Vi erbjuder flera olika aktiviteter för dig med MTB-intresse!
Aktiviteterna har olika fokus som nybörjare, cross-country och enduro. Vi utgår oftast från Omberg i Östergötland, men gör även gästspel i Kolmården och Järvsö.
Vi har guidade turer, prova-på och vad vi kallar pathfinder – där vi hjälper er hitta de bästa stigarna för just er!
Vår mest populära produkt är privatguidning – då hyr ni en guide som anpassar turen helt efter era önskemål.
Cyklar finns att hyra!
Nedan har vi samlat alla våra aktiviteter med mountainbike!

Aktiviteter & Upplevelser med

Mountainbike!

MTB på Omberg - Lågt & Lugnt

För dig som är ny på MTB - snäll stigcykling på Omberg i Östergötland tillsammans med en av våra guider! Turerna går dagligen under april-juni och augusti-november.
per person

MTB på Omberg - Enduro

Testa på enduro på Omberg i Östergötland - vi kör både Enduro-prova-på och Enduro Pathfinder för dig som är ute efter att hitta sköna slingor. Här kan ni boka en egen enduroguide för 1-4 personer eller fler, och oavsett om du är nybörjare eller ej.
per person

Privat MTB-guidning

Vår mest bokade aktivitet! Hyr en MTB-guide för ert privata sällskap, med eller utan cykel! Vi erbjuder olika inriktningar som MTB-nybörjare, XC, enduro-nybörjare och enduro-pathfinders. Läs mer om att låta oss guida dig på Omberg!
per person

Startpaket MTB – intro + hyra

Det perfekta paketet för dig som vill ta steget mot att börja cykla mer MTB! Här ingår först en timmes introduktion till mountainbike med en av våra guider, och därefter har ni tillgång till hyrcyklarna resten av dagen.
per person

Downhill i Järvsö

För dig som känner dig helt pinnfärsk på downhill men peppad på att lära dig. Har du länge velat åka men inte hittat någon som vill med på dina upptåg? Lugnt - häng med oss! Under två helger i slutet av sommaren blir det Järvsö med downhill-rull.
per person

MTB i Kolmården

Kolmården är liksom Omberg också ett friluftsmecka, en plats för friluftsliv. Med utsikt över Bråviken ligger Villa Fridhem, ett pampigt sommarslott för en kungafamilj. Härifrån utgår vi på guidade MTB-turer i skogarna! Kombinera er cykeltur med lunch, middag eller övernattning här på Villa Fridhem och spendera några dagar extra i området!
per person

Startpaket MTB & Kajak – intro + hyra (2 dagar)

Det perfekta paketet för dig som vill ta steget mot ett mer aktivt liv utomhus! I detta startpaket ingår ena dagen en två-timmars introduktion till mountainbike med en av våra guider, där ni sedan har tillgång till cyklarna på egen hand resten av dagen. Den andra dagen blir det en två-timmars introduktion till kajak tillsammans med en av våra guider, där ni sedan har tillgång till kajakerna på egen hand resten av dagen. Två dagar, två aktiviteter - ett nytt aktivt liv!
per person

HYRA MTB

MTB-uthyrning Omberg - Borghamn

Hyr cykel på Omberg! Vi har två uthyrningsbaser på berget varav en är Borghamn vid Ombergs norra fot. Här finns

MTB-uthyrning Omberg - Stocklycke

Hyr cykel på Omberg! Vi har två uthyrningsbaser på berget varav en är Stocklycke som är lite av Ombergs centrum

Se vår MTB-film här! (1 min)

Maria, deltagare på privatguidad MTB, våren 2020:
“Linda som guidade oss var så proffsig och lyhörd på vad vi ville, hon valde stigar som passade perfekt för oss……. Vi är mer än nöjda med hela upplevelsen. Om du funderar, boka säger jag. Du kommer inte ångra dig!”

Sophie, deltagare på privatguidad MTB våren 2020:
“Det var alldeles underbart, jag är helt biten av MTB nu. Stigarna kantades av ramslök och vitsippor, magiskt! Jag fick så bra tips och klarade av mer än vad jag från början trodde att jag skulle göra. Kommer snart tillbaka igen!”

Daniel, deltagare på MTB-tur 2019:

“Linda var en suverän guide. Gruppen bestod av deltagare på alla nivåer och alla fick möjlighet att cykla på sin nivå. Omberg är helt fantastisk för den som gillar MTB och natur. “

Deltagare på MTB för nybörjare 2019:

“Äntligen, efter år av tvekan, kom jag iväg på min första MTB-tur! Lite nervös, men det försvann snart, när guiden Linda lotsade mig på Ombergs vägar och stigar. Ett underbart sätt att komma nära naturen, och lagom utmanande cykling. Kan varmt rekommenderas ☀️ “

Georg, deltagare på guidad enduro, hösten 2019:

“Lera i fejset, snorhala spänger, vacker natur, mjölksyrakänning på väg uppför, sköna utförslöpor, regnskur och solsken! Tack för en störtskön tur! 👍😃 “

Vi som guidar!

MTB-teamet

Linda

Martin

Jonny