VI FINNS PÅ FLERA PLATSER!

Kul att du vill hitta hit!
Vi finns på flera platser, så se till att du hamnar rätt!

Här nedan finns beskrivningar till våra mest återkommande mötesplatser. Exakt mötesplats står alltid beskrivet i informationstexten för våra olika produkter och tjänster.

Hästholmens Hamn

Från Hästholmens Hamn startar 99% av alla våra kajakpaddlingar. Det är härifrån turerna till Ombergs grottor startar.

 

Hitta hit!

Hästholmens hamn ligger ca 3km söder om Omberg.

Med kollektivtrafik
Ta tåget till Mjölby och därifrån buss till Hästholmen. Bussen stannar uppe vid väg 919, och sedan promenerar man ca 500m ner till hamnen. I hamnen möts vi upp vid de mindre röda båthusen som ligger ut i vattnet.

Med bil
Om du kommer på E4:an sväng av vid Ödeshög och åk norrut mot Vadstena. Efter ca 6km sväng vänster ner på Hästholmen, hamnen ligger vid vägs ände i Hästholmen. I hamnen möts vi upp vid de mindre röda båthusen som ligger ut i vattnet.

Stocklycke, Omberg

Från Stocklycke startar vi oftast våra vandringar och guidningar till fots. De kan också startas från andra delar av Omberg så se till att läsa ordentligt vad som står angivet i informationstexten till den aktivitet du bokar.

Här samlas vi också för att besöka Ombergs zipline och höghöjdsbana.

Stocklycke är Ombergs ekoparkscentrum, det är en slags hub, här möts nästan alla vandringsleder på Omberg. Här finns den största parkeringen, här finns dass, grillplatser och möjlighet att tömma latrinen.
Intill parkeringen finns Stocklycke Vandrarhem,

Hitta hit!

Stocklycke ligger på den sydvästra delen av Omberg.

Med kollektivtrafik
Ta tåget till Mjölby och därifrån buss till Hästholmen. Bussen stannar uppe vid väg 919, och sedan får man knalla 3-4km norrut mot Omberg och Stocklycke.
Men lugn – det finns något som heter närtrafik också. De trafikerar bara vissa tider, så kolla detta och boka direkt hos Östgötatrafiken.

Med bil
Om du kommer på E4:an sväng av vid Ödeshög och åk norrut mot Vadstena. Efter ca 6,5km sväng vänster upp mot Turisthotellet och Alvastra.
Passera infarten till Turisthotellet på er högra sida och fortsätt i 2,5km så kommer ni fram till en stor öppen äng – det är Stocklycke.