For the love of Mama Nature

- en inspirationsweekend för en mer hållbar livsstil

Hur kan vi leva hälsosamma, välmående och klimatsnälla liv? 


Den här helgen är för dig som funderar på att lämna ekorrhjulet, som vill ha mer pura vida i livet, som vill bidra till ett förbättrat klimat men kanske inte tagit de kliv du vill mot förändring ännu. För dig som söker ett holistiskt synsätt på hälsa. För dig som vill ha inspiration till att starta ett en ny naturlig livsstil - närmare naturen - oavsett om du bor i staden eller på landet.

Vi befinner oss alla på olika resor och vi bär på olika bagage, men här ses vi för att peppa och inspirera till att leva ett renare liv - vilket kan göras på så många olika sätt. De inspirationsföreläsningar som hålls kommer handla om holistisk syn på kost och hälsa samt om hur en livsstil som är mer klimatsmart också kan bli ett enklare liv. Enklare som i betydelsen lättare...


BOKA DIREKT?
- Scrolla längst ner på sidan!

Höjdpunkter

  • Inspirationsföreläsningar om ren kost och hälsa - med Ulrika Säljeby
  • Vandring på Omberg
  • Stillsamma och insiktsfulla stunder i skogen
  • Samtal vid lägerelden
  • Inspirationssamtal om personlig klimatomställning - med Linda Staaf
  • Middagssupéer, luncher och fikastunder på Ombergs Turisthotell
  • Boende och pensionatsfrukost på Ombergs Turisthotell, med utsikt över skogen, slätten och Vättern.

DATUM & TIDER:
14-16 januari 2022
1-4 april 2022
(14-16 okt 2022 - preliminär)

Vi startar fredag kl.15.00 och avslutar söndag kl.13.30.
Vilken aktivitet som genomförs vilken dag beslutas senare, när vi kan se väderprognosen.

MÖTESPLATS Ombergs Turisthotell
DATUM 14-16 januari, 1-4 april (14-16 okt)
INGÅR
Boende Ombergs Turisthotell Alla måltider
Föreläsningar och inspiration Vandring med guide
KAN KÖPAS TILL
Tillägg för enkelrum

Pris:
6 400kr/person för en helg med helpension och aktiviteter - del i dubbelrum
7 200kr/person för en helg med helpension och aktiviteter - enkelrum
(1500kr betalas som deposition vid bokningstillfället, därefter faktureras ni mellanskillnaden som ska vara betald senast två veckor före start.)

Detta ingår:
- Vandring på Omberg med W&W-guide
- Inspirationsföreläsningar med Linda Staaf och Ulrika Säljeby
- Härligt häng och lägereld
- Alla måltider: 5-rätters supé, 4-rätters supé, 3-rätters lunch och 2 x frukost på Ombergs Turisthotell. Vinterfika både inne och ute samt en dag med picknicklunch i det fria.
- Boende på Ombergs Turisthotell

Guider
Jag, Linda Staaf från Woods & Water, är med under hela helgen. Jag är friluftsguiden som de senaste åren skalat ner och förenklat livet, för att helt skapa tid och utrymme för det jag gillar mest: Att känna drivet och kreativiteten för att göra det som känns rätt.
Vi får även besök av Ulrika Säljeby som är yogainstruktör, näringsfysiolog och kinesiolog. Läs gärna mer om Ulrika här!

Om vårt boende
Ombergs Turisthotell uppfördes 1914 och ligger på Ombergs södra sluttning. Bakom hotellet ståtar bokskogen och framför breder slätten och Vättern ut sig...
Hotellet renoveras varsamt och man vill återskapa känslan från 20-talet. Därav att man även valt att behålla gemensamma utrymmen för dusch och toalett, medan alla rum har handfat och morgonrockar. Precis som det alltid varit...
Maten som serveras i hotellets restaurang är närodlad, och en upplevelse i sig vill jag påstå.

W&W loves hållbara upplevelser
Vi vill att våra upplevelser ska vara hållbara - helst all the way och lite till. Så vi vänder och vrider och försöker få till det så bra vi kan. Vi vill också vara helt öppna med vad vi gör bra (+) och vad vi inte lyckas med (-):

+ Lokala guider, lokal mat i första hand - ekologisk i andra hand. Aktiviteterna är helt utan klimatpåverkan. Turen genomförs i lågsäsong med mycket litet besökstryck i området. Det går att resa hit med Östgötatrafiken. Ni anländer då till Hästholmen och har ca 20 minuters promenad upp till berget (vi kan också hämta er).
- All mat är inte ekologisk och närodlad, men vi strävar efter det. Vi serverar i första hand vegansk mat, där ni kan göra tillval av kött (från vilt eller naturbetande djur.)

