Vi erbjuder aktiviteter för bĂ„de större och mindre sĂ€llskap – för bĂ„de företag och privata sĂ€llskap – hĂ€r Ă€r de aktiviteter vi erbjuder för grupper:


VANDRING PÅ OMBERG

VĂ„rt berg Ă€r perfekt för vandring! Naturen skiftar hela tiden och man kommer stĂ€ndigt till nya miljöer – vi kan vandra genom bokskog, genom trolsk barrskog, över Ă€ngar och pĂ„ spĂ„ngar över kĂ€rr, njuta av storslagna vyer över VĂ€ttern eller spana ut mot fĂ„gelsjön TĂ„kern. 
Under vandringen fĂ„r ni höra berĂ€ttelser frĂ„n förr – om livet pĂ„ Omberg före vĂ„r tid. 

Tid: 1,5h – 4h beroende pĂ„ önskemĂ„l. Fungerar Ă„ret om!
Antal personer: 15 personer Àr en bra storlek pÄ vandringsgrupp, dÄ vi inte vill frÄnta kÀnslan av att vistas i naturen ostört. Vi kan ta större grupper, men jobbar dÄ oftast med flera guider.
Prisexempel: 10 personer under 2h: 200kr/person, 10 personer under 3h: 275kr/ person
Att tÀnka pÄ: Omberg Àr kuperat och stigarna Àr tekniska. Men vi kan anpassa turen efter era önskemÄl och vÀlja en rutt som passar alla i sÀllskapet.

KAJAKPADDLING TILL GROTTORNA
Att paddla kajak till Ombergs grottor med en guide Àr en dröm för mÄnga! NÀr vattnet Àr stilla Àr det magiskt att paddla lÀngs med de dramatiska klipporna och att paddla in i nÄgra av Ombergs mÄnga grottor. Grottorna Àr nÀstan finast nÀr man tittar inifrÄn och ut! Och enda sÀttet att nÄ dem Àr med kajak, skridskor eller pÄ en simtur.

Tid: En tur som denna tar 3h, eller 4h om man lĂ€gger till ett fikastopp. Dessa turer genomförs frĂ„n mitten av juni till början av oktober. 
Antal personer: Upp till 20st.
Prisexempel: 10st: 625kr/person 20st: 835kr/person (det kostar mer per person att vara fler Ă€n 10 st för att vi dĂ„ behöver lĂ€gga en dag pĂ„ att transportera fler kajaker fram och tillbaka dĂ„ det bara finns 10 platser pĂ„ denna bas i vanliga fall…).
Att tĂ€nka pĂ„: Det Ă€r VĂ€ttern vi paddlar i – eller “Vilda VĂ€ttern”. Det blĂ„ste ofta hĂ€r sĂ„ pass mycket att turerna ibland behöver stĂ€llas in. Ni behöver inte betala nĂ„got alls vid de tillfĂ€llen vi avbokar allt pga hĂ„rd vind. Men det kan för er planering vara bra att ha en back-up plan om paddlingen mĂ„ste stĂ€llas in – att antingen boka till en annan dag, eller att genomföra en annan aktivitet i nĂ€rheten – ex Omberg Zipline eller en vandring – bĂ„da alternativen kan bokas genom oss. 

GUIDNING AV ALVASTRA KLOSTERRUIN

Klostret blomstrade i 400 Ă„r, men i samband med reformationen lĂ€mnade munkarna Omberg, och klosteromrĂ„det förvandlades lĂ„ngsamt till den vackra ruinpark det Ă€r idag. Men hur sĂ„g livet ut hĂ€r nĂ€r munkarna levde hĂ€r – och varför valde man att etablera sig just hĂ€r – och inte minst… vart Ă€r klosterskatten egentligen gömd?

