Granvik ligger på "andra sidan sjön" sett från Omberg. Strax norr om Karlsborg närmare bestämt. Här finns en fantastisk övärld där det oftast är ganska lugn paddling. Därför lämpar sig den här paddlingen bäst för er med barn. 

Under dagen kommer vi utforska denna övärld och Djäknesundet, vi stannar för utelunch på en av öarna. Med på turen är kajakledare och i priset ingår all utrustning som paddel, kapell, flytväst och såklart kajak. Vi har både dubbelkajaker och enkelkajaker.

För vem?
Den här turen är framtagen för dig som är nybörjare på kajakpaddling, du behöver inte ha provat kajak tidigare. Vi tar det lugnt och anpassar turen till alla deltagare i gruppen.
Turen lämpar sig för vuxna och barn - dock ska alla deltagare kunna simma 200 meter.
Du ska vara fullt frisk - eller meddela oss om det finns en sjukdomsbild som vi bör känna till - detta kan göras vid onlinebokningen eller genom att maila oss.

Fakta om turen:
Bekvämlighetsnivå: 3 / 5
Aktivitetsnivå: 3/5
Svårighetsgrad: 4 av 10 = en blå aktivitet vilket är vår "lagom"-kategori.

Kommande turer (och bokas senast):
29 juli 2020 (bokas senast 26 juli) kl. 10.00 - 16.00
12 aug 2020 (bokas senast 9 aug) kl. 10.00 - 16.00

Pris: 899kr

ONLINEBOKNING
Nedan ser ni i kalendern om det finns ledigt. Datumen för turen kan ni också se längre upp på den här sidan.
Vitt = ingen tur planerad dessa dagar
Rött = Turen är fullbokad
Grönt = Det finns lediga platser på turen

Searching Availability...

START/AVSLUT Granviks Herrgård, norr om Karlsborg.
TIDER 10.00 - 16.00
DETTA INGÅR
Kajakguide
Hyra av kajak och all paddelutrustning
DETTA INGÅR EJ
Transport till/från Granvik
Medtag egen lunch/fika, samt ombyte!

Detta ingår:
Paddelguide med lokalkännedom,
Hyra av kajak inkl paddel, kapell och flytväst.

Detta ingår ej:
- Lunch och snacks - ta själv med dig det du vill äta under dagen. Osäker på vad som passar? Vill du göra det enkelt så ta med dig färdiga smörgåsar och kanske blåbärssoppa samt en kaffetermos. Du kan även at med dig ett stormkök om du vill värma på frystorkat eller en soppa eller pastarätt.
-Transport till och från Granvik

Medtag
- Kläder efter väder som kanske en vind- och vattenavvisande jacka, träningskläder är bra att paddla i, sandaler.
- Ombyte om du skulle bli blöt.
- Påsar att packa i

Bra att veta
Vindar & vågor
Om det däremot blir hårt väder med mycket vind så lämpar sig inte längre turer för nybörjare, eventuellt så flyttar vi då turen till annan plats eller så kommer turen att ställas in - detta meddelas ca 1-2 dagar innan start då vi ser hur vädret blir. Om turen ställs in så får ni pengarna tillbaka. Om annan plats för paddling erbjuds som alternativ har ni möjlighet att avböja och få pengarna tillbaka.

Minst/max antal deltagare:
Minst 4st, max 10st.

Gruppbokningar
Om ni är 8st eller fler betalande så kan vi genomför denna tur eller en liknande på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring på 0730-289 290 så pratar vi mer om det! Vi kan vid privata tillfällen ta ett större antal gäster.

Bokning & betalning
Ni bokar och betalar själva online. Betalar gör man med kontokort eller om man kanske har fått ett presentkort. Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er till oss på info@woodsandwater.se

Avbokningar
Aktuella avbokningsregler pga Coronaviruset: Woods & Water of Sweden erbjuder möjligheten att avboka allt fram till starten för aktiviteten, och att kunden då får tillbaka hela summan med undantag av administrationsavgiften (som ligger på 100kr för bokningssummor under 999kr, och på 200kr för bokningssummor över 1000kr samt på 700kr för weekendturer på två dagar eller mer där övernattning ingår). Om kunden däremot inte dyker upp på bokad aktivitet utan att avboka i tid så kommer denne inte att återbetalas.
(Dessa avbokningsregler är mycket utmanande för vår lilla verksamhet, men i det läge vi befinner oss i idag behöver vi alla göra vad vi kan, vi hoppas att ni respekterar detta genom att avboka er aktivitet så snart ni eventuellt känner att ni behöver göra det. Om vi får avbokningen i god tid kan vi ha chansen att hitta andra deltagare till turen. Tack!)
(Ordinarie avbokningsregler: Förbokad tur kan avbokas fram till en vecka före ankomst - ni får då tillbaka alla pengar med undantag för 200kr/bokning som vi behåller för administrativa kostnader. Avbokningar mindre än en vecka före start kommer inte att betalas tillbaka.)

1

Samling

10.00 Vi samlas i hamnen vid Granviks herrgård där vi tillsammans går igenom utrustningen och vad man bör tänka på när man är ny på kajakpaddling.
2

11.00

Vi ger oss ut på vattnet efter en genomgång på land. Det kommer bli en senare lunch, så grunda gärna med en frukt redan nu.
3

13.00

Vi tar oss i land på en av öarna för lunchpaus!

4

16.00

Vi är åter i hamnen och har lastat ur och rengjort kajakerna, glada och nöjda efter en heldag med frisk sjöluft i lungorna! 

Hitta hit!
Granviks Herrgård ligger strax norr om Karlsborg och är skyltad från väg 49 som passerar där. Man svänger av vägen, och åker runt, och under väg 49, efter bara några hundra meter tar vägen slut och där ligger hamnen!

Med kollektivtrafik
Tag en buss från Askersund eller Karlsborg till Granvik. Promenera de sista 500m ner till hamnen.

Med bil
Åk på väg 49 mellan Askersund och Karlsborg. Sväng av vid Granvik och följ skyltarna ner mot herrgården och hamnen.

Vi tittar alltid på våra produkter och funderar kring hur vi kan göra dem mer klimatvänliga. Här beskriver vi hur vi tänkt kring denna aktivitet och vad vi hoppas kunna göra bättre i framtiden.

Klimatpåverkan på dessa turer är framförallt resan till och från hamnen varifrån turen startar.
Att vi hyr kajaker istället för att äga egna kajaker gör också att vi kan hålla utsläppen nere. Dessutom har vi utrustning att hyra ut så gästerna behöver inte köpa ny utrustning för att kunna närvara på turen.

Vi rör oss i skärgården utan att släppa ut fossila bränslen, till skillnad från när man besöker området med motorbåt. Trots det är det endast tillåtet för oss paddlare att tälta på fem av öarna - medan motortrafiken är välkommen att ankra upp på vilken som helst av öarna - en slags tankevurpa som vi hoppas Länsstyrelsen ska uppmärksamma och lösa. 🙂

Har ni synpunkter på hur denna aktivitet kan göras mer klimatsmart?
Maila oss gärna dina synpunkter på info@woodsandwater.se

kajakpaddling i vättern
Lagom
kajakpaddling med barn dubbelkajak
Lagom
Lagom
kajakpaddling med barn i vättern med dubbelkajak
Lagom
Lagom