Vi erbjuder aktiviteter för både större och mindre sällskap – för både företag och privata sällskap – här är de aktiviteter vi erbjuder för grupper:


VANDRING PÅ OMBERG

Vårt berg är perfekt för vandring! Naturen skiftar hela tiden och man kommer ständigt till nya miljöer – vi kan vandra genom bokskog, genom trolsk barrskog, över ängar och på spångar över kärr, njuta av storslagna vyer över Vättern eller spana ut mot fågelsjön Tåkern. 
Under vandringen får ni höra berättelser från förr – om livet på Omberg före vår tid. 

Tid: 1,5h – 4h beroende på önskemål. Fungerar året om!
Antal personer: Upp till 15 personer är en bra storlek på vandringsgrupp, då vi inte vill frånta känslan av att vistas i naturen ostört. Vi kan ta större grupper, men jobbar då oftast med flera guider.
Prisexempel: 10 personer under 2h: 200kr/person, 10 personer under 3h: 275kr/ person
Att tänka på: Omberg är kuperat och stigarna är tekniska. Men vi kan anpassa turen efter era önskemål och välja en rutt som passar alla i sällskapet.

KAJAKPADDLING TILL GROTTORNA
Att paddla kajak till Ombergs grottor med en guide är en dröm för många! När vattnet är stilla är det magiskt att paddla längs med de dramatiska klipporna och att paddla in i några av Ombergs många grottor. Grottorna är nästan finast när man tittar inifrån och ut! Och enda sättet att nå dem är med kajak, skridskor eller på en simtur.

Tid: En tur som denna tar 3h, eller 4h om man lägger till ett fikastopp. Dessa turer genomförs från mitten av juni till början av oktober. 
Antal personer: Upp till 20st.
Prisexempel: 10st: 899kr/person 20st: 1199kr/person (det kostar mer per person att vara fler än 10 st för att vi då behöver lägga en dag på att transportera fler kajaker fram och tillbaka då det bara finns 10 platser på denna bas i vanliga fall…).
Att tänka på: Det är Vättern vi paddlar i – eller “Vilda Vättern”. Det blåste ofta här så pass mycket att turerna ibland behöver ställas in. Ni behöver inte betala något alls vid de tillfällen vi avbokar allt pga hård vind. Men det kan för er planering vara bra att ha en back-up plan om paddlingen måste ställas in – att antingen boka till en annan dag, eller att genomföra en annan aktivitet i närheten – ex Omberg Zipline eller en vandring – båda alternativen kan bokas genom oss. 

GUIDNING AV ALVASTRA KLOSTERRUIN

Klostret blomstrade i 400 år, men i samband med reformationen lämnade munkarna Omberg, och klosterområdet förvandlades långsamt till den vackra ruinpark det är idag. Men hur såg livet ut här när munkarna levde här – och varför valde man att etablera sig just här – och inte minst… vart är klosterskatten egentligen gömd?

Tid: 45 min till guidningen – men kan gärna kombineras med en vandring på Omberg alldeles intill, eller kombinera med ett besök inne på författarhemmet Ellen Keys Strand bara några minuter från ruinerna.
Antal personer: Max 50st
Prisexempel: 10 pers 45 min kostar 150kr/person. 20 pers 2h (inkl vandring): 180kr/person
Tänk på: Allt är utomhus, så kom i kläder efter väder! Det är inte särskilt kuperat här, vi går på gräsmattor och gamla stensättningar.

GUIDAD MTB

På breda skogsstigar eller i tekniska nedfarter – ni bestämmer! Här finns det mesta för de som vill testa på eller kanske redan är inbitna MTB:are! Det är svårt att hitta runt på Omberg om man inte är bekant med området – så att hyra en guide, och kanske även några MTB-cyklar är absolut en rolig aktivitet!

Tid: 2,5-3h
Antal personer: 4-12st (OBS – vi har i skrivande stund endast 4st cyklar för uthyrning, men vi kan hyra in fler cyklar om så önskas, det kräver dock en hel dags resande för oss så prislappen blir därefter…)
Prisexempel: 8 st inkl cykelhyra: 4999kr/grupp
Tänk på: Klä er efter väder!

VANDRING, LÄGERELD OCH HÅLLBAR UTVECKLING

Oavsett om ni jobbar med turismutveckling direkt eller indirekt i eget bolag, som privat eller offentlig aktör så kan de här diskussionerna passa utmärkta att ha som en del av ett studiebesök, som en kickoff eller en fördjupning under en konferens. 
Under en vandring på Omberg lyfter vi frågor kring hållbar utveckling, med fokus på de sociala och ekologiska effekterna av turism. Vid lägerelden utbyts erfarenheter och idéer och efter turen kommer ni säkert ha nya inslag och vinklar att jobba vidare utifrån.

Tid: ca 3h
Antal personer: upp till ca 20st
Prisexempel: 10st 3h – 295kr/person
Tänk på: Omberg är ett kuperat med tekniska stigar, vi anpassar oss efter gruppens förmåga, men meddela oss gärna innan om någon i gruppen kan ha svårt att gå. Vi spenderar tiden utomhus, så kläder efter väder. Fika ingår ej, men vi kan förboka detta åt er om så önskas. 

STADSGUIDNING VADSTENA

Vadstena har en spännande historia, och mycket är bevarat fram till idag. Följ med oss på en guidning över kullersten och genom gränder, in på klosterområdet och vidare till slottet. Om ni vill kombinera stadsguidningen (som ju görs utomhus) med entré och guidad visning av slottet så kan det gå bra – kolla med oss så försöker vi lösa det!

Tid: 2-2,5h beroende på om slottsentré ingår eller ej
Antal personer: Upp till 20st.
Prisexempel: 299kr/ person utan entré slottet (minipris 2400kr), 549kr/p med entré slottet (minimipris 4500kr). 
Tänk på att: Klä er efter väder då stora delar av guidningen görs utomhus. Vi startar vid Rödtornet om inget annat överenskommes.