Vi erbjuder flera olika aktiviteter för dig med MTB-intresse!
Aktiviteterna har olika fokus som nybörjare, cross-country och enduro.
Vi har guidade turer, prova-på och vad vi kallar pathfinder – där vi hjälper er hitta de bästa stigarna för just er!
Vår mest populära produkt är privatguidning – då hyr ni en guide som anpassar turen helt efter era önskemål.
Cyklar finns att hyra!
Nedan har vi samlat alla våra aktiviteter med mountainbike:

Aktiviteter & Upplevelser med

Mountainbike!

Introduktion till MTB + hyra

Det perfekta paketet för dig som vill ta steget mot att börja cykla mer MTB! Här ingår först en introduktion till mountainbike med en av våra guider, och därefter har ni tillgång till hyrcyklarna resten av dagen.
per person

Cykla genom tiderna

Omberg är en spännande plats - och har så alltid varit. Genom årtusenden och århundraden har berget befolkats av kungar, munkar, konstnärer och mytiska väsen - och otaliga spännande händelser har utspelats här. Men vart? Och hinner man verkligen ta del av alla dessa platser under en halvdag? Jodå - på två hjul tar vi med er på resa. På Ombergs resa genom tiderna.
per person

MTB på Omberg - Lågt & Lugnt

För dig som är ny på MTB - snäll stigcykling på Omberg i Östergötland tillsammans med en av våra guider! Vi lär dig först grunderna i MTB för att sedan avsluta med härlig upplevelsecykling på Omberg.
per person

Privat MTB-guidning

Vår mest bokade aktivitet! Hyr en MTB-guide för ert privata sällskap, med eller utan cykel! Vi erbjuder olika inriktningar som MTB-nybörjare, XC, enduro-nybörjare och enduro-pathfinders. Läs mer om att låta oss guida dig på Omberg!
per person

MTB i Gränna

I samarbete med Elna Dahlstrand på Cykellycka erbjuder vi även MTB i Grännaskogarna och på Grännaberget! Gränna är beläget bara några mil söder om Omberg, och de båda platserna är sammanlänkade med "Turistvägen", en fin sträcka som tar ca 30min med bil. Att stanna fler dagar i området och spendera en dag i de trolska skogarna vid Gränna med en dag i bokskogarna på Omberg är som gjort för en lyckad cykelsemester.
per person

HYRA MTB

MTB-uthyrning Omberg - Borghamn

Hyr cykel på Omberg och upptäck stigarna på Omberg på egen hand! Cyklarna har reparationskit så ni kan byta slang

MTB-uthyrning Omberg - Stocklycke

Hyr en av våra mountainbikes och upptäck stigarna på Omberg helt på egen hand! Varje cykel har ett litet reparationskit

Se vår MTB-film här! (1 min)

Maria, deltagare på privatguidad MTB, våren 2020:
“Linda som guidade oss var så proffsig och lyhörd på vad vi ville, hon valde stigar som passade perfekt för oss……. Vi är mer än nöjda med hela upplevelsen. Om du funderar, boka säger jag. Du kommer inte ångra dig!”

Sophie, deltagare på privatguidad MTB våren 2020:
“Det var alldeles underbart, jag är helt biten av MTB nu. Stigarna kantades av ramslök och vitsippor, magiskt! Jag fick så bra tips och klarade av mer än vad jag från början trodde att jag skulle göra. Kommer snart tillbaka igen!”

Daniel, deltagare på MTB-tur 2019:

“Linda var en suverän guide. Gruppen bestod av deltagare på alla nivåer och alla fick möjlighet att cykla på sin nivå. Omberg är helt fantastisk för den som gillar MTB och natur. “

Deltagare på MTB för nybörjare 2019:

“Äntligen, efter år av tvekan, kom jag iväg på min första MTB-tur! Lite nervös, men det försvann snart, när guiden Linda lotsade mig på Ombergs vägar och stigar. Ett underbart sätt att komma nära naturen, och lagom utmanande cykling. Kan varmt rekommenderas ☀️ “

Georg, deltagare på guidad enduro, hösten 2019:

“Lera i fejset, snorhala spänger, vacker natur, mjölksyrakänning på väg uppför, sköna utförslöpor, regnskur och solsken! Tack för en störtskön tur! ?? “

Vi som guidar!

MTB-teamet

Linda

Martin

Jonny

Elna

Andreas