Vad är hållbar turism, egentligen? Det låter fint och bra, men vad innebär det? Man pratar om socialt hållbar turism, vad menar vi? Vilka utmaningar står vi själva inför då det gäller vårt eget resande och den destination vi lever och verkar i?
Frågorna kan vara många för den som tidigare inte tänkt eller kanske inte ens reflekterat över dessa frågor. Hållbar turism är så mycket större och mer komplext än vad man vid första anblick kan tro.
Vi reder ut begreppen och ger exempel från verkligheten, för att skapa en så tydlig bild som möjligt.

Det är ju först när man ser helheten som man kan förstå – och börja agera.


För vem
Hållbar turism finns både som föreläsning och med en workshopdel där deltagarna involveras mer i gemensamma diskussioner. Den vänder sig till utbildningar och företag/organisationer som vill introducera deltagarna till vad hållbar turism är.

1, Föreläsning: En föreläsning som på ett enkelt sätt berättar vad hållbar turismutveckling är och hur man själv kan agera och arbeta i en mer hållbar riktning. Just att kunna relatera till vad som sker i omvärlden och se sin egen roll kan hjälpa oss att förstå vad vi själva kan göra för att förändra oss själva och vårt arbete i vår del av världen.
Tid: Upp till 90 minuter

2, Föreläsning + Workshop: Här bygger vi på med olika frågeställningar som deltagarna får diskutera kring i mindre grupper. Något som kan leda till nya tankar och idéer för respektive verksamhet eller destination.
Tid: Upp till 4 timmar

Hållbar turism – en introduktion presenterar grunderna och ökar förståelsen för en hållbar utveckling av turism. För en fördjupad kunskap med tips och idéer på vad man själv kan göra inom sitt företag och destination – se den kompletta Hållbar turism på lång sikt – en komplett workshopserie i 6 delar för hela destinationen

Var?
Online via Zoom eller på plats fysiskt hos er om restriktionerna tillåter det.

– – –

BOKA:
Maila mig er förfrågan och önskemål på på linda@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290.

Mer om mig
Jag har arbetat inom turistindustrin i över 25 år och har sedan 2009 arbetat som egenföretagare inom aktivitetsbranschen. Idag äger och driver jag guideföretaget Woods & Water of Sweden AB samt är delägare i kajakföretaget VätternKajak och aktivitetsföretaget Omberg Zipline. Jag har tidigare varit delägare i Orust Kajak på västkusten samt i det surfinspirerade aktivitetscentret Beach Crib.
Under 14 år var jag ordförande (och vice.ordf) för Friluftsfrämjandet Vadstena som driver en hel skidanläggning med 150 personer på ideell basis. Jag har också arbetat ett antal år med att utbilda blivande guider och naturguider på gymnasial och eftergymnasiala utbildningar.

Själv är jag utbildad friluftsguide, kajakguide, MTB-guide, historieguide, resesäljare samt projektledare inom konferens, kongress och event… och utbildad inom hållbar turismutveckling.

Kommentarer från tidigare deltagare:
“Den här föreläsningen förändrade min syn och ökade min förståelse för klimatfrågan”

“Jag var väl påläst om miljö- och klimatfrågor innan föreläsningen, men jag hade aldrig reflekterat över de sociala aspekterna av turism.”

“Det här var en ögonöppnare. Jag känner mig omskakad.”

“Det här betydde mycket. Tack.”

“Du var rak och tydlig och sa saker som jag inte alls ville höra där och då, det gjorde mig upprörd. Men nu är jag så tacksam för att du gjorde det, det har lett till att jag förändrat mycket inom mitt företagande”

“Vi har ett nytt ordspråk på företaget nu: “Vad skulle Linda ha gjort?”