Vilka är de utmaningar vi står inför i branschen? Vilka scenarion kan vi vänta om vi inte tänker till och ställer om, och vad vi alla kan göra för att förändra oss själva och våra verksamheter. En föreläsning som är som ögonöppnare för många – och det är ju först när man ser helheten som man kan förstå – och börja agera.


För vem


“Besöksnäring i klimatförändring” finns både som föreläsning och med en workshopdel där deltagarna involveras mer i gemensamma diskussioner. Den vänder sig till utbildningar och företag/organisationer som vill introducera deltagarna till vad hållbar turismutveckling innebär och hur man kan arbeta i praktiken.

Upplägg:

Underlaget till föreläsningen uppdateras ständigt och inför varje föreläsning anpassar jag innehållet utefter vad ni som beställare vill att jag lägger mest fokus på.
Oftast handlar det om att jag inledningsvis ger en grund till vad hållbar utveckling är och vad det innebär för besöksnäringen. Därefter ger jag exempel på utmaningar och risker som kan uppstå och hur man kan arbeta för att undvika dessa. Jag ger konkreta exempel från min egen och branschkollegornas verksamheter och belyser olika tankesätt som kan hjälpa åhörarna att hitta sin väg fram.
Min förhoppning med föreläsningen är att åhörarna ska känna att de kan och vill förändra sig och sitt arbete redan idag.

Det går även bra att utöka med en workshopdel där olika frågeställningar diskuteras i grupper som en del av föreläsningen.

Tidsåtgång och priser:

1, Föreläsning:
En föreläsning som på ett enkelt sätt berättar vad hållbar turismutveckling är och hur man själv kan agera och arbeta i en mer hållbar riktning. Just att kunna relatera till vad som sker i omvärlden och se sin egen roll kan hjälpa oss att förstå vad vi själva kan göra för att förändra oss själva och vårt arbete.
Tid: 60-120 minuter
Pris: 12 000kr* för en föreläsning på plats
(Skolor och föreningar betalar 6 000kr*)
*50% rabatt på digitala föreläsningar – ex via Zoom.


2, Föreläsning + Workshop:

Här bygger vi på med olika frågeställningar som deltagarna får diskutera kring i mindre grupper. Något som kan leda till nya tankar och idéer för respektive verksamhet eller destination.
Tid: 2-4 timmar
Pris: 15 000kr* för en föreläsning och workshop på plats
(Skolor och föreningar betalar 7500kr)
*50% rabatt på digitala föreläsningar – ex. via Zoom.

“Besöksnäring i klimatförändring” presenterar grunderna och ökar förståelsen för en hållbar utveckling av turism. För en fördjupad kunskap med fler tips och idéer från Linda tillsammans med andra gästföreläsare – se den kompletta Workshopserie i 6 delar för hela destinationen

– – –

BOKA:

Maila mig er förfrågan och önskemål på på linda@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290.

Mer om mig
Jag har arbetat inom turistindustrin i över 25 år och har sedan 2009 arbetat som egenföretagare inom aktivitetsbranschen. Idag äger och driver jag guideföretaget Woods & Water of Sweden AB samt är delägare i kajakföretaget VätternKajak och aktivitetsföretaget Omberg Zipline. Jag har tidigare varit delägare i Orust Kajak på västkusten samt i det surfinspirerade aktivitetscentret Beach Crib.
Under 14 år var jag ordförande (och vice.ordf) för Friluftsfrämjandet Vadstena som driver en hel skidanläggning med 150 personer på ideell basis. Jag har också arbetat ett antal år med att utbilda blivande guider och naturguider på gymnasial och eftergymnasiala utbildningar.

Själv är jag utbildad friluftsguide, kajakguide, MTB-guide, historieguide, resesäljare samt projektledare inom konferens, kongress och event… och utbildad inom hållbar turismutveckling.

 

Kommentarer från tidigare deltagare:

“För många var dina tankar och fakta ögonöppnande – jag är övertygad om att du har gjort en otroligt stor och viktig insats.” // Amanda Hessle, Sveriges Guideförbund

“Anlitade Linda som föreläsare för ett antal företagare, kommun och regionalt anställda under en temadag inom ämnet hållbarhet. Linda var mycket uppskattad och fick högsta betyg. Hon vågar utmana, ta upp de obekväma frågorna och svaren, samt skapa engagemang. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare, speciellt om ni vill ”röra om lite i grytan” och vill ha någon som pratar klarspråk.” // Johan Defalk

“Jag var väl påläst om miljö- och klimatfrågor innan föreläsningen, men jag hade aldrig reflekterat över de sociala aspekterna av turism.”

“Det här var en ögonöppnare. Jag känner mig omskakad.”

“Det här betydde mycket. Tack.”

“Modigt, tack för att du gör det här.”

“Vi har ett nytt ordspråk på företaget nu: “Vad skulle Linda ha gjort?