En tvåtimmars guidad tur i den medeltida staden Vadstena, känd för sitt klosterområde med den stora Klosterkyrkan och Vadstena Slott. Under turen promenerar vi på de smala gatorna och besöker både slottet och klosterområdet.

Den här staden har en så spännande historia - allt började som en vägkorsning som med tiden blev en stad som "alla" skulle besöka. Hur gick det till? Följ med på en vandring genom Vadstenas historia - från vägkorsningen till palatstiden, från klostertiden till kungaslottet - och fram till idag.

Höjdpunkter:

  • Den medeltida stadskärnan i Vadstena
  • Guidade turer i klosterområdet med Klostermuseet och Klosterkyrkan.
  • Guidade turer i stadens centrum och kring Vadstena slott
  • Lokala guider - Lisa & Linda

Fakta om turen
Komfortnivå: 5/5

Aktivitetsnivå: 2/5

Pris:
299kr/person

Max. gruppstorlek:  12 (oftare är vi 4-8 personer)

SAMLINGSPLATS Rödtornet (Sånggatan/Storgatan)
STARTTID 10.00 (turen avslutas 12.00)
INGÅR
Guidad utomhusvandring Lokal guide
INGÅR EJ
Måltider eller drycker
Transport till / från Vadstena

Mer om turen
Vi samlas kl. 10.00 utanför Rödtornet. Därefter följer en guidad stadsvandring till klosterområdet, vi besöker den mäktiga Klosterkyrkan och promenerar längs stadens charmiga gator mot Vadstena Slott. Vi är utomhus mestadels så tänk på att klä er efter väder.

Om guiderna
Linda och Lisa är båda utbildade Vadstenaguider som älskar staden och dess historia. Under hösten 2019 är det någon av oss som du möter på våra stadsguidningar.

Frågor?
Kontakta oss på info@woodsandwater.se

Bokning
Denna tur genomförs lördagar från september till november. Om ni är minst 8st och önskar boka en tid som inte finns synlig i systemet - tveka inte att kontakta oss - förhoppningsvis kan vi lösa det och ta emot er!

Bokad tur kan avbokas fram till tre dagar före ankomst. Här kan du boka online:

Searching Availability...