Guidade MTB-turer! Med eller utan grupp - det bestämmer du själv - vi erbjuder både guidade turer med grupper eller om du vill ha en egen guide för 1-4 personer. Att hitta bra stigar för cykling på Omberg kan vara svårt då det inte finns några direkta MTB-leder, med tillsammas med en av våra MTB-guider sätter vi ihop en rutt som passar er och er åkstil. 

Cykla med en guide
Vi märker att fler och fler vill hellre ha en egen guide för sig eller sitt sällskap, hellre än att delta i en grupp. Vi har två olika varianter av turer för er som vill ta med en lokal guide som visar er lämpliga stigar på berget:

1, Nybörjare - vi saxar mellan grusvägar och snälla stigar, till en början ganska platt men vi prövar oss fram till mer och fler nedförsbackar. Lugnt tempo anpassat efter gruppen. Kom med egen cykel eller hyr av oss.

2, Utför och teknik - Har du cyklat ett tag men vill lära dig mer om teknik, hopp eller utförsåkning så hänger du istället med på denna tur. Här är det lite högre tempo - men självklart anpassat till gruppen. De cyklar vi hyr ut är inte anpassade för hopp och tuffare utförsåkning, så här är det bäst att ni har med er egna hojar.

Priser 2-2,5 timmar - egen guide:
1 person 895kr inkl hyra av MTB (ca 2 timmar)
2 personer: 1695kr inkl hyra av MTB. (ca 2 timmar)
3 personer: 2495kr inkl hyra av MTB (ca 2-2,5 timmar)
4 personer: 2995kr inkl hyra av MTB (ca 2,5 timmar)
(Storleken på cyklarna är : S 155-165cm, M 160-170cm, M+ 165-175cm, L 175-185cm)

Boka: Dessa pass kan man inte boka online, utan vi behöver ha en kontakt över telefon eller mail för att komma överens om en tid som fungerar. Ring oss eller messa på 0730-289 290 eller maila info@woodsandwater.se

Gruppguidningar - delta i en grupp

Under säsongen erbjuder vi dessutom några färdiga turer om du vill komma ensam - men köra ihop i grupp:

Måndagar och Fredagar under juli-augusti kl. 10.00-12.00
samt fredag 6 sep 18.00-20.00
”Beginners Try-Out”: Har du aldrig cyklat mountainbike tidigare? Då detta kan vara en bra start. Vi tar det lugnt, cyklar på grusvägar och testar några av de enklare stigarna. Lokal guide och hyra av cyklar ingår i priset.
495 kr / person

30 maj och 30 juli samt lördag 7 sept 10,00-13,00
”Testa MTB på Omberg” Den här turen är även den lämplig för nybörjare, men kanske har du cyklat en del mountainbiking tidigare. Under det här passet ska vi ta oss lite längre in i skogen, och cyklar främst på stigar. Vi tar det lugnt så att alla hinner med, och det är alltid OK att gå med cykeln om du känner för det! Fika ingår i priset
595 kr / person

- - -

Max. antal: 6st/guide (vi har 4 cyklar till uthyrning)

SAMLINGSPLATS Stocklycke, Omberg
INGÅR
MTB hyra som tillval Lokal guide
NOT INCLUDED
Transport till/från Omberg
Träningskläder - klä dig efter väder!

Upplägg

Vi samlas utanför caféet på Stocklycke Vandrarhem för information om turen, och vad som är bra att tänka på. Därefter rullar vi iväg på bergets stigar, men lite stopp här och där.

Omdömen från tidigare deltagare:
"Är fortfarande så euforiskt glad efter cykelturen. Är så tacksam, vilken självförtroendeboost du gav mig! Så himla varmt bemötande, å go energi! Du fick mig att känna mig så cool i skogen fastän jag aldrig cyklat i skogen. ??"

"Var med på en MTB tur på Omberg. Suverän guidning!"

Frågor?
Kontakta oss på info@woodsandwater.se

Bokning
Om ni önskar boka en egen lokal guide så maila oss på info@woodsandwater.se för överenskommelse om tid.
Vill ni delta på en av de öppna grupper som arrangeras löpande under säsongen - klicka på datumrutan nedan för att se tillgängliga tider. Bokningen öppnar i slutet av maj.

Searching Availability...