Föreläsningar & Workshops om hållbar utveckling

 

Linda Staaf, grundare av Woods & Water beskriver sig själv som en “turismfilosof” och föreläser över hela landet om besöksnäringens framtid, påverkan och potential.

Jag tror på öppna kort, samarbete och dialoger för att vi, oavsett bransch, ska kunna finna en ny väg fram i den omställning vi alla står inför. Mina workshops och föreläsningar skakar ofta om och blir en ögonöppnare för många, ett tillfälle att diskutera på djupet för andra och framförallt en inspiration för att ta sitt eget arbete vidare in i framtiden.
Oftast varvar jag mina erfarenheter och tankar med konkreta tips på vad du själv kan göra, framförallt kopplat kring kommunikation om, och för, en mer hållbar utveckling för din verksamhet.

Då jag själv är verksam inom friluftslivet och besöksnäringen är det där som mina tankar ofta kretsar, men grunden i det jag förmedlar är detsamma och gäller för alla, oavsett bransch.

 

Upplägg

Helst på plats, men annars digitalt. Allt från ett kort inhopp, till paneldebatter eller workshops på heldagar. Jag har gjort och tycker om att göra det mesta när det kommer till att dela tankar om hållbar utveckling.
Hör av och bolla upplägg med mig så kommer vi fram till något bra ihop!


För vem

Främst för besöksnäring då det är där jag själv varit verksam i många år.
Den lämpar sig för redan etablerade eller nystaryade företag och organisationer som vill få inspiration kring hur man kan kommunicera sitt hållbarhetsarbete till kunder och andra berörda. Materialet är också av stor betydelse för studenter på eftergymnasiala utbildningar.

– – –
Sagt av tidigare deltagare:

“Den här föreläsningen förändrade min syn och ökade min förståelse för klimatfrågan”

“Jag var väl påläst om miljö- och klimatfrågor innan föreläsningen, men jag hade aldrig reflekterat över de sociala aspekterna av turism.”

“Det här var en ögonöppnare. Jag känner mig omskakad.”

“Det här betydde mycket. Tack.”

“Du var rak och tydlig och sa saker som jag inte alls ville höra där och då, det gjorde mig upprörd. Men nu är jag så tacksam för att du gjorde det, det har lett till att jag förändrat mycket inom mitt företagande”

“Vi har ett nytt ordspråk på företaget nu: “Vad skulle Linda ha gjort?”

Tack för att du gör det här

“Vill ni skaka om er själva, ert företag eller er destination? Ska ni börja arbeta på djupet med ett omställningsarbete? Då kan jag rekommendera er att anlita Linda Staaf som föreläsare. Ingen går oberörd. Man måste förhålla sig, tänka efter ordentligt, igen och igen, gräva, vända, vrida. Det är provocerande för många. Tro mig, jag vet. Hon utmanar.” // Fredrik Broman

“Anlitade Linda som föreläsare för ett antal företagare, kommun och regionalt anställda under en temadag inom ämnet hållbarhet. Linda var mycket uppskattad och fick högsta betyg. Hon vågar utmana, ta upp de obekväma frågorna och svaren, samt skapa engagemang. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare, speciellt om ni vill ”röra om lite i grytan” och vill ha någon som pratar klarspråk.” // Johan Defalk

– – –

För mer info och bokning:

Maila mig er förfrågan och önskemål på på linda@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290.

Mer om mig

BAKGRUND
Jag har arbetat inom svensk besöksnäring och reseindustri i över 25 år, de senaste 14 åren med eget aktivitetsbolag inom naturturism. Under 14 år var jag ordförande och v.o för Friluftsfrämjandet Vadstena som driver en hel skidanläggning med 150 personer på ideell basis. Jag har också arbetat ett antal år med att utbilda blivande guider och naturguider på gymnasial och eftergymnasiala utbildningar.
Dessutom är jag utbildad inom GSTC (Global Sustainable Tourism Council som arbetar worldwide med kriterier för certifiering av hållbar turism), utbildad kajakguide, MTB-guide, diplomerad resesäljare samt genomgått en längre managementutbildning inom marknadsföring, försäljning och ekonomi inom mötesindustrin.

Sedan 2016 håller jag föreläsningar, workshops, kurser och coaching med olika teman inom företagande och/eller hållbar turism.

PERSONLIGT
Som människa har jag alltid varit mycket inlyssnande och eftertänksam, den som observerar och reflekterar i det tysta. Men de senaste åren har jag i större utsträckning delat med mig av mina tankar och ifrågasatt de system, arbetsmetoder och levnadssätt som jag inte anser hållbara, både ur ekologiska och sociala perspektiv.
Utan att använda pekpinnar förmedlar jag konkreta exempel och starka budskap som rör om tankar och öppnar upp för nytt seende, jag brinner starkt för det jag gör och mitt engagemang smittar av sig. Jag skippar det så kallade blah-blah-blah och låter hjärtat få säga sånt som måste bli sagt, sånt som berör, som får oss att agera. Jag talar helt enkelt klarspråk på ett hjärtligt sätt.

“Om jag inte talar från mitt hjärta, så kan ditt hjärta inte höra mig” 

För mig blev hållbarhet roligt när jag insåg att det handlar mycket om att skapa förutsättningar för liv och lycka. Mig anlitar ni för att ni vill ha förändring, för att ni vill skapa engagemang, för att ni genuint vill påbörja eller fortsätta er omställning till en bättre värld för lokalinvånare och miljön – idag och i framtiden.