Ser ni att det kan göras ännu bättre - tipsa oss gärna!

Väder
Vintern på Omberg är oftast omfamnande grå, stundtals krispigt vit. Vindarna kan vara livfulla eller stillsamma. Tag med kläder efter väder - vi kommer att spendera några timmar varje dag utomhus.

Åldersgräns
Minst 15 år om man reser tillsammans med vuxen, i annat fall från 18 år och uppåt.

Gruppstorlek:
Minst: 6st
Max: 10st

Bokning & förskottsbetalning

Vid bokningstillfället betalar ni en depositionsavgift på 1500kr. Senast två veckor innan ska hela summan vara betald - vi kommer att skicka er en faktura på mellanskillnaden. Boka online nedan - eller maila oss på info@woodsandwater.se

Avbokningar
Depositionsavgiften på på 1500kr återbetalas ej om avbokning sker då minst två veckor återstår till starten av aktiviteten. Efter att full slutbetalning gjorts gäller:
Avbokningar 2 - 14 dygn innan starten av aktiviteten:  25% av totalsumman återbetalas.
Avbokningar mindre än 48 timmar innan aktivitetsstart - ingen återbetalning.
Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. ersättning.

För frågor - kontakta oss:
info@woodsandwater.se eller plinga 0730-289 290

ONLINE BOKNING
Boka din plats nedan, du betalar enkelt depositionsavgiften med kort vid bokningstillfället. Därefter skickar vi er en faktura på mellanskillnaden som ska betalas senast två veckor före ankomst.

Searching Availability...

Hitta till Ombergs Turisthotell

Koordinater

N 58° 17.843’
E 14° 39.113’

Med tåg
Mjölby tågstation, därefter med buss.

Med cykel
Från Ödeshög
I Ödeshög finns en cykelväg som går till Hästholmen, väl framme i Hästholmen svänger du höger. Cykla i ca 500 m tills du kommer till Q-star bensinstation. Håll vänster och cykla upp mot Omberg ca 2,5 km. Du ser den stora röda träbygganden uppe på Ombergs södra fot.

Från Motala
Cykla södergående riktning mot Vadstena. Följ skylt till Ödeshög. Efter 23 km. Sväng höger vid skylten Alvastra, kör ca 2 km och sedan höger efter skyltanvisning. Det stora röda trähuset ligger på höger sida. (ca 17 km efter Vadstena kan man cykla höger in mot Borghamn och upp över Omberg. Det är denna sträcka som Halv- & tjejvättern kör.)

Med buss
Hållplats Alvastra Gård
500 m promenad via Alvastra Kunggsård

Hållplats Hästholmen
ca 2 km promenad eller närtrafik.

Hållplats Ödeshög ca 9 km. Ring närtrafik.

Sök busstider hos Östgötatrafiken!

Ni kan åka sista biten från Ödeshög till Ombergs Turisthotell med Östgötatrafikens anropsstyrda närtrafik. Det är en tjänst där du ringer max två veckor minst två timmar innan.

En taxi eller mindre buss tar er till oss från Ödeshög.
Ring Östgötatrafikens beställningscentral på telefonnummer:
0771-71 10 20

Tjänsten fungerar vardagar kl. 09.00-12.30, 17.00-22.00 samt lördagar och söndagar kl. 09.00-17. 00.

Med bil
Från Stockholm
Kör E4:an söderut i ca 25 mil. Sväng av avfarten Ödeshög. Kör norrgående riktning mot Vadstena i 7 km. Sväng vänster efter skyltanvisning mot Turisthotellet och följ vägen fram till det röda stora trähuset uppe på berget, Ombergs Turisthotell.

Från Göteborg
Kör E4:an norrut i ca 23 mil. Sväng avfarten Ödeshög. Kör norrgående riktning mot Vadstena i 7 km. Sväng vänster efter skyltanvisning mot Turisthotellet och följ vägen fram till det röda stora trähuset uppe på berget, Ombergs Turisthotell.

Från Ödeshög
Kör norrgående riktning mot Vadstena 7 km
Sväng vänster efter skyltanvisning mot Turisthotellet och följ vägen fram till det röda stora trähuset: Ombergs Turisthotell.

Från Motala
Kör södergående riktning mot Vadstena. Följ skylt till Ödeshög. Efter 23 km. Sväng höger vid skylten Alvastra, kör ca 2 km och sedan höger efter skyltanvisning. Följ vägen fram till hotellet.

Vi har inte elbilsladdstolpar här hos oss! Närmsta laddstolpar finns hos Ombergs Golf Resort 7 km härifrån, samt Dinners i Ödeshög 9 km härifrån!