Vi har arbetat med aktiviteter och upplevelser på Omberg sedan 2009!

Vad vi gör!

Woods and Water of Sweden introducerar och uppmuntrar till ett hållbart friluftsliv och en hållbar turismutveckling – för både individer och grupper!

Hur vi gör det!

Vi introducerar till friluftsliv genom att erbjuda guidade kajak-, vandrings- och MTB-turer  och kurser för nybörjare, men även för de som kanske vill fördjupa sina kunskaper och tekniker inom ett av områdena.

Dessutom hyr vi ut utrustning som tält, ryggsäckar, friluftskök och mountainbikes.

Vi uppmuntrar till en hållbar turismutveckling genom samhällsengagemang inom framförallt sociala och miljömässiga turismutvecklingsfrågor både lokalt, nationellt och internationellt.

WW drivs av Linda Staaf

Linda är den som ligger bakom det mesta när det gäller friluftsliv och aktiviteter på Omberg de senaste tio åren – då inte bara här hos WW (Woods & Water) utan även som medgrundare till Omberg Zipline, delägare på VätternKajak och ordförande för skidanläggningen Ombergsliden.

Så om du letar efter någon som kan aktiviteter på Omberg – search no more!

Från att ha jobbat inom mötes-, hotell- och reseindustrin under 15 år startade hon eget 2009 och har sedan dess arbetat med upplevelser på Omberg och kring Vättern. Hon är utbildad friluftslivs- och kajakguide, eventarrangör och reseagent.

Sedan 2016 utbildar hon inom hållbar turism och outdoorföretagande på både uppdrag och i egen regi.

Vad är grejen med WW och det där hållbarhetssnacket?

Har du också hört? Woods & Water figurerar ofta i dialoger och diskussioner kring hållbar turism och flygturism. Detta efter att det i augusti 2019 “läckte ut” att WW 9 månader tidigare slutat marknadsföra sig mot kunder och återförsäljare från over seas (ex USA och Asien) . Detta p.g.a att Linda, som äger och driver WW, vill göra vad hon kan för att minska sina utsläpp av klimatskäl.

För Linda blev det en alltför stor konflikt att hemma leva ett hållbarare liv, men att sedan gå till jobbet och “verka för att fler ska flyga hit från andra sidan jorden – vilket skulle generera hundratals ton mer i utsläpp än vad jag och min familj någonsin kommer  släppa ut på egen hand”.

Att Linda valde att driva sitt eget företag i en mer hållbar riktning var något som väckte en hel del aggressioner och missnöje hos många – och som blev en stor nyhet både nationellt och internationellt. Vilken fantastisk värld vi lever i va? 🙂

Företagsnamnet Woods & Water släpar kvar sedan den tid då vi skulle jobba mer med den internationella marknaden. Idag vänder vi oss till huvudsakligen till svenska besökare, så om vi skulle startat företaget idag så skulle det säkert blivit något mer svenskklingande företagsnamn!

Vi vill i allt vi gör försöka göra det så hållbart som möjligt, både på våra turer och i vårt arbete mellan turerna. Dessutom så föreläser vi om hållbar turism och deltar i nätverk och mötesplatser där frågorna diskuteras – läs mer om vår policy här! 

guidad vandring på omberg
vandring på omberg

Guider som du kan stöta på hos WW!

skrattande glad kollega. vi som jobbar
linda staaf egen företagare inom naturturism
Följ oss på

INSTAGRAM