En guidad vandring på Omberg bjuder på storslagna vyer, sagolik barrskog och fascinerande bokskog. Varje kilometer bjuder på något nytt då landskapet och vyerna ständigt förändras. Under vandringen berättar vi om lite om bergets historia och dess mystiska väsen. Men framförallt njuter vi av utsikter och vackra vyer!

Omberg är värt ett besök året om - det finns alltid fina delar att upptäcka på berget oavsett säsong. Och ja, vi som bor här säger berget - även om de flesta inte vill likställa Omberg med ett berg - vi får ofta höra att det bara är en stor kulle. Oavsett, så är denna stora kulle tillräckligt stor för att det ska finnas rejält med uppförsbackar här och relativt tekniska stigar emellanåt.

När?
Fredagsvandringar i april-juni och augusti-november med start kl.10.00 från Stocklycke Vandrarhem.
En vandring på 5h inkl. picknicklunch. Bokas senast 48h innan avgång.
(OBS: Under juli har vi endast vandringar för förbokade grupper).

Tillgänglighet och svårighet:
Under våra utannonserade vandringar så blir det både uppför och nedför för att njuta vyer och utsikter. På dessa turer bör du kunna vandra obehindrat i promenadtempo.
Om du inte har möjlighet att röra dig obehindrat på stigarna så meddela oss innan, så ser vi till att ta fram en rutt som passar bra för just dig och ditt sällskap! Här på Omberg finns även en slinga i bokskogen speciellt framtagen för att enkelt kunna besökas med barnvagn eller rullstol, med ett rep som ledsagning för synskadade.

Priser: 
599kr/p (inkl. picknicklunch med matig smörgås, dryck, snacks och bakverk)

Min/max. antal deltagare:
Denna tur behöver minst 5st deltagare för att blir av, om det blir färre anmälda än så kan vi behöva ställa in - ni får då tillbaka alla pengar ni förskottsbetalat. Vi tar max 12st/tur, men oftast är vi 6-8 personer.

När?:
Vi har utannonserade vandringar löpande året om. Om ni inte ser några lämpliga tider här ovan, så kontakta oss med era önskemål på info@woodsandwater.se så försöker vi lösa något!

BOKA ONLINE HÄR
När vi har utannonserade vandringar så kan ni söka fram dem via datum här nedan. Finns inget? Kontakta oss så försöker vi lösa något!

Searching Availability...

SAMLING/AVSLUT Stocklycke Omberg
TIDER Kl. 10-15 fredagar från april-november (ej juli)
DETTA INGÅR
Lokal Ombergsguide
Picknicklunch
DETTA INGÅR EJ
Transport till/från Stocklycke, Omberg

Bra att veta:
Tänk på att Omberg är en stor kulle... Det är stundtals uppför och mycket stenar och rötter på stigarna. Om ni önskar en vandring som inte är så teknisk så kontakta oss så ordnar vi detta för er!
Medtag kläder efter väder, och tag gärna med en dagsryggsäck.

Frågor, bokning och betalning

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
För att boka en tur som är utannonserad/bokningsbar - boka då online ovan, där kan du även betala direkt med kort. Om inga turer finns lediga eller tillgängliga så är du välkommen att maila oss dina önskemål så försöker vi göra vad vi kan för att boka in er!

Avbokningar
Aktuella avbokningsregler pga Coronaviruset: Alla kan avboka fram till starten av aktiviteten om någon i sällskapet känner sig påverkad av sjukdom som kan vara Corona/Covid19, och få alla pengar tillbaka med undantag av 100kr som vi behåller för administrativa kostnader i samband med bokning/avbokning. Om avbokning görs efter aktivitetens starttid kommer dock ingen återbetalning att ske.
(Dessa avbokningsregler är mycket utmanande för vår lilla verksamhet, men i det läge vi befinner oss i idag behöver vi alla göra vad vi kan, vi hoppas att ni respekterar detta genom att avboka er aktivitet så snart ni eventuellt känner att ni behöver göra det. Om vi får avbokningen i god tid kan vi ha chansen att hitta andra deltagare till turen. Tack!)
(Ordinarie avbokningsregler: Förbokad tur kan avbokas fram till en vecka före ankomst - ni får då tillbaka alla pengar med undantag för 200kr/bokning som vi behåller för administrativa kostnader. Avbokningar mindre än en vecka före start kommer inte att betalas tillbaka.)


Lagom
Lagom
guidad vandring på omberg
Lagom
vandring på omberg
Lagom
Lagom
Lagom
vandring på omberg
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom
Lagom