Tid: 45 min till guidningen – men kan gĂ€rna kombineras med en vandring pĂ„ Omberg alldeles intill, eller kombinera med ett besök inne pĂ„ författarhemmet Ellen Keys Strand bara nĂ„gra minuter frĂ„n ruinerna.
Antal personer: Max 50st
Prisexempel: 10 pers 45 min kostar 150kr/person. 20 pers 2h (inkl vandring): 180kr/person
TÀnk pÄ: Allt Àr utomhus, sÄ kom i klÀder efter vÀder! Det Àr inte sÀrskilt kuperat hÀr, vi gÄr pÄ grÀsmattor och gamla stensÀttningar.

GUIDAD MTB

PĂ„ breda skogsstigar eller i tekniska nedfarter – ni bestĂ€mmer! HĂ€r finns det mesta för de som vill testa pĂ„ eller kanske redan Ă€r inbitna MTB:are! Det Ă€r svĂ„rt att hitta runt pĂ„ Omberg om man inte Ă€r bekant med omrĂ„det – sĂ„ att hyra en guide, och kanske Ă€ven nĂ„gra MTB-cyklar Ă€r absolut en rolig aktivitet!

Tid: 2,5-3h
Antal personer: 4-12st (OBS – vi har i skrivande stund endast 4st cyklar för uthyrning, men vi kan hyra in fler cyklar om sĂ„ önskas, det krĂ€ver dock en hel dags resande för oss sĂ„ prislappen blir dĂ€refter…)
Prisexempel: 4 st inkl cykelhyra: 2995kr/grupp, 10st med egna cyklar: 250kr/person, 12st hyrda cyklar med guide: 9995kr/grupp.
TĂ€nk pĂ„: Om ni Ă€r fler Ă€n 4st och vill att vi ska hyra in fler cyklar sĂ„ behöver ni boka i god tid för att vi ska hinna planera in transporten. 
KlÀ er efter vÀder!

VANDRING, LÄGERELD OCH HÅLLBAR UTVECKLING

Oavsett om ni jobbar med turismutveckling direkt eller indirekt i eget bolag, som privat eller offentlig aktör sÄ kan de hÀr diskussionerna passa utmÀrkta att ha som en del av ett studiebesök, som en kickoff eller en fördjupning under en konferens. 
Under en vandring pÄ Omberg lyfter vi frÄgor kring hÄllbar utveckling, med fokus pÄ de sociala och ekologiska effekterna av turism. Vid lÀgerelden utbyts erfarenheter och idéer och efter turen kommer ni sÀkert ha nya inslag och vinklar att jobba vidare utifrÄn.

Tid: ca 3h
Antal personer: upp till ca 20st
Prisexempel: 10st 3h – 295kr/person
TÀnk pÄ: Omberg Àr ett kuperat med tekniska stigar, vi anpassar oss efter gruppens förmÄga, men meddela oss gÀrna innan om nÄgon i gruppen kan ha svÄrt att gÄ. Vi spenderar tiden utomhus, sÄ klÀder efter vÀder. Fika ingÄr ej, men vi kan förboka detta Ät er om sÄ önskas. 

 

STADSGUIDNING VADSTENA

Vadstena har en spĂ€nnande historia, och mycket Ă€r bevarat fram till idag. Följ med oss pĂ„ en guidning över kullersten och genom grĂ€nder, in pĂ„ klosteromrĂ„det och vidare till slottet. Om ni vill kombinera stadsguidningen (som ju görs utomhus) med entrĂ© och guidad visning av slottet sĂ„ kan det gĂ„ bra – kolla med oss sĂ„ försöker vi lösa det!

Tid: 2-2,5h beroende pÄ om slottsentré ingÄr eller ej
Antal personer: Upp till 20st.
Prisexempel: 299kr/ person utan entré slottet (minipris 2400kr), 549kr/p med entré slottet (minimipris 4500kr). 
TÀnk pÄ att: KlÀ er efter vÀder dÄ stora delar av guidningen görs utomhus. Vi startar vid Rödtornet om inget annat överenskommes.