Aktiviteter & Upplevelser med

KAJAK!

Kajakcamping i Norra Vätterns skärgård

Vi paddlar kajak och njuter ö-liv i skärgården en helg! Under helgen bor vi i tält och lagar mat ute. Det går bra att hyra utrustning av oss om du inte har egen. Norra Vätterns skärgård är ett naturreservat som består av ett 50-tal öar omgivna av Vätterns klara vatten. Här finns flera vikar och laguner med turkosfärgat vatten, släta klippor och skärgårdsskog.
linda

Kajakretreat i skärgården

Yoga, ö-liv och naturmeditation. Sugen på att uppleva skärgården från kajaken - att kryssa mellan små öar, pittoreska skärgårdsbyar och grönskande hagmarker? Att rulla ut yogamatten på de rundade klipphällarna, äta god mat och att lyssna in naturen och vågskvalpen samtidigt som kvällssolen går ner. Kanske bland det bästa som finns - att paddla till en ö för att landa och lyssna in. Och du... du behöver ingen tidigare erfarenhet av kajakpaddling eller tältliv. Vi har all utrustning som behövs och maten har vi också fixat - men vi hjälps åt att laga den, tillsammans! Vi som välkomnar er är Linda Staaf från Woods & Water och Ulrika Säljeby från Yogaro!

Kvällspaddling till Ombergs grottor

På kvällarna är Vättern som lugnast och berget som vackrast. Vi paddlar tillsammans i stabila dubbelkajaker från mysiga Hästholmens Hamn upp mot Omberg med sikte på grottorna. Under turen gör vi ett stopp på någon av stenstränderna eller klipporna för att njuta kvällssol, Vätternvy, medhavd matsäck, fina samtal och härligt häng med likasinnade. Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter av kajakpaddling - det är bara att haka på! 

Rockpaddling

Rock & rocks från en kajakpaddlares synvinkel. Jag gillar både musikgenren och klippor och hällar av alla slag - särskilt de som har schysta formationer och känns laddade liksom. Det här är en kajakpaddling som tar oss till några av bergets fränaste klippor och grottor, helt i rockens anda. För mig är rock grundande och laddat på samma gång - precis som de platser vi besöker under turen. Och såklart blir det musik, sköna intron och kanske musikquiz under turen också!

Kajakuthyrning

Boka hyrkajaker genom oss! Vi erbjuder kajakuthyrning på fyra platser runt Vättern. Här kan ni läsa mer om de olika uthyrningsbaserna samt boka en kajak för en eller flera dagar! Kajakuthyrningen öppnar i maj/juni 2023.

Women's Wilderness Adventure (Do The North)

An all ladies mind-opening kayaking journey full to the brim with passion, know-how and gumption to make the outdoors a bigger part of your life! This inspirational adventure is a one-off very special trip for Swedish and international guests!