Vi har arbetat med aktiviteter och upplevelser på Omberg sedan 2009!

Vad vi gör!

Vi vill att framtida generationer ska ha samma tillgång till natur och friluftsliv som vi har idag. Vårt mission och vårt driv är att introducera och inspirera till ett liv närmare naturen, och för en hållbar utveckling av turism och friluftsliv.

Hur vi gör det!

Vi introducerar till friluftsliv genom att erbjuda guidade kajak-, vandrings- och MTB-turer och kurser för nybörjare, men även för de som kanske vill fördjupa sina kunskaper och tekniker inom ett av områdena.
Dessutom hyr vi ut utrustning som tält, ryggsäckar, friluftskök och mountainbikes.

Vi uppmuntrar till en hållbar turismutveckling genom samhällsengagemang inom framförallt sociala och miljömässiga turismutvecklingsfrågor både lokalt, nationellt och internationellt. Vi värnar natur och allemansrätten.

Vi föreläser om hållbar utveckling av turism och friluftsliv, och om att leva ett mer hållbart liv i stort.

W&W drivs av Linda Staaf

Linda är den som ligger bakom det mesta när det gäller friluftsliv och aktiviteter på Omberg de senaste tio åren – då inte bara här hos W&W (Woods & Water) utan även som medgrundare till Omberg Zipline, delägare på VätternKajak och ordförande för skidanläggningen Ombergsliden.

Om du letar efter någon som kan aktiviteter på Omberg – så har du kommit rätt nu.

Från att ha jobbat inom mötes-, hotell- och reseindustrin under 15 år startade hon eget 2009 och har sedan dess arbetat med upplevelser på Omberg och kring Vättern. Hon är utbildad friluftslivs- och kajakguide, eventarrangör och reseagent.

Sedan 2016 utbildar hon inom hållbar turism och outdoorföretagande på både uppdrag och i egen regi, samt tar uppdrag som konsult, coach och projektledare.

Vad är grejen med W&W och det där hållbarhetssnacket?

Linda som driver Woods & Water figurerar ofta i dialoger och diskussioner kring hållbar turism.

Redan 2018 fattade Linda beslutet att sluta marknadsföra sig mot kunder och agenter over seas, något som “läckte ut” i media sommaren 2019 och då skapade stora rubriker. Hennes val väckte en hel del missnöje hos många – och blev en stor nyhet nationellt och till viss del även internationellt.

För Linda blev det en alltför stor konflikt att hemma leva ett hållbarare liv, men att sedan gå till jobbet och “verka för att fler ska flyga hit från andra sidan jorden – vilket skulle generera hundratals ton mer i utsläpp än vad jag och min familj någonsin kommer släppa ut på egen hand”.

Vi värnar smultronställen, lokalsamhällets livskvalitet och tycker att turism borde mätas med kvalitativa mål istället för kvantitativa. Vi tycker heller inte att naturens resurser ska förbrukas och strävar efter att gör så lite klimatpåverkan vi bara kan. Exempelvis genom att vi inte har företagsbil utan cyklar eller reser kollektivt (med få undantag). Vi serverar vegansk kost i första hand med tillval för kött från vilt eller naturbetande djur.

Vi vill i allt vi gör försöka göra det så hållbart som möjligt, både på våra turer och i vårt arbete mellan turerna. Dessutom så föreläser Linda om hållbar turism och deltar i nätverk och mötesplatser där frågorna diskuteras – läs mer om vår policy här!

Let’s Meet & Talk
Linda med Woods & Water är också initiativtagare till Let’s Meet & Talk som syftar till att skapa dialoger för en mer hållbar utveckling av turism och friluftsliv i Sverige. Under 2021 intervjuade Linda företrädare för turism och friluftsliv på lokal, regional och nationell nivå om utmaningar och kreativa lösningar inom branschen. Något som kommer resulterade i en serie videoavsnitt som släpptes under hösten 2021. Ta del av det arbetet via Let’s Meet & Talks egna kanaler på:

Hemsida: www.letsmeetandtalk.se
Instagram@letsmeetandtalk.se
Facebook@letsmeetandtalkframtid
Twitter@LetsMeetTalk1
YouTube@https://www.youtube.com/channel/UCE5RMmsYsFu8pjptviA0UCA

guidad vandring på omberg
vandring på omberg

Guider som du kan stöta på hos W&W!

Linda (grundare)

linda staaf egen företagare inom naturturism

Alex

Andreas

Elna (Cykellycka.se)

Martin

Maria

skrattande glad kollega. vi som jobbar

Jonny

Lisa

Följ oss på

INSTAGRAM