Kurser, Föreläsningar & Workshops

En samling föreläsningar och workshops med olika inriktningar – men alltid med fokus på företagande och/eller hållbar turismutveckling.
Kan genomföras digitalt med Zoom, på plats hos er eller hos våra partners.

Kurser

Outdoorföretagande - online

Skulle du vilja byta yrke och ge dig in i outdoorbranschen, kanske på heltid eller som komplement till något annat? Om du är intresserad av att ta steget men känner att du vill ha mer kunskap och idéer innan du drar igång? 5 digitala träffar á 2,5 timmar med det mesta ni behöver veta för att komma igång med eget företagande inom naturturism!
per person

Outdoorföretagande - Omberg

Skulle du vilja byta yrke och ge dig in i outdoorbranschen, kanske på heltid eller som komplement till något annat? Kanske vill du jobba som guide eller driva ett pensionat? Om du är intresserad av att ta steget men känner att du vill ha mer kunskap och idéer innan du drar igång - då är du välkommen till vår inspirationsweekend för och med outdoorföretagare!
per person

Föreläsningar & Workshops

Besöksnäring i klimatförändring

En workshopserie för hela destinationen

linda staaf föreläsning och workshop

Outdoorföretagande - arbeta som aktivitetsguide

Let's Meet & Talk - från idé till genomförande

Referenser och feedback

Sagt om Linda som föreläsare och coach:

“Den här föreläsningen förändrade min syn och ökade min förståelse för klimatfrågan”

“Jag var väl påläst om miljö- och klimatfrågor innan föreläsningen, men jag hade aldrig reflekterat över de sociala aspekterna av turism.”

“Det här var en ögonöppnare. Jag känner mig omskakad.”

“Det här betydde mycket. Tack.”

“Du var rak och tydlig och sa saker som jag inte alls ville höra där och då, det gjorde mig upprörd. Men nu är jag så tacksam för att du gjorde det, det har lett till att jag förändrat mycket inom mitt företagande”

“Vi har ett nytt ordspråk på företaget nu: “Vad skulle Linda ha gjort?”

“Tack för att du gör det här”

“Modigt”!

“Vill ni skaka om er själva, ert företag eller er destination? Ska ni börja arbeta på djupet med ett omställningsarbete? Då kan jag rekommendera er att anlita Linda Staaf som föreläsare. Ingen går oberörd. Man måste förhålla sig, tänka efter ordentligt, igen och igen, gräva, vända, vrida. Det är provocerande för många. Tro mig, jag vet. Hon utmanar.” // Fredrik Broman

 

“Anlitade Linda som föreläsare för ett antal företagare, kommun och regionalt anställda under en temadag inom ämnet hållbarhet. Linda var mycket uppskattad och fick högsta betyg. Hon vågar utmana, ta upp de obekväma frågorna och svaren, samt skapa engagemang. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare, speciellt om ni vill ”röra om lite i grytan” och vill ha någon som pratar klarspråk.” // Johan Defalk

 

“För många var dina tankar och fakta ögonöppnande – jag är övertygad om att du har gjort en otroligt stor och viktig insats.” // Amanda Hessle, Sveriges Guideförbund

 

“Linda pratar tyst/lågmält, men lyser och blir så intressant att man ändå hör henne. Hon ÄR hållbara naturupplevelser. Samma färgskala på henne, naturen (även hennes sociala medier). Väcker tankar. Man känner sig delaktig. Närvarande. I stort och smått.”

 

Om Linda

Mer om mig som föreläsare

BAKGRUND
Jag har arbetat inom svensk besöksnäring och reseindustri i över 25 år, de senaste 12 åren med eget aktivitetsbolag inom naturturism. Under 14 år var jag ordförande och v.o för Friluftsfrämjandet Vadstena som driver en hel skidanläggning med 150 personer på ideell basis. Jag har också arbetat ett antal år med att utbilda blivande guider och naturguider på gymnasial och eftergymnasiala utbildningar.
Dessutom är jag utbildad inom GSTC (Global Sustainable Tourism Council som arbetar worldwide med kriterier för certifiering av hållbar turism), utbildad kajakguide, MTB-guide, diplomerad resesäljare samt genomgått en längre managementutbildning inom marknadsföring, försäljning och ekonomi inom mötesindustrin.

Sedan 2016 håller jag föreläsningar, workshops, kurser och coaching med olika teman inom företagande och/eller hållbar turism.

PERSONLIGT
Som människa har jag alltid varit mycket inlyssnande och eftertänksam, den som observerar och reflekterar i det tysta. Men de senaste åren har jag i större utsträckning delat med mig av mina tankar och ifrågasatt de system, arbetsmetoder och levnadssätt som jag inte anser hållbara, både ur ekologiska och sociala perspektiv.
Utan att använda pekpinnar förmedlar jag konkreta exempel och starka budskap som rör om tankar och öppnar upp för nytt seende, jag brinner starkt för det jag gör och mitt engagemang smittar av sig. Jag skippar det så kallade blah-blah-blah och låter hjärtat få säga sånt som måste bli sagt, sånt som berör, som får oss att agera. Jag talar helt enkelt klarspråk på ett hjärtligt sätt. För som jag själv brukar säga:

“Om jag inte talar från mitt hjärta, så kan ditt hjärta inte höra mig” 

Mig anlitar ni för att ni vill ha förändring, för att ni vill skapa engagemang, för att ni genuint vill påbörja eller fortsätta er omställning till en bättre värld för lokalinvånare och miljön – idag och i framtiden.

linda staaf föreläsning och workshop
linda staaf naturguide

För frågor eller bokning, kontakta Linda på:
E-post: linda@woodsandwater.se
Mobil: 0730-289 290