 / 5
Aktivitetsnivå: 4/5
Svårighetsgrad: 5 av 10 = en blå aktivitet vilket är vår "lagom"-kategori.

Kommande turer (och bokas senast):
22 juli 2020 (bokas senast 19 juli) kl. 10.00 - 17.00
5 aug 2020 (bokas senast 2 aug) kl. 10.00 - 17.00

Pris: 899kr

ONLINEBOKNING
Nedan ser ni i kalendern om det finns ledigt. Datumen för turen kan ni också se längre upp på den här sidan.
Vitt = ingen tur planerad dessa dagar
Rött = Turen är fullbokad
Grönt = Det finns lediga platser på turen

Searching Availability...

START/AVSLUT Olshammar - Aspa hamn precis intill bruket.
TIDER 10.00 - 17.00
DETTA INGÅR
Kajakguide
Hyra av kajak och all paddelutrustning
DETTA INGÅR EJ
Transport till/från Olshammar
Medtag egen lunch/fika, samt ombyte!

Detta ingår:
Paddelguide med lokalkännedom,
Hyra av kajak inkl paddel, kapell och flytväst.

Detta ingår ej:
- Lunch och snacks - ta själv med dig det du vill äta under dagen. Osäker på vad som passar? Vill du göra det enkelt så ta med dig färdiga smörgåsar och kanske blåbärssoppa samt en kaffetermos. Du kan även at med dig ett stormkök om du vill värma på frystorkat eller en soppa eller pastarätt.
-Transport till och från Olshammar

Medtag
- Kläder efter väder som kanske en vind- och vattenavvisande jacka, träningskläder är bra att paddla i, sandaler.
- Ombyte om du skulle bli blöt.
- Påsar att packa i

Bra att veta
Vindar & vågor
Om det däremot blir hårt väder med mycket vind så lämpar sig inte längre turer för nybörjare, eventuellt så flyttar vi då söderut till Granviks skärgård, eller så kommer turen att ställas in - detta meddelas ca 1-2 dagar innan start då vi ser hur vädret blir. Om turen ställs in så får ni pengarna tillbaka. Om annan skärgård erbjuds som alternativ har ni möjlighet att avböja och få pengarna tillbaka.

Minst/max antal deltagare:
Minst 4st, max 10st.

Gruppbokningar
Om ni är 8st eller fler betalande så kan vi genomför denna tur eller en liknande på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring på 0730-289 290 så pratar vi mer om det! Vi kan vid privata tillfällen ta ett större antal gäster.

Bokning & betalning
Ni bokar och betalar själva online. Betalar gör man med kontokort eller om man kanske har fått ett presentkort. Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er till oss på info@woodsandwater.se

Avbokningar
Aktuella avbokningsregler pga Coronaviruset: Woods & Water of Sweden erbjuder möjligheten att avboka allt fram till starten för aktiviteten, och att kunden då får tillbaka hela summan med undantag av administrationsavgiften (som ligger på 100kr för bokningssummor under 999kr, och på 200kr för bokningssummor över 1000kr samt på 700kr för weekendturer på två dagar eller mer där övernattning ingår). Om kunden däremot inte dyker upp på bokad aktivitet utan att avboka i tid så kommer denne inte att återbetalas.
(Dessa avbokningsregler är mycket utmanande för vår lilla verksamhet, men i det läge vi befinner oss i idag behöver vi alla göra vad vi kan, vi hoppas att ni respekterar detta genom att avboka er aktivitet så snart ni eventuellt känner att ni behöver göra det. Om vi får avbokningen i god tid kan vi ha chansen att hitta andra deltagare till turen. Tack!)
(Ordinarie avbokningsregler: Förbokad tur kan avbokas fram till en vecka före ankomst - ni får då tillbaka alla pengar med undantag för 200kr/bokning som vi behåller för administrativa kostnader. Avbokningar mindre än en vecka före start kommer inte att betalas tillbaka.)

 

1

Dag 1: Samling

10.00 Vi samlas i Aspa Hamn i Olshammar, intill den gröna kajakboxen till vänster när ni kommer in mot hamnområdet. Kajakboxen är märkt VätternKajak som är våra partners.
2

11.00

Vi ger oss ut på vattnet efter en genomgång på land av kajaker och utrustning. Det kommer bli en senare lunch, så grunda gärna med en frukt redan nu.
3

13.00

Vi tar oss i land på en av öarna för lunchpaus!

4

17.00

Vi är åter i hamnen och har lastat ur och rengjort kajakerna, glada och nöjda efter en heldag med frisk skärgårdsluft i lungorna! 

Hitta hit!
Olshammar ligger 2 mil söder om Askersund, på den västra sidan om Vättern.
Var uppmärksam på att det finns två stycken "Aspa Hamn" i området - en som ligger strax norr om orten Olshammar, och en som ligger inne i samhället, fast nere vid vattnet. Den hamn som vi möts upp vid är den södra som ligger inne i Olshammar. Hamnen ligger precis intill det stora bruket med de höga skorstenarna, intill hamnen ligger också Verner von Heidenstams födelsehem och en kyrka.

Med kollektivtrafik
Tag en buss från Askersund eller Karlsborg till Olshammar. Promenera de sista 500m ner till hamnen. Vi kan även plocka upp er i Askersund om ni anländer dit strax innan starten för turen.

Med bil
Åk på väg 49 mellan Askersund och Karlsborg. Sväng av vid Olshammar och följ skyltarna ner mot bruket och hamnen.

Vi tittar alltid på våra produkter och funderar kring hur vi kan göra dem mer klimatvänliga. Här beskriver vi hur vi tänkt kring denna aktivitet och vad vi hoppas kunna göra bättre i framtiden.

Klimatpåverkan på dessa turer är framförallt resan till och från hamnen varifrån turen startar.
Att vi hyr kajaker istället för att äga egna kajaker gör också att vi kan hålla utsläppen nere. Dessutom har vi utrustning att hyra ut så gästerna behöver inte köpa ny utrustning för att kunna närvara på turen.

Vi rör oss i skärgården utan att släppa ut fossila bränslen, till skillnad från när man besöker området med motorbåt. Trots det är det endast tillåtet för oss paddlare att tälta på fem av öarna - medan motortrafiken är välkommen att ankra upp på vilken som helst av öarna - en slags tankevurpa som vi hoppas Länsstyrelsen ska uppmärksamma och lösa. 🙂

Har ni synpunkter på hur denna aktivitet kan göras mer klimatsmart?
Maila oss gärna dina synpunkter på info@woodsandwater.se

kajakpaddling i vättern
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom