Att fiska kan vara en stark naturupplevelse som är både spännande och avkopplande på samma gång! Testa fiske i Vättern med oss – vi har aktiviteter både för er som vill testa på något kul med kompisarna eller för er med egen utrustning som vill ha en lokal guide med när ni utforskar fisket kring Omberg.

“Vättern håller världsklass i fiske”, får vi ofta höra. Mest känt är nog Vättern för sin lax, sik, öring och röding. Att servera Vätternröding har länge varit populärt på de lokala restaurangerna. Men man behöver inte vara fiskeproffs för att prova på och njuta av en spännande stund vid vattnet. Vi packar fikakorgen, sittunderlagen och fiskespön och möter upp er för en för- eller eftermiddag vid vattnet där ni får prova på att fiska från land.
Vi erbjuder även guidad fiske från land eller båt för de mer inbitna.

– – –

Fakta om turen
Bekvämlighetsnivå: 2 av 5
Aktivitetsnivå: 2 av 5
Svårighetsgrad: 2 av 10 = Grön aktivitet – vilket innebär att aktiviteten är lätt och att inga förkunskaper krävs.

Kommande turer (och boka senast):
Vi återkommer med öppna tider för allmänheten.
Tills vidare går det bra att boka en egen fiskeguide eller fiskeprova-på för upp till 8 personer genom att maila oss på info@woodsandwater.se

START/AVSLUT Omberg – vi meddelar exakt plats efter bokningstillfället.
TIDER Varierar – se resp. tur eller kontakta oss för bokning av egen tid.
DETTA INGÅR
Lokal guide och fiskeguide
Fiskeutrustning och flytoverall (gäller prova-på)
DETTA INGÅR EJ
Medtag fika
Transport till/från Omberg

 

Medtag
För prova-på: Tag med bekväma kläder att bära under flytoverallen, samt ett ombyte till efteråt. Kom i kläder efter väder, gärna med vind- och vattenavvisande jacka. Mössa, tunna vantar och tjockare vantar. Vi kommer att gå runt på klippor som kan vara hala, så tag med ett par stadiga, varma skor.

Minst/max antal
Minst 3 pers – max 8 pers.

Bra att veta
Fiske med grupp
Egentligen vill man stå ensam när man fiskar, när man är van och ute efter storfångst. Men för en grupp som vill prova-på så är det roligare att hålla ihop gruppen, att hjälpas åt och turas om. Så man kan hänga och snacka lite med varann under tiden. Därför delar två personer på fiskespöna på vår prova-på.

Byta plats
Vi har inte patent på fisket här, det kan hända att vi tänkt fiska från en plats som är upptagen när vi kommer dit, då får vi åka vidare till nästa. Var beredd på att vi kan behöva transportera oss med bil.

Priser
Prova-på fiske 2-3h = 999kr/person inkl hyra av utrustning och flytoverall, matig picknicklunch samt fiskeguide. Minst 4 pers, max 8 pers.
Guidad fiske från land 6-7h exkl. hyra av utrustning och mat = 999kr/person. Matig picknicklunch kan köpas till för 199kr/person. Minst 3 pers, max 5 pers.
Heldags fiske från båt inkl guide för 3 pers: 4999kr

Boka med boende
Bo på Ombergs Turisthotell där även en 4-rätters supé ingår i priset! Pris: 1390kr/person del i dubbelrum. Boendet kan ni boka via oss – maila oss då på info@woodsandwater.se

Gruppbokning
För upp till 8st deltagare kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290 så pratar vi mer om det!

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.

Avbokningar
Aktuella avbokningsregler pga Coronaviruset: Alla kan avboka fram till starten av aktiviteten om någon i sällskapet känner sig påverkad av sjukdom som kan vara Corona/Covid19, och få alla pengar tillbaka med undantag av 100kr som vi behåller för administrativa kostnader i samband med bokning/avbokning. Om avbokning görs efter aktivitetens starttid kommer dock ingen återbetalning att ske.
(Dessa avbokningsregler är mycket utmanande för vår lilla verksamhet, men i det läge vi befinner oss i idag behöver vi alla göra vad vi kan, vi hoppas att ni respekterar detta genom att avboka er aktivitet så snart ni eventuellt känner att ni behöver göra det. Om vi får avbokningen i god tid kan vi ha chansen att hitta andra deltagare till turen. Tack!)
(Ordinarie avbokningsregler: Förbokad tur kan avbokas fram till en vecka före ankomst – ni får då tillbaka alla pengar med undantag för 200kr/bokning som vi behåller för administrativa kostnader. Avbokningar mindre än en vecka före start kommer inte att betalas tillbaka.)

Hitta hit!

Hästholmens hamn ligger ca 3km söder om Omberg. Det är här någonstans som vi möter upp er som ska fiska med oss. Vi har flera olika ställen att vara på, och exakt plats meddelas efter bokningstillfället.

Vi tittar alltid på våra produkter och funderar kring hur vi kan göra dem mer klimatvänliga. Här beskriver vi hur vi tänkt kring denna aktivitet och vad vi hoppas kunna göra bättre i framtiden.

Vi har en liten uppsättning egen fiskutrustning som lånas ut vid prova-på, vi kan också hyra in mer utrustning om det behövs. Vår klimatpåverkan blir i det här fallet huvudsakligen våra egna resor till och från Omberg, samt de resor vi behöver göra för att hämta/lämna hyrd fiskeutrustning.

Har ni synpunkter på hur denna aktivitet kan göras mer klimatsmart?
Maila oss gärna dina synpunkter på info@woodsandwater.se

Lätt!
vinterfiske vättern
Lätt!
Lätt!
guidat vinterfiske vättern
Lätt!
Lätt!
Lätt!
Lätt!