Föreläsningar & Workshops

Föreläsningar

Företagsresan
En föreläsning om Lindas resa som företagare.
Här delar hon med sig om vad som fungerat bra och mindre bra, sina tre framgångsfaktorer, och vad hon aldrig skulle göra om igen.

Tid: 1h

Att jobba med naturturism
Allt fler drömmer om att jobba med naturturism, men vad krävs för att lyckas? Hur ser verkligenheten ut och vad bör man tänka på? Här berättar Linda om livet som aktivitetsföretagare, hur man kan tänka kring prissättning, produktutveckling och marknadsföring. Varför samarbete är så viktigt och hur du bedriver din verksamhet i en så hållbar riktning som möjligt.

Tid (korta versionen): 1-2h

Tid (Originalet): ca 6h

Nätverkande – vikten av samarbete
Liksom namnet antyder, så är även dessa föreläsningar ett samarbete mellan oss och några av de företag vi samarbetar med. Här berättar vi tillsammans om hur vi genom åren byggt upp ett gemensamt nätverk med nära samarbeten och hur det sett ut och förändrats genom åren. Om hur man kan bygga en destination tillsammans utan externa medel eller extern projektledning där nya företag kan etableras och utvecklas till följd av nätverkande.

Tid: 60-90 min

Föreläsning: Hållbar turism – en introduktion
Vad är hållbar turism, egentligen? Det låter fint och bra, men vad innebär det? Man pratar om socialt hållbar turism, vad menar vi? Vilka utmaningar står vi själva inför då det gäller vårt eget resande och den destination vi lever och verkar i? Frågorna kan vara många för den som tidigare inte tänkt eller kanske inte ens reflekterat över dessa frågor. Hållbar turism är så mycket större och mer komplext än vad man vid första anblick kan tro.
Vi reder ut begreppen och ger exempel från verkligheten, för att skapa en så tydlig bild som möjligt.

Det är ju först när man ser helheten som man kan förstå – och börja agera.

Tid: 60-90 min

Workshops

Workshop: Hållbar Turism – en introduktion
Vad är egentligen hållbar turism och vad kan vi göra för att minska våra avtryck och lämna så lite ekologiska fotavtryck som möjligt efter oss när vi reser. Men också, hur påverkar turismen oss i Sverige? Vi lyfter olika frågeställningar och diskuterar olika sätt att se på och angripa problemet.
Tid: 2-4 timmar. Pris på förfrågan.

Hållbar turism på lång sikt – en komplett workshopserie i 6 delar för hela destinationen
Då det gäller hållbar turismutveckling finns inget facit som kan implementeras på alla destinationer och hos alla företag. Vi har ALLA olika förutsättningar, olika utmaningar och olika styrkor. Därför måste vi alla göra arbetet – och på bred front. Turismen påverkar hela samhället och en hållbar turism involverar därför inte bara företag utan även offentlig sektor och lokalinvånare.

Workshopserien ”Hållbar turism på lång sikt” är framtagen särskilt för destinationer som vill gå mer på djupet med sitt hållbarhetsarbete. Här berörs ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar och lösningar för en långsiktigt hållbar utveckling. Varje workshop har en genomtänkt frågeställning med ett särskilt tema och dagen varvas med föreläsning, frågeställningar, dialoger och öppnar upp för nya samarbeten.

Workshopserien i sex delar är en mycket bra grund som fungerar att jobba utifrån för de flesta destinationer. Den berör alla hållbarhetsaspekter och involverar lokalsamhället. Men utifrån just era önskemål och behov kan innehållet och upplägget anpassas. Hör av er och låt oss talas vid om hur vi bäst kan lägga upp workshopserien hos er!

Tid: 6 tillfällen á 3,5 timmar
Pris på förfrågan.

För frågor eller bokning, kontakta Linda på:
E-post: linda@woodsandwater.se
Mobil: 0730-289 290

linda staaf föreläsning och workshop
linda staaf naturguide

Mer om Linda som föreläsare

Linda har arbetat inom svensk besöksnäring och reseindustri i över 25 år, de senaste 12 åren med eget aktivitetsbolag inom naturturism. Under 13 år var hon vice.ordf och ordförande för Friluftsfrämjandet Vadstena som bland annat driver en egen skidanläggning. Hon är utbildad inom GSTC – Global Sustainable Tourism Council som arbetar worldwide med kriterier för certifiering av hållbar turism.

Sedan 2016 håller Linda föreläsningar, workshops och kurser med olika teman som företagande, hållbar turism eller nätverkande. Ibland helt själv, ibland tillsammans med andra. Här på sidan kan ni läsa mer om de kurser och föreläsningar som erbjuds idag.

Förutom de koncept man kan boka för exempelvis destinationer eller nätverksgrupper så genomför Linda även öppna kurser för allmänheten, då på temat Outdoorföretagande – en inspirationshelg för de som vill starta eget inom branschen eller nyss gjort det.

kommande events:

linda staaf tåkern outdoorföretagande

Outdoorföretagande - Omberg

Nästa datum: 29-31/1 2021
per person

För frågor eller bokning, kontakta Linda på:
E-post: linda@woodsandwater.se
Mobil: 0730-289 290